2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Sony Xperia M4 Aqua

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sony Xperia M4 Aqua

Megjelenés időpontja: 2015. március
A következő színekben jelent meg: Fehér, fekete, vörös.
Itthon a fekete és a fehér elterjedtebb.
A telefonból létezik 1 SIM kártyás és DualSIM kártyás modell is.
Nálunk az 1 SIM kártyás kapható magyar Sony garanciával!

>>>A doboz tartalma<<<

Készülék /akkumulátor be van építve és a hátlap nem levehető így nem cserélhető/
Sony MH410c headset
Töltőfej (EP800) + USB adatkábel (EC450)
Magyar nyelvű használati útmutató

>>>A készülék specifikációi részletesebben<<<

Méret: 145,5 x 72,6 x 7,3 milliméter
Tömeg: 136 gramm
SIM foglalat: nanoSIM
Készenléti idő: 681 óra (2G) / 685 óra (3G)
Beszélgetési idő: 14 óra 40 perc (2G) / 13 óra 20 perc (3G)
A készülék 150/50Mbps-es LTE hálózatot támogat.
Jelenleg a legfrissebb Android verzió: 5.0 Lollipop

>>>Kijelző<<<

720 x 1280 pixel felbontású IPS kijelző, 294 ppi pixelsűrűséggel. A betekintési szögek korrektek. Színtorzulás nincs de fényerő csökkenés igen. 10ujjat érzékel a kijelző. Erős napfényben is tökéletesen olvasható. A panel átmérője 5,0”. A telefon nem rendelkezik érintés érzékeny gombokkal így a navigációs gombok a kijelző alsó sorában kapnak helyet. Bizonyos alkalmazások esetében (játékok és videólejátszók) a rendszer elrejti azokat ha az alkalmazás támogatja ezt a funkciót.

>>>Hardver<<<

A telefonban egy 64bites 4+4magos Qualcomm Snapdragon 615 (MSM8939) duruzsol. Ebből 4mag 1,5GHz-es Cortex-A53-as, ami mellett a másik 4mag egy lassabb 1,1GHz-es Cortex-A53 teljesít szolgálatot. A grafikus gyorsításról az Adreno 405 gondoskodik.
A processzor hajlamos a melegedésre! Ezért a hűtését úgy oldotta meg a Sony, hogy a hátlap hozzá van ragasztva a processzor tokozáshoz így a telefon hátlapja egyben a hűtése is. Így nagyon gyorsan felmelegszik az NFC logónál a hátlap de gyorsan le is hűl mert ez a megoldás jobban leadja a termelődő hőt.

>>>Memória<<<

A RAM mérete 2GB. A belső háttértár 8GB a (DualSIM kártyás modell esetében 16GB) amiből a felhasználó 2,5-2,95GB-ot használhat. Ez nem a legjobb dolog a gyártótól! Aki több játékkal is játszik az bajba kerülhet! A programok áthelyezhetőek a külső SD kártyára de nem mind és az átrakott alkalmazásoknál sem a teljes adatállomány kerül áthelyezésre. Egy része marad a telefon háttértáron. Ha minden igaz akkor majd az Android 6.0 megoldja ezt a gondot ha megkapja a telefon.

>>>Kamera<<<

Hátul egy 13Mpixeles Exmor RS szenzor található. A kamera fullHD-ben rögzíti a videókat 30fps-el. Kapunk mellé egy 1 tónusú vakut is. Az előlapi kamera 5Mpixeles ami szintén fullHD videó rögzítésre alkalmas.

>>>Csatlakozók<<<

A telefon bal oldalán található a nyitott microUSB csatlakozás. Sajnos nem támogatja az MHL szabványt. Felül bal szélen pedig a 3,5-ös Jack csatlakozó.

>>>Akkumulátor<<<

2400 mAh-s lítium-polimer ami nem cserélhető!

>>>Vízállóság<<<

IP65/IP68 azaz por és vízálló ami a Sony információja szerint 1,5méterig 30percig véd. De nem garantálható, hogy valóban kibírja!
A korábbi modellekkel ellentétben az M4 Aqua-n már nem védi fedő a microUSB csatlakozót. Nyitottá vált a belső szigetelésnek köszönhetően mint ahogyan a Jack csatlakozó is nyitott.
Bal oldalt a microSD, jobb oldalon a nanoSIM ajtók vannak gumi tömítéssel. Ha esetleg vízbe rakjuk a telefont érdemes előtte megnyomkodni őket!!

>>>Adatkapcsolatok<<<

Bluetooth 4.1, DC-HSPA+ (42/5,76Mbps), LTE Cat4 (150/50Mbps), NFC, Wifi 802.11a/b/g/n dual band 2,4/5GHz.

>>>Gyakori kérdések<<<

-A telefon hátlapja erősen melegszik. Ez hardver hiba?
Nem! A telefonban lévő processzor melegedő típus. Mivel a hátlap egyben a hűtőtest is így jelen esetben normális jelenség ha melegszik.
-A telefon lefagyott, nem reagál semmire. Meg kell várni amíg teljesen lemerül, hogy használhassam újra?
Nem! A microSD ajtó alatt található egy OFF jelzésű lyuk. Egy tűvel nyomjuk meg amíg a telefon újra nem indul.
-Mi a legfrissebb Android rendszer a telefonra?
Android 5.0. Ezzel is jött ki a telefon. Jelenleg az 1 SIM kártyás modellnél a 26.1.A.2.147, a Dual SIM modellnél pedig a 26.1.B.2.129 jelzésű rendszer a legfrissebb. Szolgáltatóknál még nem nem jelent meg a 26.1.A.2.147-es frissítés. Ott a legfrissebb verzió a 26.1.A.2.99!
-Vettem a kijelzőre egy fóliát és azóta ha telefonon beszélek alig vagy egyáltalán nem hallanak. Miért?
Minden bizonnyal a fólia letakarja a kijelző alatti vékony hosszúkás rácsos nyílást. Az a mikrofon! Nem érdemes letakarni mert akkor ilyen problémát okoz!

>>>Telefon szoftverének frissítése<<<

Telepítsük a Sony PC Companion programot. Ha rádugjuk a telefont a számítógépre és ha van friss rendszer verzió akkor egy felugró ablakban fogja ezt közölni a program. Fontos, hogy ne használjuk a telefont miközben a kábelre van dugva. Frissítésnél megmaradnak a telefon beállításai. Ha frissítés után hibát tapasztalunk akkor van lehetőség a rendszer javításra. Ekkor már minden adat törlődik a telefonról!
A programot innen tudjuk letölteni.

A másik program ami közkedvelt is, nem más mint a Flashtool!
Ha esetleg szolgáltatós telefonunk van és még a szolgáltatónk nem adta ki az új rendszer verziót, akkor ezzel a programmal feltehetjük a független típus gyári rendszerét.
A programot innen tudjuk letölteni.
Telepítés után ha Windows 8.1 vagy Windows 10 operációs rendszerrel rendelkezünk akkor menjünk a Gépházba->Frissítés és helyreállítás (Windows 10 esetében Frissítés és biztonság)->Helyreállítás->Speciális rendszerindításnál nyomjunk az Újraindítás gombra. Ez után válasszuk a Helyreállítás módot azon belül pedig a Speciális lehetőségeket. Az indítási beállításokba lépve nyomjuk meg az Újraindítás gombot majd a billentyűn nyomjuk le az F7-es gombot miszerint Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása.
Ez után a rendszer újraindul a fent kiadott módban.
Menjünk a feltelepített Flashtool mappába majd a "drivers" mappában lévő exe fájlt futtassuk. Válasszuk ki a Flashmode és Fastboot opciót majd telepítsük. A rendszer fel fog hozni egy piros ablakot miszerint nem tudja ellenőrizni az illesztőprogram gyártóját. Menjünk a Telepítem az illesztőprogramot opcióra. Ha készen vagyunk, indítsuk újra szokványosan a rendszert és készen vagyunk.
A programban lehetőségünk van különböző régiókra kiadott rendszert letölteni és feltelepíteni. Ehhez az XF ikonra kell nyomnunk.
Ha egy magyar Telenoros készülékre felrakjuk a magyar független szoftvert azaz a Central Europe 1 (CE1) rendszert akkor onnantól a Sony PC Companion és a telefonon lévő Szoftverfrissítés menü is már a független frissítést fogja keresni!

Mivel M4 Aqua esetében még nem használtam a Flashtool programot így ehhez a topikban kérj bővebb segítséget!

A topikban a szolgáltató függő telefonok függetlenítéshez szükséges dolgok megbeszélése tilos! Függetlenítéshez kérd a szolgáltató segítségét! Díjfizetés ellenében függetlenítik neked legálisan amiről papírod is lesz!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.