2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A tökéletes laptop nyomában

    Hosszú ideje vagyok Apple Macbook felhasználó.

    Nagyon szeretem, de a munkám mostmár megköveteli, hogy olyan laptopot válasszak, ami Windows -os. Először azt hittem, könnyű lesz találnom megfelelőt, hiszen windowsos lapotpból rengeteg van... hát tévedtem. Mostmár nyugodtan mondhatom, hogy hetek óta keresek egy laptopot a Macbook helyére.

    Üzleti szériás laptopra gondolok, a felhasználás irodai munka, programozás, speciális programok futtatása (ezek egyszerű x86 programok, minimális erőforrásigénnyel).

    Ezért a következő igényeim vannak a leendő géppel szemben:

    - Legyen kicsi 13"-14" hordozható, könnyű.
    - Legyen gyors -- min. i5, 8+ GB RAM, SSD.
    - Legyen hosszú az akkumulátor üzemideje -- videókártya, meg ilyen felesleges dolgok kizárva.

    Mivel sokat járok el tárgyalásokra, képviselem a céget, illetve sokat használom olyan helyen, ahol nincs infrastruktúra, ezért fontos hogy:

    Folytatás...

    szakatsa 4 éve 37

  • Logitech MX Master teszt

    Előszó

    Ez az első cikkem. Úgy gondoltam, hogy ez a közösség adott eleget ahhoz, hogy belekezdjek.
    Remélem, minőség tekintetében képes vagyok hozni a szintet.

    Bevezető

    Körülbelül két hónappal ezelőtt sejlett fel bennem az igény, hogy a MacBook Air (2014)-em mellé szeretnék valamilyen egeret. Megnőtt az irodában végzett munka mennyisége és habár OSX alatt kifejezetten szeretem a touchpad-et, mostanában elég gyakran kényszerülök a Microsoft környezetébe, ott bizony rémálom. Tudni kell rólam, hogy nem végzek professzionális tervezői, vagy grafikai munkát, inkább a sok párhuzamos szervezési, illetve programozási feladat az, amire a gépet használom.

    Igény

    Olyan egeret szerettem volna, ami vezeték nélküli, méghozzá Bluetooth technológiával, mert a MacBook Air 2 db USB portja közül egyet az egérnek áldozni bizony igen nagy luxus.
    Az akkumulátor bírja sokáig, vagy adjon valamilyen alternatívát (pl. működjön vezetékről, vagy netán töltsön). A rajta található gombok lehetőség szerint adjanak lehetőséget az általam gyakran használt funkciók megvalósítására.

    A piac

    Az ár kevésbé fontos tényező, a napi használati tárgyaimon nem szoktam spórolni.
    Nézzük, milyen lehetőségek vannak:

    Apple Magic Mouse

    Folytatás...

    szakatsa 9 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.