2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Life is strange

    Az ünnepek alkalmával lehetőségem lett több játék beszerzésére és kipróbálására is, ezek közül az egyik a címben említett Life is strange című játék volt. Egy point and click stílusú TPS kalandjátékról van szó, ami idén év elején jelent meg a Square Enix gondozásában, és 5 epizód formájában tártak elénk.

    A történet középpontjában egy Max nevű lány áll, aki nemrég költözött vissza szülővárosába, Arcadia Bay-be, hogy az ország legjobb fotós iskolába tanuljon. A 18 éves fiatal lánynak a tinédzserek hatalmas problémáival kell megküzdenie, miközben valami miatt egy új képességre is szert tesz. Rájön, hogy képes visszapörgetni az időt. Ez adja meg a játék egyediségét, és teszi igazán érdekessé a történetet is. A cselekmény haladtával gyakran kötelez is minket a játék az idő visszafordítására, vagy szabadon dönthetünk mi is erről, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy azt szeretnénk.

    Erre egyszerű példa, hogy ha adott kérdésre nem tudjuk a választ, viszont miután ez megkapjuk, visszaforgatva az időt lehetőségünk lesz a jó válasz segítségével tovább haladni, vagy csak jobb színben feltüntetni magunkat. Másik példa lehet egyes tárgyak megszerzése, vagy szimplán a továbbjutás ha valami/valaki utunkat állja, szerencsére ezt a játék azért segít a szánkba rágni, ha nem jönnénk rá magunktól.

    Folytatás...

    Sordoran 8 éve 8

  • Legyen Asus, de melyik?

    7 és fél éve már, hogy új gépet vásároltam, azóta változott a világ, és változtak a felhasználói szokásaim is. Gimiből elballagva még úgy voltam a géppel, hogy 75% játék, 20% film/sorozat és egyéb médiafogyasztás, míg a maradék 5% hasznos "elfoglaltság". Azóta rájöttem, ezeknek az időknek vége, a játék háttérbe szorult, és ugyanazzal a 2-3 címmel szórakozom, ellenben sok sorozatot, videót nézek, meg filmet, és a tanulás/munka is nagyobb szeletet kap a tortából.
    Na de vége az unalmas bevezetésnek, ami a lényeg belőle, hogy átalakultak a felhasználói szokásaim, és beláttam, egy új asztali gamer PC építése most nem szükséges, ellenben egy jófajta, erős, és minőségi notebook beszerzése annál inkább. Böngészve a kínálatot először az Asus X550JX tűnt csábítónak, de aztán egyre több és több negatív komment után, amit különféle topikokban olvastam inkább többért, jobbat néztem. Így jutottam el a jelenleg két géphez:

    Asus K501LX-DM047D
    Asus N551JW-CN106D

    Folytatás...

    Sordoran 9 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.