2020. április 9., csütörtök

Gyorskeresés

Life is strange

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az ünnepek alkalmával lehetőségem lett több játék beszerzésére és kipróbálására is, ezek közül az egyik a címben említett Life is strange című játék volt. Egy point and click stílusú TPS kalandjátékról van szó, ami idén év elején jelent meg a Square Enix gondozásában, és 5 epizód formájában tártak elénk.

A történet középpontjában egy Max nevű lány áll, aki nemrég költözött vissza szülővárosába, Arcadia Bay-be, hogy az ország legjobb fotós iskolába tanuljon. A 18 éves fiatal lánynak a tinédzserek hatalmas problémáival kell megküzdenie, miközben valami miatt egy új képességre is szert tesz. Rájön, hogy képes visszapörgetni az időt. Ez adja meg a játék egyediségét, és teszi igazán érdekessé a történetet is. A cselekmény haladtával gyakran kötelez is minket a játék az idő visszafordítására, vagy szabadon dönthetünk mi is erről, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy azt szeretnénk.

Erre egyszerű példa, hogy ha adott kérdésre nem tudjuk a választ, viszont miután ez megkapjuk, visszaforgatva az időt lehetőségünk lesz a jó válasz segítségével tovább haladni, vagy csak jobb színben feltüntetni magunkat. Másik példa lehet egyes tárgyak megszerzése, vagy szimplán a továbbjutás ha valami/valaki utunkat állja, szerencsére ezt a játék azért segít a szánkba rágni, ha nem jönnénk rá magunktól. Hasznos lehet még információ szerzésre is, kényes kérdéseket tehetünk fel, vagy kutathatunk más dolgai között úgy, hogy az információ megszerzése után visszatekerjük az időt, mintha mi se történt volna.

Persze van olyan helyzet, ahol nincs jó megoldás, saját értékrendünk, vagy logikánk szerint kell eldönteni, melyiket vesszük JOBB megoldásnak, kiknek ártunk, vagy kiknek teszünk szívességet inkább. Ezeknek a jövőben lesz következménye, rövid távon, a reakciók alapján megváltoztathatjuk, ha úgy döntünk ugye, de hosszú távon már erre nem lesz lehetőség. Ugyebár ez a játék lényege is, így akár újra is játszhatjuk majd, más utat választva, ha már a főtörténet változatlan is marad.

Összegezve a játék már megjelenéskor is felkeltette érdeklődésem, és a gameplay alapján is igen érdekesnek találtam, bár a műfajnak sose voltam rajongója. Az alap felállás, szereplők és helyszín miatt bár bugyuta tinédzser drámának tűnhet, de az idő visszatekerés és a fősztori meg tudja annyira fűszerezni ezt, hogy egyáltalán nem tartom annak. 26 éves férfi fejjel is egy érdekes, élvezhető játéknak tartom, szóval ajánlom azoknak akiket érdekel ez a játék stílus, vagy csak gondolkoznak a játék megvásárlásán.

Steam-en már elérhető a Demo is, ami az Episode 1 első 20-30 percébe ad betekintést. Maga a játék azért nem olyan hű de hosszú, nekem 2 és fél óra kellett az első részhez, de a többit is beszerzem hamarosan, mivel filmszerű élményt ad, ráadásul jófélét.

Itt térnék ki a játék beszerzésére. Jelenleg a Steam Winter Sale keretében az első rész 50%, a teljes season, vagy a 2-5 rész 33% kedvezménnyel szerezhető be egészen január 4-ig. Én azonban a Humble bundle keretében szereztem meg az első részt, az oldalon ugyanis jelenleg a Square Enix játékok vannak csomagban, és már a legkisebb 1$-os csomagban is benne van ennek a játéknak az első része, valamint ha legalább az átlag árat fizeted ki, jár hozzá a 2-5 részhez való 33%-os kupon, ami egészen február 6-ig beváltható.

Amennyiben érdekel a játék, én bátran tudom ajánlani, a demonak hála kipróbálható ingyen, vagy akár a teljes első rész is végigjátszható alig 1$ rááldozásával, ami alapján el lehet dönteni megéri-e a többi rész az árát.

Steam
Humblebundle
Magyarítás

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
(addikt)
LOGOUT blog

Épp én is most kezdtem el a játékot, a Humble csomagja miatt. Pár dolgot hozzáfűznék, illetve kiegészíteném az írást.

Az első, hogy nem point 'n click stílusú játék, hanem külső nézetes (TPS) kalandjáték.

Közel egy órát játszottam vele, eddig azt kell mondanom, tetszik. Bár ebből az időből felét néztem, a nagy mennyiségű dialógus "miatt" (ami persze egy ilyen játéknál inkább előny, mint hátrány).
A teljes "sorozat" le van fordítva magyarra, köszönhetően pár lelkes emberkének, így angolul kevésbé tudók is bátran nekiállhatnak, érteni fogják a történetet.

A beszerzése jelenleg a Humble Square Enix 3 Bundle keretében a legolcsóbb, az 1 dolláros csomagban, illetve emellé Steam-en a Season Pass, ha megtetszett (csak a kupon miatt megvenni a BTA-t nem éri meg, mert jelenleg Steam-en annyi a folytatás ára, mint HB-n kuponnal).

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Sordoran válasza Samus (#1) üzenetére


Sordoran
(őstag)

Köszi a hozzászólást, át is javítom a műfaj megnevezést (annyira nem vagyok képben ezek nevében). Beszerzés ugye le van írva, annyi különbség a kupon és a steam sale között, hogy előbbi január 4-ig akciós, de a kupon február 6-ig váltható be, szóval előbbi esetben érdemes még hamar megvenni ha tetszik többi részt is.
Magyar fordítást is linkelem akkor, én is azzal tolom, pár apró hiba van benne azért, de tökéletesen érthető.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#3) TommyX_


TommyX_
(őstag)

Ritka volt az a játék, amit előrendeltem, a Test Drive Unlimited 2 volt az első, a Life Is Strange meg a második.
Én még tavaly januárban vettem meg a Complete Season-t 3300 ft-ért.
Az előzetes hirek alapján is, már felkeltette az érdeklődésemet a játék.
Ahogy kijött az első rész, a végigvitel után türelmetlenül vártam a következő részt. :))
Összegezve:
Számomra teljesen megérte a játék az árát, gondolkodom a dobozos verzió megvételén is.

Ford Fiesta ST Molten Orange | Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#4) CJ4567


CJ4567
(veterán)

A magyarítással az a baj, hogy elveszi a szóviccek lényegét, pl. a Go f**k your selfie nem fordítható le úgy hogy megmaradjon a szovjet. De legalább van, így többek megerthetik.

(#5) djculture válasza TommyX_ (#3) üzenetére


djculture
(félisten)

Januárba jön a gyűjtői dobozos kiadás.

(#6) satz18 válasza CJ4567 (#4) üzenetére


satz18
(őstag)

"Go f**k your selfie " Kedvenc beszólásom.

Asus GL502VS, Lenovo x60, Xiaomi Mi 9T, PS 3

(#7) TommyX_ válasza djculture (#5) üzenetére


TommyX_
(őstag)

Igen ezt tudom, illene ezt is beszereznem. :)

Ford Fiesta ST Molten Orange | Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#8) CJ4567 válasza CJ4567 (#4) üzenetére


CJ4567
(veterán)

*szóvicc, auto correct FTW

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.