2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

LiS: Before the Storm

Írta: | Kulcsszavak: life is strange before the storm

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2015 egyik legjobb játéka volt a Life is Strange. Mind az idő visszatekerős játék eleme, mind története és karakterei miatt élvezetes volt, és sokakat elbűvölt. Másfél éve, mikor beszereztem az első részt és kijátszottam, írtam róla egy blog bejegyzést. Utána kis szünettel végigvittem a teljes játékot, és ma már máshogy írnék róla. Akkor még az idő visszatekerést emeltem ki, mint milyen érdekes és fontos eleme a játéknak, de később ahogy kibontakozott a játék világa, a szereplők és a történet, azok vitték hátán az egészet (de persze a főszereplő Max időmanipulálási képessége is fontos maradt).
Aki játszott vele, az biztos reménykedett, hogy lesz folytatás. A végét ismerve, pontosabban a két vég kifejlett tükrében várható volt, hogy nem közvetlen folytatás érkezik majd. A Dontnod már készíti is elvileg ezt a játékot, de addig is egy másik stúdió, a Deck Nine Games kezei közül érkezik a Life is Strange: Before the Storm című alkotás, ami nem hivatalos második rész.

Ez a játék ugyanis az alap mű előzménye lesz, egész pontosan annak cselekményei előtt 3 évvel játszódik. Főhőse akinek bőrébe bújhatunk a LiS-ből ismert Chloe Price lesz, aki 2 éve vesztette el édesapját. A történet pedig róla, és Rachel Amber-el való barátságának kezdetéről fog szólni (utóbbi is ismerős lehet azoknak akik játszottak az első résszel). A készítők 3 epizódon keresztül fognak minket szórakoztatni, és 6-9 óra játékidőt ígérnek. (ez reális lehet, mivel az alap LiS 5 epizódja is részenként 2-3 óra hosszú volt). Ezen felül egy bónusz 4. epizód keretében lehetőségünk lesz még egyszer a fiatal Max bőrébe bújni (aki amúgy nem lesz jelen a játék többi részében, hiszen ekkor máshol él). Ez a rész, ami a Farewell címet viseli majd, csak a Deluxe Edition vásárlóinak jár majd, és az előbbi 3 rész előtt játszódik majd.
Ami még sokakat érdekelhet, az hogy lesz-e az első részhez hasonlóan itt is különleges képességünk. Nos a készítők elmondták, itt ilyenre ne számítsunk. Nem akarják, hogy Arcadia Bay (a játék helyszíne) ilyen különleges képességekkel felruházott emberek gyűjtő helye legyen. Max képessége anno egyedi volt, ez így is marad. És már csak ha végig gondoljuk is, ha Chloe rendelkezett volna valamikor is ilyen képességgel, azt elmondta volt akkor, mikor Max mesélt sajátjáról neki. Tehát itt a hangsúly inkább a sztorin, a döntéseinken és azok következményein lesz. Akik játszottak az alap művel, és az tetszett nekik biztos erre is kíváncsiak lesznek, de új játékosokat is bevonzhat majd. Eddigi gameplay alapján az idő visszaforgatás lehetőségének hiányát leszámítva ugyanazt kapjuk majd, csak mással (?) a főszerepben, más sztorival.
Végezetül kis technikai infó, a játék első része augusztus 31-én érkezik, PC-re (Steam), XBox One-ra és PS4-re. A Complete Season tartalmazza mind a 3 részt, a Season Pass csak a 2. és 3. részt. A Deluxe Edition pedig a 3 részen kívül tartalmazza a 4. Farewell című epizódot is. Az előrendelők megkapják a klasszikus Chloe öltözetet is, de mindenki tudja, soha nem rendelünk előre semmit. ;] Ehhez tartom is magam, de végül úgyis be fogom én is szerezni. Végezetül, íme az E3-on látott 20 perces gameplay.

Hozzászólások

(#1) Ellia


Ellia
(őstag)

Remélem nem rontják el. Sőt a Farewell-től hasonló stílusú részt várok mint amilyen a 3. epizód volt.

Az viszont kár, hogy Cloe-nak az eredeti szinkronja nem tér vissza.

(#2) takacsbotond


takacsbotond
(őstag)

Várós! :))

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.