2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

SP szereti-e a KitKat-et?

Írta: | Kulcsszavak: sony xperia sp android 4.4 kitkat frissítés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban minden Sony Xperia SP készülék tulajdonosának elérhetővé vált a 4.3-as frissítés, így lassan figyelmünk a következő verzió felé fordul. Elmélkedtem ma egy kicsit, mi lehet az oka, hogy rezeg a léc a Sony Xperia SP 4.4-es frissítése körül, és szerintem sejtem mi az oka ennek. Ha nem kapjuk meg a frissítést, annak az oka a T és a V lehet.
Röviden, a Sony hivatalos oldalán régebben még a 4.4-es frissítés mint jövőbeni firmware volt feltüntetve, azóta átálltak a kivizsgálásra.

Ugye megfigyelhettük, hogy a 4.3-as frissítés körül kis csoportokban kapták meg az egyes készülékek az új szoftvert. A Z1, Z ultra együtt, majd a Z, ZR, ZL és Tablet Z együtt, valamint a T, V és SP szintén. Majd most a 4.4 frissítésnél is Z1, Z ultra és Z1C együtt, és minden valószínűség szerint ezt majd a Z, ZR, ZL és Tablet Z követi hamarosan. Ez alapján leszűrhető, hogy ha megkapjuk, akkor a T és a V is megkapja, csakhogy azokra hamarosan lejár a 18 hónapos frissítési idő, így a Sony lehet inkább hagyja őket, és csak az SP-re nem adja ki a 4.4-et.
Na de mi az oka ezeknek a csoportoknak? A válasz a SOC-ban keresendő:
Z ultra (8274-AA), Z1 és Z1C (8974-AA) (Snapdragon 800-ak)
Z, Zl, ZR és Tablet Z (APQ8064)
SP (MSM8960T), V és T (MSM8960)

Ebből lejön tehát, hogy az azonos vagy hasonló SOC-al rendelkező készülékek együtt kapják meg a frissítéseket, lévén ha egyikre elkészül, akkor már sokkal könnyebb onnan a másikra is megcsinálni. A kérdés tehát adott: Megéri-e a Sony-nak elkészíteni az SP-re a 4.4-et egyedül? Természetesen nem, ha SP-re lesz, akkor jön T és V készülékekre is, mivel könnyű dolga lesz már onnantól, hogy SP-re elkészítették. Csakhogy, azoknak lejár a 18 hónapos frissítési periódus hamarosan, így a Sony-nak nem érdeke már azokra a "régi" vasakra kiadni, így egyedül az a kérdés, SP-re adják-e ki (ami magával hozza a másik kettő-re a frissítést).
Bízzunk benne, hogy a Sony belátja, hogy az SP sikeres készülék, és sok rajongót megtarthat, ha kiadja, és a T és V tulajdonosok is örülhetnek neki. Persze lassan időszerű lesz az SP utódjának bemutatása is, és az még komoly problémát okozhat, de az már egy másik történet, addig is élvezzük ki a 4.3-at.

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sajnos a Desire S és Xperia S esetén is hallottam már ezt a vizsgáljuk kifejezést, és a végén nem lett belőle semmi, csak a főzött rom. Át is pároltam a Nexushoz.

(#2) dilajoska1


dilajoska1
(őstag)

Ugye a SOC-hoz hozzá tartozik a GPU és ha ezt is nézed akkor esélyes hogy megkapja a frissítést mivel az
MSM8960 még csak Adreno 225 GPU-t tartalmaz viszont az MSM8960T ugyanazt az Adreno 320 (64 ALU) 400MHZ GPU-t tartalmazza mint az APQ8064.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.