2020. április 10., péntek

Gyorskeresés

Legyen Asus, de melyik?

Írta: | Kulcsszavak: asus . notebook . n551 . k501 . n . k . vásárlás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

7 és fél éve már, hogy új gépet vásároltam, azóta változott a világ, és változtak a felhasználói szokásaim is. Gimiből elballagva még úgy voltam a géppel, hogy 75% játék, 20% film/sorozat és egyéb médiafogyasztás, míg a maradék 5% hasznos "elfoglaltság". Azóta rájöttem, ezeknek az időknek vége, a játék háttérbe szorult, és ugyanazzal a 2-3 címmel szórakozom, ellenben sok sorozatot, videót nézek, meg filmet, és a tanulás/munka is nagyobb szeletet kap a tortából.
Na de vége az unalmas bevezetésnek, ami a lényeg belőle, hogy átalakultak a felhasználói szokásaim, és beláttam, egy új asztali gamer PC építése most nem szükséges, ellenben egy jófajta, erős, és minőségi notebook beszerzése annál inkább. Böngészve a kínálatot először az Asus X550JX tűnt csábítónak, de aztán egyre több és több negatív komment után, amit különféle topikokban olvastam inkább többért, jobbat néztem. Így jutottam el a jelenleg két géphez:

Asus K501LX-DM047D
Asus N551JW-CN106D

Elég egyértelmű melyik a jobb, kérdés melyik lenne nekem megfelelőbb. Pro-kontra ami miatt egyik jobb másiknál az:
1. Ár: A K501 győz egyértelműen (kb. 40ezer Ft-os különbség különféle üzletekben)
2. Kijelző: FullHD és Matt mindkettő, de az IPS megéri a felárat az N551-nél?
3. CPU: 10-15%-os erő többlet az N551-nél, de cserébe a fogyasztás és melegedés is nagyobb. Akksi időt is negatívan befolyásolja, ami amúgy is gyengébb tudtommal az N551-ben. A minőségibb ház minőségibb hűtést is hoz talán, de így is megfelelő?
4. VGA: Itt is az N551 van előnyben, bár nem érzem úgy, hogy olyan számottevő különbség lenne a 950M és a 960M között. Játék nem prioritás, de azért játszanék, és ha jó a notebook, asztalira se ruházok be (2-3 évig legalábbis).
5. Tárhely: K501-ben van M.2 így az SSD bővítés könnyű. Az N551-ben tudtommal nincs, de van optikai meghajtó, kis beruházással így az se gond, és előny lehet, hogy van asztalimban egy 2,5"-es 120 GB-os most, amit át is raknék, bár későbbiekben úgyis 250 GB-osra lesz cserélve.
6. Csilli-villi: az N551-ben tetszik a világító logo, de ami hasznos is, a billentyűzet háttér világítása. Kérdés ez mennyire hasznos, sötétben tényleg használható, vagy azért (akinek van ilyen gépe) este is inkább feloltja lámpát?

Nagyjából ezeket a szempontokat szedtem össze, ezen kívül a méret és súly is a K501 mellett szól, bár azokkal együtt lehet élni. A kérdés tehát az, megéri-e az a többlet költség az N551-nél? Vagy elégedjek meg a K501-el, és megtakarítok 40ezret most. Vásárlás a K501-nél még talán idén is lehetne, de az N551-nél biztos átcsúszok tavaszra. Addig meg hátha kijön az N552, és vagy az N551 ára csökken, vagy az N552-ből lesz új, jobb ajánlat ami miatt érdemes arra várni.

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Ne legyen Asus, semelyik.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#2) edari


edari
(őstag)

N551.

Nekem is az van, masszív cucc. Mondjuk nekem I7-es, és az szeret melegedni (nyáron volt hogy kikapcsolt), de I5-el nem lesz baj.

(#3) Jhonny06 válasza lezso6 (#1) üzenetére


Jhonny06
(addikt)

+1

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#4) Sordoran válasza lezso6 (#1) üzenetére


Sordoran
(őstag)

Ez is egy opció, esetleg hasonló szintű alternatíva mi lehet? Asus-on belül ástam lentebb magam, így jutottam el ezekhez, de többi márkánál nem tudom mi lehet megfelelő. Hasonló teljesítmény, minőség és ár se legyen több lehetőleg.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#5) tope válasza Sordoran (#4) üzenetére


tope
(addikt)

(#6) Sordoran válasza tope (#5) üzenetére


Sordoran
(őstag)

Voltam 1-2 hete, akkor verték ki fejemből az X550-et, és került előtérbe a K501 általuk. Viszont elkezdtem gondolkodni, hogy megérné-e többet áldozni (és gyűjteni) rá, és az N551-et kitűzni célnak, és eddig arról is jókat írtak.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#7) ncc1701 válasza lezso6 (#1) üzenetére


ncc1701
(addikt)

+1, ne legyen asus.

(#8) marositech


marositech
(senior tag)

Hááát ha ilyen árkategóriába mozogsz, inkább keresnék egy tiszteséges 4 magos i7-est. Rendes GTX-es VGA-val. Persze a legmodernebb M.2 csatoló fontos kellék.
Nem kell feltétlenül a márkához ragaszkodni.

Azért rossz vicc, hogy a régebbi felépítésű gép VGA miatt kapja a +40k-s felárat...

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.