2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nagyon gáz-művek story (1.?)

    Augusztus óta zajlik az ügy, amit a végén akartam megírni, de úgy tűnik, hogy ez egy neverending story, úgyhogy inkább az eddig történteket írom meg, amíg még emlékszem az elejére. Van egy lakás a Bp. Fiumei úton, ami évek óta lakatlan, gyakorlatilag tároló. Megbeszélés szerint nem nekem kellett volna foglalkozni vele, de én vagyok a tulaj, úgyhogy a végén úgyis rajtam verik el a port. Így is történt. Tartozás, szerződés megszűnt, ügyvéd, stb. Lerendeztem. Bementem a Gázművekhez (cím: Fiumei út 9-11, cirka 500m -re a lakástól) új szerződést kötni. Ott is volt még sár, kifizettem.
    -Akkor most rendben vagyunk?
    -Rendben.
    Kötöttünk új szerződést havi alapdíjjal (vmi 900Ft), mert úgysincs fogyasztás.
    Viszont, az óra már nem hiteles, kell egy leolvasás, plombacsere, stb. Mondom, nosza, rajta. Én minden hónapban két hetet külföldön vagyok, viszont a másik kettőben itthon, szabin, úgyhogy abban az időszakban mondják meg, hogy mikor jönnek. Rendben, a hölgy feljegyezte.
    Eltelt két hét, kaptam egy újabb számlát. Irány a Gázművek.
    -Amikor legutóbb itt járt, akkor ez a tétel még elszámolás alatt volt.
    Remek! Kifizettem.

    Folytatás...

    Somatom 4 éve 15

  • Biztosítós matek

    Karácsonyi ajándékként dec. 21. -én egy Tigra - kamikaze kiütötte alólam a kis Kalosomat. A biztosító megszemlézte és megállapította, hogy gazdasági totálkár. Szerintük 300 ezer a kár, 118 ezer a roncsérték. Fájt, mert az autó műszakilag teljesen rendben volt, 100 ezer Km alatt futott. De, elfogadtam. "Ha szereted, akkor engedd el!" A biztosító küldött egy embert, aki közölte, hogy 40 -ezret ad az autóért. A biztosító levele szerint a megállapított roncsérték és az adásvételiben szereplő összeg különbözetét a biztosító elbírálja. Vagyis, vagy kifizeti, vagy nem. De, adásvételi csak akkor lehet, ha én már lemondok a tulajdonjogomról 40 -ért. A biztosító állapította meg a roncsértéket és küldte a vevőt. Most akkor kinél hibázik a matek?

    Somatom 4 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.