Hirdetés

2023. szeptember 27., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

a bejglit meg a tőtöttkáposztát

(#2) Somatom válasza kemotox (#1) üzenetére


Somatom
veterán

Ez tecccik. :)

"Zabálj, a szépfarú Istennő örömére!
Hallgasd a böfögők szivszaggató jaját!
Hallgasd, hogy ropja kinn a hörgő, lázas éjbe
a bamba meg a vén, a szolga meg a báb!
"
Arthur Rimbaud

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#3) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

A téli napforduló ténye önmagában fellelkesíti az embert, aztán persze jön a kijózanodás, hogy valójában csak most indul be igazán az év hideg időszaka és messze a kikelet.
Számomra évek óta november elseje az új év kezdete, mert a természet rendje szerint élek. December második felében és végén semmi okom az ünneplésre. Erőimet szervezem át, hogy átvészeljem a telet. Az emberi ünnepek hidegen hagynak. Van jobb dolgom is. :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#4) Bog


Bog
HÁZIGAZDA

Pont nem érdekelnek az ünnepek, tényleg. De azért a karácsony abból a szempontból tök király, hogy a széles család találkozik, összeül, fogyaszt, jól érzi magát és ez összetart minket. Az ajándékozást már elengedtük, a gyerekek kapnak, ők azokkal elvannak, amíg a felnőttek az asztalnál beszélgetnek és ez így van jól, így rendszeres, így van minden évben és ez így jó is. Engem feltölt, ha az unokatesómon látom, hogy boldog, ha az anyósom repked, mert a sütitől mindenki odavan, vagy ha mindenki elmeséli, hogy milyen élmények érték mondjuk egy utazás során. Tartozom valahova, összeköt minket a sok-sok évnyi karácsony és abban is segít, hogy év közben se legyen kínos összefutni.
Tök megértem, ha valakinek ez nem ünnep, hanem szenvedés, mert a család olyan, vagy mert neki kell készülnie a vendégekre, vagy mert frusztrálja az ajándékozási elvárás, whatever.

Az új év még kevésbé érdekel, mint ünnep. Az fiatalabb koromban egy házibuli-alkalom volt, most meg inkább egy határvonal, hogy újra kell tervezni anyagilag és esetleg életmódilag a következőt, kellenek ilyen pontok, amikor valamit le lehet zárni és egy újat indítani.

Amúgy meg végtelen kajálás, hogy januárban lehessen küzdeni a teremben.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#5) A Molyember


A Molyember
tag

En aztan semmit az eg vilagon. Az osszes oromom abbol szarmazik, hogy az asszonnyal egyutt diszitjuk a fat, es a vegen lathatom a boldog fejet mikor kesz van, valamint az ajandekbontas gyermeki oromet lathatom a csaladon, es a meg nagyobb oromot, mikor meglatjak, hogy olyat kaptak, amit szerettek volna maguk is megvenni, de nem volt prioritasuk penzt aldozni a cuccra.

Viszont kivancsi vagyok en is, ti hogy unneplitek a teli napfordulot?

(#6) KISDUCK válasza A Molyember (#5) üzenetére


KISDUCK
addikt

Én tradicionálisan így:

(#7) erdey_a


erdey_a
őstag

A Télapó eljövetelének örülünk. Ez az ajándékváró gyerekek és a gyerekek örömében egy percre kiteljesedő szülők pillanata.
Aztán evés ivás és vége is...
A szilvesztert \ újévet nem ünnepeljük. Este 8 körül tűzijáték, pici téve aztán alvás.
20 éve ugyanúgy alszom szilveszter este, mint egy hétköznapon.

Vérboci

(#8) Somatom válasza A Molyember (#5) üzenetére


Somatom
veterán

Egyik haverinámnál voltam vendégségben. Ő ilyen hagyományörző, vagy mi. Eger mellett, egy faluban lakik. Van ott az erdőben vmi ősi, szent hely. Oda mentünk fel. Vittünk pogit, teát, sütit, meg ilyesmit. Meg, hangszereket. Sámán dobot, dorongot, stb. Kis tüzet gyújtottunk, zenéltek, énekeltek. A gyerekek pont úgy élvezték, mint a Jézuskás karácsonyt.

Vmikor a 90 -es évek elején lehetett, hogy pár haverral összeverődtünk 24. -én. De, mit csináljunk, hiszen minden zárva, mindenki otthon? Valaki úgy hallotta, hogy a Gero kocsma nyitva van (a Geronimo Motor Club klubháza, ami akkoriban a Szentendrei út és a Monostori út sarkán volt). Odamentünk és nem hittünk a szemünknek. Sexaction koncert volt és a hely fullon volt motorosokkal, rock arcokkal. Aztán már minden szentestét automatikusan ott töltöttünk, amíg meg nem szűnt a hely.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#9) Luck Dragon

Én annak is örülnék ha végre kettesben maradnánk mindentől távol és addigra mindennel kész legyek. Főleg az otthoni munkaállomás összeépítésével.
Egy halom doboz ott vár. :(

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#10) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Milyen "szervezetről" és melyik keresztény egyházról beszélsz a sok közül és mikoriak neked ezek az "emlékeid" ezekkel kapcsolatban? Érdemes lehet ezeket is fontolóra venni az általánosítás és "mindenkorosítás" elkerülése végett.

(#11) dabadab


dabadab
titán

Tök egyértelmű: Sol Invictus.

A címbe meg nem kell az a vessző.

DRM is theft

(#12) dabadab válasza SunMount3r (#10) üzenetére


dabadab
titán

Tekintve, hogy a karácsonyt úgy a negyedik század táján szervezték rá a téli napfordulóra és minden általam ismert keresztény egyház meg szekta ünnepli, ezért nem nagyon látom a kérdés értelmét. (De Magyarországon nyilván a katolikus a messze legrégebbi, legnagyobb és leghangosabb keresztény egyház.)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#13) $p@rr0w


$p@rr0w
őstag

Csak nem szabadulok az istenverte kerti törpéktől, nem lesz így semmilyen ünneplés... :(((

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#14) A Molyember válasza Somatom (#8) üzenetére


A Molyember
tag

Ez jol hangzik! Orulok, hogy jol ereztetek magatokat!

KISDUCK, az a cica meg nagyon cuki, nekunk is van 3, abbol viszont csak 1 hagyja magat betakarni, a masik 2 leveri magarol. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15) Somatom válasza dabadab (#11) üzenetére


Somatom
veterán

Módosítottam. :R

SunMount3r:
A többiek nagyjából megválaszolták. Wiki idézet a Sol Invictus -ról:

"Az I. nikaiai zsinat (325) hogy e - széles tömegek által ünnepelt - "pogány" ünnepnapot ellensúlyozza, Krisztus születésének a napját tette december 25-re. A kultuszának még az 5. században is annyi híve volt, hogy Hippói Ágoston keresztény teológus szükségesnek találta, hogy prédikáljon ellenük."

Ami a gyilkolást illeti, vegyük például a délamerikai őslakosokat! Azért ezt az esetet, mert ezért II. János Pál és Ferenc pápa is nyilvánosan bocsánatot kért. Ez óvatos becslések szerint is több, mint 10 millió áldozatot követelő népírtás volt. Nem is értem, hogy miután a felelős szervezet jogutódjának vezetője nyilvánosan elismerte a bűncselekményt, miért nem tartóztatták le, az egyházat pedig miért nem nyilvánították terrorszervezetté.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#16) SunMount3r válasza Somatom (#15) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Aki nem tudja miről szól a kereszténység (akár teológiailag tradicionálisan, akár napjainkban is, mert nem olvasta ezen klasszikus, kánon és értelmezés teremtő szerzők műveit, vagy csak egyszerűen nem élte meg ennek a közösségét élőben, akár napjainkban is), az sajnos nem tudja, így nem is tudja megérteni, vagy csak direkt nem akarja, mert az meg épp az ő gondolkodásán, vagy inkább "vélekedésein" és "komfortzónáján" esik kívül. Csak az a baj, ha ez már átcsap kritizálásba, ráadásul nem is a konkrét tematikát, hanem egy ahhoz kapcsolódó, tradicionális ünnepkör kapcsán, aminek épp a keresztény hit szerinti autentikus és "eredeti" szellemiségének és céljának aztán tényleg teljesen semmi kapcsolódása a vádaskodásokban felhozottakhoz.

(#17) doc


doc
nagyúr
LOGOUT blog

Leginkabb azt hogy az egesz csalad egyutt van. Az ajandekozas is fontos, eleg csoro csalad voltunk, igy nottem fel, szuleim azert olyan nagyon 'elengedve' most sincsenek anyagilag, bar azert ami kell az mindig megvan - ilyenkor olyan dolgokat is kapnak (rendszerint osszedobunk nekik csaladilag valami nagyobbra) amiket amugy nem vennenek meg maguknak mert sokallnak.

Asszonnyal egymas kozott meg az alakult ki hogy konkretan adott dolgot kerunk egymastol, technikailag ugyanaz mintha megvennenk magunknak, szoval pluszkoltseggel igazabol nem jar, de azert megis van valami kis 'feeling' :)

A 'Jezuska' meg egyeb dedos mesemaszlag nem hianyzik, hulyet kapok tole, probalom elviselni mikor nemelyi (foleg oregebb) rokon jon a 'Jezuska' szoveggel :W Esetleg ha mar nagyon eroltetik akkor kapnak valami jo kis 'Mithraszos valaszt', aztan lefagynak.

[ Szerkesztve ]

(#18) Egon válasza Somatom (#15) üzenetére


Egon
nagyúr

Ritkán olvasok ennyi baromságot egy háeszben.
A gyarmatosítás lényege a szabadrablás (nyersanyagok, értékes fémek, újabb területek szerzése stb.) volt, az egy más kérdés, hogy különböző politikai és egyéb okok miatt vallási köntösbe (is) bújtatták, ehhez pedig az akkori (!) egyház asszisztált.
Más szavakkal: ha nem lett volna semmilyen egyház, akkor is ugyanúgy zajlott volna a gyarmatosítás, semmivel nem lett volna kevesebb áldozat.
A középkori egyházat összemosni a maival, kábé olyan, mintha a hatvanas évek Nagy-Britanniáját (tudod, ahol kasztrálták a melegeket... :U ) hasonlítanád a mai Nagy-Britanniához: ennek kapcsán nem ábrándozol letartóztatásról, az ország terrorszervezetté nyilvánításáról? :U

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#19) doc válasza Egon (#18) üzenetére


doc
nagyúr
LOGOUT blog

Azert volt abban eros szerepe az egyhaznak is, ugyanugy ahogy a keresztes haboruk, az inkvizicio, a boszorkanyuldozesek, a naci nepirtas is valamennyire vilagi erdek volt, de mindegyiknel lelkesen asszisztalt a (tobbnyire katolikus) egyhaz, felfedezve benne a sajat hasznat.

(#20) Egon válasza doc (#17) üzenetére


Egon
nagyúr

A 'Jezuska' meg egyeb dedos mesemaszlag nem hianyzik, hulyet kapok tole, probalom elviselni mikor nemelyi (foleg oregebb) rokon jon a 'Jezuska' szoveggel :W Esetleg ha mar nagyon eroltetik akkor kapnak valami jo kis 'Mithraszos valaszt', aztan lefagynak.

Hát igen, meg lehet élni ezt az ünnepet is normálisan, a hagyománytisztelet jegyében (mint a húsvétot pl.), mindenféle vallási máz nélkül, meg szét is lehet trollkodni, attól biztosan jobb lesz... ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#21) Egon válasza doc (#19) üzenetére


Egon
nagyúr

Ezt egy szóval sem tagadtam, de csakis és kizárólag az egyház nyakába varrni mindent is, ahogy a topictárs tette, és az általad is használt "asszisztált" kifejezés, szerintem azért messze van egymástól.
A témát részemről lezárnám, full mellékvágány (itt is).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#22) dabadab válasza SunMount3r (#16) üzenetére


dabadab
titán

Aki nem tudja miről szól a kereszténység

Neked van olyan tudásod, amiből le lehet vezetni a Szeged-Csanádi Egyházmegye stadionját vagy Giordano Bruno brutális meggyilkolását?

DRM is theft

(#23) doc válasza Egon (#20) üzenetére


doc
nagyúr
LOGOUT blog

Tisztelem en a masikat, meg a hagyomanyaikat, de elvarom a tiszteletet forditva is. Ha nalam nincs 'Jezuska', akkor tessek ezt felfogni es tiszteletben tartani, nem CSAKAZERTIS eroltetni az agymosott baromsagot.

(#24) dabadab válasza Egon (#18) üzenetére


dabadab
titán

ehhez pedig az akkori (!) egyház asszisztált

Ami akkori egyházat a mai egyház abszolút legitimnek, kereszténynek és normálisnak tart.

DRM is theft

(#25) Egon válasza dabadab (#24) üzenetére


Egon
nagyúr

Ha így lenne, akkor nem kértek volna bocsánatot, de nem szeretnék a (többek között) könnyűdrog-legalizációs modern "egyház" péhás nagykövetével erről (sem) vitatkozni: olyan szinten mélyen vagy a szememben, hogy többnyire válaszra sem akarlak méltatni... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#26) updog


updog
senior tag

;]

Viccet félretéve (úgy látom másokhoz hasonlóan) mi az egész tág családban már rég csak a gyerekeket ajándékozzuk meg, fenntartjuk a boldog várakozás(nak nevezett idegbaj) időszakát legalább nekik, amúgy meg gyűlöljük sajátmagunkat hogy megint nem bírtunk magunkkal és úgy bezabáltunk mint tavaly.

A "legalább ilyenkor összejövünk" illúzióját már rég elengedtem, így 40 felé már nem hiszek a mesékben hogy ezt erőltetni kéne. Év vége, év eleje számomra nincs, hülyeség ilyen határokat húzni és bármit hozzákötni.

A héten véletlenül be kellett ugranom egy (saját magamnak, karácsonyhoz köze nincs) csomagot átvenni egy plázába, délelőtt fél 11-kor, konkrétan annyira nem volt a környéken sem parkolóhely, hogy 40 perc vadászat után hazamentem az autóval és visszamentem busszal(!!!), annyian voltak. Agybaj. Ne mondja nekem senki hogy ezeknek így boldog az "ünnep". De felőlem minden ember szabadon lehet hülye, csak engem hagyjanak békén ezzel.

[ Szerkesztve ]

Eladó IKEA Markus szék | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#27) dabadab válasza Egon (#25) üzenetére


dabadab
titán

Ha így lenne, akkor nem kértek volna bocsánatot

Nem is nagyon tettek ilyet. Egy-két kirívó esetben (vagyis a kirívó esetek közül is csak néhányban) és ott sem az akkori egyház rendszerszintű problémáiról volt szó, hanem... kirívó esetekről.

könnyűdrog-legalizációs modern "egyház"

Ha szerinted egy társadalmi szabályzás racionális megvitatása az olyan rettenetes bűn, akkor nem az én készülékemben van a hiba: ugyanis szerintem az a bűn, ha valaki megalapozatlan ostobaságból vagy rosszindulatból a társadalmi érdek ellen cselekszik.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#28) 8th


8th
addikt

Én azt, hogy még életben vagyok.

"Az egyetemes hazugság korában igazat mondani forradalmi tett." - George Orwell

(#29) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Én azt, hogy ezt ki tudom fizetni HAVONTA a 19 fokos házban:

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Q80T 65" / PS5 / NUC 13 Pro / S3000 Pro / WH950NB

(#30) Freiherr válasza 8th (#28) üzenetére


Freiherr
őstag

Egyébként én is. Az én ajándékom a néhány embernek, aki fontos, hogy még itt vagyok velük, az övék meg az nekem , hogy ők is itt vannak még.
Ennyi, már semmi ideológia nem érdekel, próbálok a lényegre koncentrálni, ami igazán fontos.

[ Szerkesztve ]

XXX

(#31) szabonagyur


szabonagyur
félisten

En koszonom ezeket a bejegyzeseket, jo nevetni a tok felesleges veszekedeseken :DDD

(#32) Fred23 válasza doc (#23) üzenetére


Fred23
nagyúr

Én se ünnepelek semmit mostanában, legfeljebb a rántott csirkemellet. Viszont tökéletes megoldás szerintem itt nem létezhet, mindenképpen jár valamekkora konfliktussal az emberek közötti ideológiai ellentét ilyenkor. Jó esetben csak legyintünk a másik általunk vett hülyeségére úgy, hogy csinálja csak, ha neki ez vagy az a jó, vagyis működik az élni és élni hagyni. Rossz esetben meg elszabadulnak az indulatok. Például ha nekem valaki boldog karit kíván, csak annyit mondok, hogy nem tartom, de ha ő igen, legyen boldog karija; és van, aki már ettől besértődik, bunkónak tart.

Vagy mit szóljak ahhoz, hogy az állam beállt egy nekem nem szimpatikus oldalra, mégpedig az én életemet is befolyásoló módon? Gondoljak arra, hogy ha meg semleges lenne, az is rengeteg embert zavarna, mert itt bizony a semlegesség is állásfoglalásnak minősülhet? Ez egy konfliktusosabb időszak, ki kell bírni. Gondolok inkább arra, hogy mennyivel jobb most, mint akár 6-8 éve. Már azért a környezetem legnagyobb része felfogta, mi a helyzet nálam, és csökkent is a súrlódások száma. Évről évre jobb ilyenkor.

Kíváncsi vagyok, meddig marad életben ez a topik... :D

(#33) Luck Dragon válasza Fred23 (#32) üzenetére

Hmm , rég csináltam csirkemellet . :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#34) janeszgol


janeszgol
félisten

A bejglit és a töltöttkáposztát. (Utóbbit év közben is szoktam csinálni.)
Ilyenkor többet vagyok a WC-n, mint a konyhában. Imádom ezt az időszakot. :)

Messenger Lite hibátlan. Sima Messenger trágya. Ennyi.

(#35) prabhu


prabhu
senior tag

Semmit.

(#36) UnA válasza dabadab (#22) üzenetére


UnA
Korrektor

Az mindig röhejes, hogy elvileg képzett és művelt emberek úgy tesznek, mintha nem tudnák, mi a különbség vallás és egyház között - csak azért, hogy egy ilyen vitában mehessen a kardcsörtetés...

De ennél sokkal fontosabb, hogy Jézus gondolatai valódi szintlépést jelentenek az emberi szellem történetében. Persze mindent lehet tagadni, méricskélni vagy relativizálni, de ha nem hiszel semmiben, akkor már nincs sok értelme az életnek.

(#37) KISDUCK válasza UnA (#36) üzenetére


KISDUCK
addikt

"de ha nem hiszel semmiben, akkor már nincs sok értelme az életnek"

Félre értettem valamit vagy most tényleg azt mondod hogy az ateisták életének nincs sok értelme?

(#38) doc válasza Fred23 (#32) üzenetére


doc
nagyúr
LOGOUT blog

Ez rendben is van, legyen véleménye. Mondja el, higyjen a beszélő állatokban, a hal gyomrában kempingező csavoban, a terhes szűzben, ami marhaságban csak akar. De ne akarja a bigott, gagyi agymosasat a GYEREKEMRE ráerőltetni.

(#39) Fred23 válasza doc (#38) üzenetére


Fred23
nagyúr

Így látom én is, de mégis akarják a rálerőltetést, és nem tehetünk ellene sokat. A gyerekkel való nagyon korai elbeszélgetés segíthet csak tán. Más témakörökben is gyakori az állami ráerőltetés, ott is nagyjából annyit tehet a szülő, hogy megtanulja egyszerűen elmondani a gyereknek a bonyolult témát; egyszerűen, de jól, szemfelnyitósan.

Ezer sebből vérzik számomra is a kereszténység, meg úgy a legtöbb vallás is, ami alá meg működő logikát tudok betolni, hogy alapból ne dőljön össze a saját súlya alatt, az se mindig szimpatikus.

Már az oviban kötelező részt vennie a gyereknek ebben a keresztény agymenésben, kábé a lejárt szavatosságú élelmiszerrel együtt tömik a fejükbe ezt is, ami szerintem is felháborító. De társadalomban élünk, és sajna ebben a kérdésben a számunkra vett józan ész kikapott, a többség elvetette, mi pedig azon túl, hogy elbeszélgetünk a gyerekkel, sokat egyelőre nem tehetünk. Annyi előnye lehet viszont a dolognak, hogy a gyerek már fiatalon tudatosíthatja magában, hogy mások hazudnak neki, illetve következetlenek. Megtanulhat kiépíteni egy belső védelmet, és megtanulhatja azt is, hogy néha jobban jár ebben a világban, ha okosan, a saját érdekében hazudik.

(#40) AuraSync válasza UnA (#36) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"de ha nem hiszel semmiben, akkor már nincs sok értelme az életnek"
Én látható dolgokban hiszek mint a pénz, mert abból meg lehet élni.
Isten/Jézus nem fogja helyettem kifizetni a gáz számlámat. :(
A vallásaid miatt (is) vannak háborúk bizonyos helyeken biztos jó dolog lehet akkor. :U

S23 Ultra / Q80T 65" / PS5 / NUC 13 Pro / S3000 Pro / WH950NB

(#41) dabadab válasza UnA (#36) üzenetére


dabadab
titán

Egyrészt itt alapvetően az egyházról volt szó.

Másrészt ez az "az egyház nem azonos a hívőkkel" egyrészt teljesen nyilvánvaló, másrészt mindig magyarázkodásszaga van, mert valahogy mindig oda megy ki, mintha az egyházak tulajdonképpen a hivőktől függetlenül (sőt, ellenükre) cselekednének, mintha a keresztény egyházak tagjai mind sátánisták lennének, a keresztények meg nem lennének tagjai a keresztény egyházaknak. De hát dehogynem: az, amit a keresztény egyházak csinálnak, azt a keresztény hívők alapvető egyetértésével és támogatásával teszik - máshogy nem is lehetne.

DRM is theft

(#42) doc válasza Fred23 (#39) üzenetére


doc
nagyúr
LOGOUT blog

Ne is mondd, mikor anno a gyerek ovi nagycsoport vegen jart, az ovono kerdezte hogy akkor elsoben UGYE a gyerek majd fog hittanra jarni, mert azt intezni kene. En meg mondtam hogy nem, nem fog. Erre teljesen elkerekedett, kiguvadt szemekkel bamult ram hogy NEM FOG? :F
Megfordult a fejemben hogy osszetorom a valosagat, es elmondom az ovoneninek hogy valojaban a husveti nyuszi es a Mikulas sem letezik, de altalaban ezeket megtartom magamnak, es csak nyugodt, hatarozott hangon annyit mondtam hogy "nem".

(#43) Somatom válasza dabadab (#41) üzenetére


Somatom
veterán

Számomra homályos, hogy miért van szükség egyházakra, meg a hozzájuk tartozó apparátusra. Tegyük fel, hogy van isten, aki mindenható és én hiszek benne és a mindenhatóságában! Miért kellenek ehhez egyházak, templomok, papok? Ők mit tudnak hozzátenni istennel való kapcsolatomhoz? Miért kell templomba menni? Ha otthon szólok hozzá, azt nem hallja? Sőt, igazából szólnom sem kell hozzá, anélkül is tud rólam mindent, hiszen mindenható. Mondjuk, ha meg akarom gyónni a bűneimet, ahhoz miért kell egy másik ember? Egyáltalán miért van a gyónás? Isten szavak nélkül is tudja a bűneimet és azt is ha bánom azokat.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#44) Tüzi válasza Bog (#4) üzenetére


Tüzi
veterán

+1

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#45) Fred23 válasza doc (#42) üzenetére


Fred23
nagyúr

Az se sokkal jobb, ha a bevallottan nem vallásos óvónő tanítja a gyereket karácsonyi dalokra, játszik húsvéti nyuszisat, stb. Értelmesebb gyerek, aki kérdez, simán furcsának találja ezt az ellentmondásban élést. De legalább fejleszti a fiatal elme életrevalóságát. :)

Aki kiszolgáltatott helyzetű, rájön, hogy képmutatással kell időnként boldogulnia. Gyerekként engem nagyon zavart a felnőttek képmutatása, következetlensége, de így tanultam meg, hogy néha nekem is ezt kell tennem, mikor nem vagyok nyerő helyzetben. Sok szituációban elvárt dolog a képmutatás, hazugság, következetlenség a felnőttek világában is, és tehetsz persze mást is, csak úgy szinte biztosan nem fogsz jól járni.

(#46) dabadab válasza Somatom (#43) üzenetére


dabadab
titán

Egyrészt olyanok, mint a motorosklubok: motorozni is simán el tudsz menni egyedül, kellesz hozzá te meg a motor. De az emberek szeretnek hasonló emberek társaságában lenni, ezért klubokat csinálnak.

Másrészt a kereszténység nem egy tisztán belső vallás, hanem vannak neki társadalmi komponensei is: térítés, jótékonykodás, "klubházak" fenntartása.

Szóval egy csomó olyan dolgot csinálnak, amihez több ember koordinált együttműködése kell, az meg magátólértetődően kiad egy szervezetet.

A szertartások meg azért vannak, mert az egy tökre működő pszichológiai dolog.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#47) akaido


akaido
addikt

[UnA]
Hit és remény
A Téli Napforduló. Ebben nem kell hinni, megtörténik akkor is, ha előtte az ember ellőtte az atomrakétáit. Egy istenhívő azt gondolhatja, a magamfajta "ateista" elméjében nincs is hit.
De van.
Hiszek abban, hogy a gondolkodó ember felismeri a természet törvényeit. Ráébred, hogy a Földet nem ajándékba kapta, és ha szétcseszi, nem kap másikat. Hiszem, hogy az emberek majd felismerik, nincs joguk, semmiképpen nincs joguk más embereket meggyilkolni. Se harckocsival, se áramszünettel, se bármilyen terrorral...
A mi hitünk is reményt ad. Mert e hit, e remény nélkül emberi életet élni, nekem nehezen elképzelhető. Olyan világban, ahol csakis az erősebb kutya vau-vau, csak "állatok" élnek. Mint "ateista" hiszek abban, hogy intelligenciája segítségével az ember képes végre "felülemelkedni", és háború nélkül, békében élni, bár ennek a eljövetelét 60 évesen már nem élem meg...

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#48) Somatom válasza dabadab (#46) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem nem jó ez a párhuzam. Klubokba tömörülnek, de senkit sem akarnak meggyőzni arról, hogy ez neki is jó, ez számára üdvözítő. Pláne nem erőszakkal. Nem mondják, hogy december 25. -ére tették a klub megalakulását és ezentúl ezt ünnepeld, ne a napfordulót. Klubházakat tartanak fenn, sőt, jótékonykodnak is, de nem közpénzből.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#49) dabadab válasza Somatom (#48) üzenetére


dabadab
titán

Klubokba tömörülnek, de senkit sem akarnak meggyőzni arról, hogy ez neki is jó, ez számára üdvözítő.

Hát akkor képzelj el egy vegán motorosklubot :DDD

DRM is theft

(#50) Silεncε válasza UnA (#36) üzenetére


Silεncε
őstag

De ennél sokkal fontosabb, hogy Jézus gondolatai valódi szintlépést jelentenek az emberi szellem történetében. Persze mindent lehet tagadni, méricskélni vagy relativizálni, de ha nem hiszel semmiben, akkor már nincs sok értelme az életnek.

Köszi szépen, én nagyon jól megvagyok a saját életemmel a vallási maszlag nélkül is :K

#43 Somatom: felesleges az egyházban logikát keresni. Ha lenne, akkor nem létezhetne :B

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.