2024. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Biztosítós matek

Írta: | Kulcsszavak: Biztosító . totálkár . autó

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Karácsonyi ajándékként dec. 21. -én egy Tigra - kamikaze kiütötte alólam a kis Kalosomat. A biztosító megszemlézte és megállapította, hogy gazdasági totálkár. Szerintük 300 ezer a kár, 118 ezer a roncsérték. Fájt, mert az autó műszakilag teljesen rendben volt, 100 ezer Km alatt futott. De, elfogadtam. "Ha szereted, akkor engedd el!" A biztosító küldött egy embert, aki közölte, hogy 40 -ezret ad az autóért. A biztosító levele szerint a megállapított roncsérték és az adásvételiben szereplő összeg különbözetét a biztosító elbírálja. Vagyis, vagy kifizeti, vagy nem. De, adásvételi csak akkor lehet, ha én már lemondok a tulajdonjogomról 40 -ért. A biztosító állapította meg a roncsértéket és küldte a vevőt. Most akkor kinél hibázik a matek?

Hozzászólások

(#1) Ghoosty


Ghoosty
őstag

Szerintem ez csak sablon szöveg. Az elbírálás valószínűleg azt jelenti, hogy megnézik, hogy tényleg 40-ért adod-e el, nem pedig 30-ért, aztán feleztek a különbözeten.

Nekem is hasonló volt annak idején. Bár az abszolút összegben hasonló különbség volt, de nálam a roncsérték sokkal több volt. Végül simán szó nélkül kifizette a különbséget.

(#2) Somatom válasza Ghoosty (#1) üzenetére


Somatom
veterán

Ebben reménykedek. Kaptam egy telefonszámot, de gép. Most személyesen bemegyek hozzájuk és megpróbálom kideríteni.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#3) nullpoint


nullpoint
senior tag

Sajnos itthon a káronszerzés tilalma törvényt úgy foganatosítják a biztosítók, hogy a károsult mindig rosszul járjon. :W

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#4) bitpork válasza nullpoint (#3) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Káron szerzés akkor lehetne ha lenne értelme a hazai autóállomány átlagát képző tizenX éves park vagyonszerzési illetékének. De nekem ne mondja bárki is hogy egy pár százezres autó vagyon...

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#5) nullpoint válasza bitpork (#4) üzenetére


nullpoint
senior tag

Jó persze, a vagyonszerzési illetéket akkor is kiróják amikor épp 40évre eladósodva lakáshoz jutottál. Ezt nem is vagyonszerzési illetéknek kéne hívniuk, hanem úgy hogy "adócsakúgymertmegtehetjük".

Amúgy meg aktívan tesz az állam érte hogy egy párszázezres autót is alig tudjanak majd megvenni emberek.

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#6) Somatom


Somatom
veterán

Ez a szitu ott kezd sántítani, hogy a vevő nem látta az autót, csak azokat biztosítós dokumentumokat, amikből a szakértő megállapította a 118 rugós roncsértéket. Ha 118 -nál 80 a különbség, akkor valamelyikük nem ért a munkájához. De, nekem az a gyanúm, hogy itt egy simliről van szó, ami nem az én káromra megy. Elvileg bárkinek eladhatom a roncsot, de a biztosító "elbírálása" arról szól, hogy fityiszt mutatna a különbözet kifizetésére, ha én hoznám a vevőt. Így viszont az ügyintéző elfogadja a különbözetet, kvázi a céggel megszponzoráltatja a roncsot, az ember meg visszaoszt az ügyintézőnek. Most megy a levelezés az ügyintézővel, hogy írja le, hogy el lesz fogadva a különbözet, aztán ágyesz-bugyesz, vigyék az autót.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#7) D1Rect válasza bitpork (#4) üzenetére


D1Rect
félisten

Ha meghallom azt, hogy vagyonszerzési illeték, egy hétre lekezelni az alacsony vérnyomásomat.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#8) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag

Engedély nélkül otthon ugye nem szabadna bontani. Haverom bmw-jét a törvény teljes betartásával otthon elbontottuk a picsába és kiárultuk a roncs értékből az autó értékét. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor lehúznak.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#9) Somatom válasza Carlytoo (#8) üzenetére


Somatom
veterán

Ha kiárulnám, akkor többet kapnék érte, mint 118 ezer. Tehát, a te példád alapján a 118 ezer már önmagában "lehúzás". Ez stimmel, de én ezt elfogadtam. A problémám nem a 118, hanem a 80 -as különbözet.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#10) Carlytoo válasza Somatom (#9) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Értelek. Ezt elfelejtettem "megmagyarázni". Senkit nem érdekel, hogy a biztosító mennyire tartja a roncsértéket. Jött a bontós faszié és ajánlott neked egy árat. Vagy elfogadod, vagy nem. A biztosítók amúgy is kapcsolatban állnak több bontóval. A kárt kifizetik. Nekik is van hasznuk, ha a biztosítóval szerződésben lévő bontónak adod el.

Ajánld fel a biztosítónak, ha már tettek árajánlatot, hogy vegyék meg annyiért. :DD

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.