2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A T-1000 „terméke”

    Címszavakban: megtépett PS5, alaplapig bontás, liquid metal. Ez utóbbi kapta tőlem a T-1000 geci megnevezést, és az ezzel járó munka kiérdemelte, hogy megemlékezzek róla.

    A PS5 konzol. Számtechboltban dolgozom, elsősorban számítógépekkel foglalkozom, az tökmindegy, hogy asztali gép vagy lapos, de párhavonta (de mostanában inkább havi egy, kezd kicsit sűrű lenni) beesik egy konzol is. Esetek többségében karbantartásra vagy az optikából kiszedni ezt-azt, esetleg valami szoftveres nyűg (ezekkel nem nagyon tudok mit kezdeni, a konzolok lelkivilága nagyon más), de van mikor a júzer otthon akarja megoldani a takarítást. A PS5 esetében ez nem akkora truváj, mert lepattintva a fehér oldallapokat hozzá lehet férni a ventilátorhoz, amit kiemelve már egész jól portalanítható a rendszer, a folyékony fém meg jópár évig biztosítja a zökkenőmentes hőelvezetés első lépcsőjét – tehát még ízekre sem feltétlenül kell szedni, és még valószínűleg nem is kell, figyelembe véve, hogy cirka másfél éve jelent meg.

    Esetünkben júzer úgy akarta kihúzni a ventilátorcsatlakozót, hogy vitte vele együtt a csatlakozó foglalatát is tüskéstől. Meg az alaplap felső pár rétegét. Nincs mese, ezt nem lehet csak úgy visszaragasztani, ezt lábak kivezetésével kell visszaforrasztani, és még így sem garantált a siker, mert elég közel megy el pár másik vezeték a lapban (SPOILER: nem sikerült – sokkal súlyosabb volt a sérülés). Azaz: csupasz lapig szétkapni.

    Folytatás...

    solena 2 éve 6

  • Spirit of the North - játékélmény

    Nem vagyok vérgémer, inkább kocajátékosnak mondanám magam. Nem játszom sűrűn, mert mire eljutok odáig, hogy otthon bekapcsoljam a gépet (főleg egy 12-14 órás nap után), addigra minden máshoz van kedvem, csak nem leülni a gép elé. Szóval, ritkán játszom, kevés játékkal, pedig régebben azért sokkal többet kockultam. Ez van, a munka a szórakozás rovására megy.

    Engem játék szempontjából viszonylag könnyű szórakoztatni, ha van egy épkézláb történet, vagy egy jó hangulat, akkor a többi már annyira nem érdekes. Macerás a vezérlés? Legalább ügyesedem. Darabos a grafika? Legalább nem kell erőmű alá, jobb esetben. Persze, ott ahol a vacak grafika mellé még erőmű is kéne, általában amúgy is több sebből vérzik. Ahol a fejlesztés legalább annyira nem veszi a fáradtságot, hogy valamit villantson, azok valószínűleg azt sem veszik figyelembe, amire nekem igényem van.

    Ha egy játék általában megtetszik, akkor kívánságlistára kerül, amíg meg nem tudom venni számomra is értelmezhető áron, de a Spirit of the North ez alól kivétel: ez az első olyan játék, amit szinte megjelenéskor bezsákoltam (május 7-én jelent meg a játék, 9-én már a Steam könyvtárban landolt), megelőzve a Cyberpunk 2077-et (ha megjelent volna az eredeti tervek szerint, akkor valószínűleg most arról írnék). Az oka: a róka mozgása igazi rókásra sikeredett.

    Folytatás...

    solena 4 éve 2

  • Nokia 6.2 - szubjektív

    (Nagyméretű képeket tartalmazó bejegyzés)

    - Halló
    - Szia Karcsi, mizu?
    - Szia… Képzeld el, vettem egy telefont.

    Kissé pontatlanul, de nagyjából így kezdődik Aradi Tibor és Varga Ferenc József Vettem egy telefont című jelenete. Bár amilyen egyszerűen indul az a beszélgetés, olyan nyögvenyelősen vettem telefont.

    Írásomnak azt a címet is adhatnám, hogyan nem vettem majdnem telefont, bár lehet, hogy a címbéli egyeseknek nem telefon. Néha még nekem sem, mert erre a méretre szoktam mondani, hogy megcsinálok rajta egy tizenkétszeletes rákóczi túróst.

    Az előd - a “kályha”

    Öt évig használtam egy Nokia Lumia 530-at. És most is az lenne, és nem írnám ezt a bejegyzést sem, ha a Microsoft nem szünteti meg teljesen a támogatást, és nem vált volna a telefon egy időzített bombává: azt még megemésztettem, hogy nincsenek új frissítések.

    Folytatás...

    solena 4 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.