2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Szórakoztass még Google!

  :(

  snecy20 7 éve 2

 • Finomföl ami nagyon nem finom!

  Hogy fulladna bele az, aki kitalálta a "finomföl"-t!
  Kötelezni kéne a gyártót, hogy legyen nagyon elütő a csomagolás a valódi tejalapú tejföltől, és a tejespulttól egy fényévre legyen tárolva hogy még csak véletlenül se keveredjen a kettő...
  Hát nem megint ezt a moslékot sikerült vegyem?

  snecy20 7 éve 31

 • 'A brutál hihetetlen' kategória újradefiniálva.

  Dennis A. Francesconi, aki mindent szájjal fest. Olyan szinten, amit az emberek 99.9%-a kézzel sem tud megvalósítani.

  snecy20 7 éve 4

 • Az igényesen összerakott PC-k esete...

  A szituáció, hogy egy közeli ismerős megkért rá, nézzek neki valahonnan használt komplett PC-t. Az hamar letisztult, hogy használt alkatrészekkel foglalkozó boltokkal (pláne vidéken) nem érdemes foglalkoznia, mert simán kétszeres túlárazás van, marad tehát a proharder. Mivel sem nekem , sem neki nincs igazán ideje és kedve az alkatrészenkénti összeválogatásnak, így inkább a komplett gép preferálandó.
  De végül nem is ez a lényeg. Hanem az, ahogy nézegettem a hirdetéseket, és feltűnt hogy egy adott konfiguráció majdnem minden esetben egy vagy több sebből vérzik. Tehát olyan nem nagyon van, hogy ránézésre minden klappol rajta / benne.... Vagy a tápegység hulladék és csoda hogy nem pukkant még el az egész, vagy a gépház valami tizen X éves szellőzésmentes szutyok lehullott előlapokkal, vagy a hardvereken vastagon áll a por és nyilvánvaló hogy még a fényképeszkedés kedvééért sem takarította ki az eladó, vagy ezer éves IDE vinyóval hirdeti az eladó a 4 magos gépet, a gépházat már csak a szentlélek tartja össze. Vagy, ami még szebb történet, helyhiány miatt össze vissza van ferdülve a gépházban minden, tartópöckök letörve... Egyáltalán létezik olyan, hogy egy eladó a gépét úgy hirdeti meg, hogy az karban van tartva / tisztítva van rendszeresen, és igényes komponensekből is áll? Vagy csak én nem találtam olyat kb. 50 hirdetést átfutva.

  snecy20 7 éve 51

 • Álom PC 1998

  Óriási időutazás. :)

  snecy20 7 éve 21

 • 15 év alatt 4MB VRAM használattól a 4GB-ig

  Betettem egy nem saját, hanem inkább egy szemléltető jellegű képet arról, ami még pár éve is utópikusnak tűnhetett - hol van már a Crysis 3 max. 2GB körüli VRAM használata! - , nemhogy 15 éve, amikor a játékok futtatására alkalmas PC-k egy jó része volt felvértezve mindössze négymegás videokártyákkal, gyorsítókkal (3Dfx V1, Matrox Millenium, Ati Rage...). A kép pedig ugye azt ábrázolja, hogy még a 4GB-on is lazán túlcsordulhatunk maximális grafikai beállítások mellett a GTA5-ben. A Dying Light sem volt kutya ilyen téren, de úgy tűnik csutkára húzás esetén új "mérföldkövel" állunk szemben. 4k esetén pedig 12-14GB környékén vagyunk ha hihetünk a neten leírtaknak - ezt majd talán valaki meg tudja erősíteni, aki már volt szerencsés próbálni. :)

  snecy20 7 éve 35

 • *Felmérés* - Melyik hardver után sóvárogtál a legtöbbet?

  Valamikor 2001 környékén, az informatikát illető öntudatra ébredésem idején kapott el nagyon a hardver téma, főleg az akkor még korábbról visszamaradt "3D gyorsítók" jelentették az első komoly lépcsőfokot ilyen téren. Gyerek fejjel akkoriban még kevésbé követtem az alkatrészek fejlődését, noha már '93 óta rendelkezésre állt otthon számítógép, de az érdemi tevékenység kimerült a DOS játékok nyüstölésével. Szóval 2001-ben vagyunk, papírgyűjtésből tonnaszám kerülnek hozzám a '98 körüli PC-s lapok, aminek hatására mindenáron be akartam szerezni egy PCI-os (nem volt még AGP a gépben) Voodoo2-t, mert azon gyönyörűen és villámgyorsan fut a Half Life, a Turok, meg a Test Drive 4 a szakírok szerint. A hardverelemekkel akkoriban még nem foglalkozva mit sem sejtettem, hogy a Geforce 3 korszak hajnalán egy véglegesen idejétmúlt dologra ácsingóztam, a közeli számtech boltokban pedig néztek nagyokat az eladók, hogy mit is akarok én a 3D gyorsítómmal az S3 Trio mellé, miközben a kirakatban ott virítottak a Radeonok és Geforce-ok új generáció.
  Aztán pár hónapnyi keresgélés után sikerült szerezni egyet bontóból, földön túli öröm, irreális felár, én meg majd beszartam hogy milyen jól mutatott vele a a Fifa World Cup 2002. Aztán jött a Max Payne 1 és sírva fakadtam a 3 FPS-től. :N

  Folytatás...

  snecy20 7 éve 68

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.