2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A játékkonzolokról, és azok "feltöréséről"

  Mindig lesz valaki, aki visszafejti a szoftvert, mert javításokat telepít, fordításokat illeszt be, vagy csak érdeklődik.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 4 hónapja 27

 • Playstation 2

  Playstation 2 freemcboot.

  A mostani idők játékait figyelembe véve meglepő, milyen jól lehet még a mai napig is szórakozni a jó öreg Sony kettes számú masinájával.

  Viszont felmérgesít, hogy lehet már ingyenesen is végezni alapgép-módosítást mindenféle szétszerelés nélkül, szoftveresen, sokan mégis pofátlanul pénzt kérnek érte.

  Pedig a nevében is benne van:FREEmcboot.

  Előnyei:
  - Nem kell megbontani a gépet
  - Lemezről, PC HDD-ről, vagy akár pendrive-ról is lehet játékot, programot indítani
  - Avi, mp3, stb... támogatás a beépített lejátszóval

  Hátrányai:
  - Elég könnyen el lehet rontani
  - Nem minden játékkal kompatibilis
  - Régebbi fajta vastag gépnél csak külső eszközzel (PS2 Network Adapter) lehet merevlemezről állományokat indítani. (Pendrive viszont ehhez is csatlakoztatható.)

  Hozzávalók:
  - PS2 gép (slim vagy fat) valamint a tartozékai
  - Min. 8 MB Sony PS2 memória kártya
  - Pendrive (méret nem számít)

  Folytatás...

  Rico83 8 éve 9

 • Az emberiséget is túlélő adathordozó.

  A kristályból kialakított adathordozók kapacitása 360 terrabájt, az ezer fokos hőségnek is ellenállnak, és gyakorlatilag végtelen az élettartalmuk.

  A projektben az Eindhoveni Műszaki Egyetem is részt vett, amelynek egyik szakértője,Jingyu Zhang elmondta: olyan, üveget felhasználó stabil és biztonságos hordozható memórián dolgoznak, ami hasznos és kényelmes lehet a rendkívül nagy archívumokkal rendelkező szervezetek számára.(Így valószínűleg az otthoni felhasználásra még sokat kell várni)

  Peter Kazansky professzor, a kutatás vezetője szerint elképesztő, hogy egy olyan dokumentumot hoztak létre, ami minden valószínűség szerint túlélheti az emberiséget. A technológia a civilizáció utolsó bizonyítékát teremtheti meg, így amit megtanultunk, már nem merül a feledés homályába.

  Röviden és tömören: az önszervező nanoszerkezetek megváltoztatják az üvegen áthaladó fény polarizációját, ami így optikai mikroszkóp és polárszűrő segítségével olvasható.
  A működési elve itt megtekinthető(sajnos angol nyelven)

  Rico83 9 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.