2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Milyen fülest vegyél?

    Ha véletlenül azon gondolkodnál, hogy milyen fülhallgatót vegyél, akkor röviden összefoglalva:

    Én körülbelül 7 évvel ezelőtt vettem egy on-ear Superlux HD-662B fülest, azóta elégedett tulaj vagyok.

    Előtte volt mindenféle sennheiser-em, meg hallgattam 300 ezer forintos hifit is, és azt kell mondanom, hogy az említett füles ár / érték arányban verhetetlen.

    Oké, hogy a (mű?)bőr kicsit feltöredezett, de hangzásra azóta is kiváló minőséget produkál.

    Nem mondom magam audiofil-nek, mert ki tudja mi annak az éppen aktuális definíciója, viszont elég jó a zenei érzékem, ének-zenei általános iskolában nőttem fel, és abszolút hallásom van.

    Klasszikustól, az epic filmzenéken keresztül, goa trance-en át egészen death metál-ig mindent meghallgatok ami jó, és ezen a fülesen minden tökélesen átjön.

    Hirtelen felindulásból született ez a poszt, a-célból, hogy kis vizet hajtsak a cég malmára, nem akarom, hogy eltűnjenek.

    Folytatás...

    Phvhun 4 éve 8

  • Automatizálnád a munkádat ha tehetnéd?

    Tételezzük fel, hogy automatizálni tudnád az összes olyan feladatot, amit számítógéppel kell csinálj, és unalmas szüttyögős meló, pl excelből adatok babrálása ide oda, és gyakran előfordul, akár nap mint nap.

    És az így megmenekített munkaidőnyivel hamarabb hazamehetnél, és ugyannyit keresnél.

    Namost ez így szépen hangzik, viszont a kérdéses az hogy vajon mennyi ilyen feladatot végeznek az emberek, amik viszonylag egyszerűen kiválthatóak lennének.

    Vagy egyáltalán milyen munkakörök lehetnek azok ahol ez a helyzet. Pl egy fotós vagy programozó tök kreatív, azon nincs mit javítani, de pl egy webáruház termékeit managelő asszisztensnél lehet hogy sok az unalmas repetitív cucc.

    A te munkádban mi az aminek tökre örülnél ha gombnyomásra készlenne mindíg?

    Phvhun 7 éve 16

  • SpaceX Kilövés 1920×1080 Háttérkép

    Eredeti kép:

    FullHD Letöltésért katt:
    [IDE]

    A windows háttér helyes beállítási módja:
    1 - Nyisd meg a képet Firefox-ban (igen jól látod)
    2 - Jobbklikk rá, és "Bállítás háttérképként"
    3 - Többmonitoros rendszernél választ a "csempe" elrendezést, egyébként meg a "kitölrtés"-t

    Miért?
    - Egyrészt ha a windowsban állítod át a háttérképet, akkor a windows újratömöríti a háttérképet jpeg-ként, és megjelennek enyhe zajok a képen, a firefoxos módszer ezt küszöböli ki.

    - Másrészt a firefox helyesen kezeli a kép színprofilját, és emiatt a színek normálisan fognak megjelenni amint beállítottad a háttérképet, nem lesz túlzottan sötét, ronda grádiensekkel, mint amit a sima képnézegető mutat neked.

    Phvhun 9 éve 6

  • Egér Duplaklikk, vagy Nemklikk Javítás Tutorial

    Régebben foglalkoztam egér javítással, de már nem érek rá ilyesmire, úgyhogy gondoltam megosztom a módszeremet, hogy a vállalkozó szelleműek meg tudják oldani maguknak a problémájukat.

    ===========================================================================

    1. Keress rá egeredre, hogy hogyan szedhető szét youtubeon: how to disassemble [egérneve]

    Eredmény pl:
    [Rezer Naga szétszedés]

    ---

    2. Nézd meg vidin hogy milyen mikrokapcsoló van az egérben az előző videóban, és keress ilyet ebay-en.

    Nagához és összes Razer egérhez:
    [kapcsolót innen tudsz venni]

    ---

    3. Keress egeredhez új csúszótalpakat is ebay-en ha csavar van alatta, mert szét fogod barmolni.

    Így keress: [egérnév] feet

    Folytatás...

    Phvhun 10 éve 23

  • Budapest Megélhetés

    Foglalkoztat már egy ideje hogy mennyiből lehet megélni értelmesen Budapesten egészséges fiatal felnőttként. Ezt a táblázatot sikerült összeraknom:

    ---------------------------------------
    Lakás bérleti díj 71.000
    Víz áram gáz rezsi 53.000
    Napi 3 kaja kifőzdében 54.000
    Konyhai meg fürdőszobai cuccok 10.000
    Net 4.000
    Mobil 5.000
    Bérlet 10.000
    Hétvégi szórakozás 20.000
    10% Biztonsági tartalék 22.700
    ---------------------------------------
    Összesen 249.700
    ---------------------------------------

    Nektek mi a véleményetek a témáról?

    Phvhun 10 éve 157

  • Pizza a Körúton

    Mindenkivel előfordult már hogy ment az utcán és hát megkordult / megkorrant a gyomra.

    Na ilyenkor egy fantasztikus választási lehetőségünk van: Választani hogy melyik 5 méterenként nyílt giroszostól 500-ért vagy pizzástól veszünk 200-ért kaját.

    Eddig ötször ettem a dohány utcához közel lévő pizza kingben szeletet ebből 3szor rossz szájízzel jöttem el:
    -Először valami több órája ott száradó pizza volt olyan mintha szőnyegen csámcsogtam volna.
    -Azután pusztán bunkó volt a pultos.
    -Ami viszont kiverte a biztosítékot, amikor nem csak hogy bunkó volt a pultos, és nem adott pizza alá papirtálcát, merthogy kifogyóban van (ott volt a pulton vagy 20db még), és külön kérnem kellett hogy ugyan tegye már át a zacskóból egy tálcára hogy meg is tudjam enni, hanem az egész tészta nyers volt a feltét alatt.

    Na viszont nyílt nemrég egy minőségi pizzázó az oktogonhoz közel a Presszó 53 mellett, ahol ugyan 390 egy szelet pizza, de annak a tésztája vékony és jó állagú, és igazi telt ízvilágú feltét van rajta, ami mellé még opcionálisan igazi paradicsomszószt vagy már nem is emlékszem milyen egzotikus fűszert is felajánlanak ízesítés gyanánt. Ezen felül a pultos mindig mosolygós és kedves, és kb hasonló mértékben laktató egy szelet a kingeshez képest.

    Folytatás...

    Phvhun 10 éve 13

  • Gyorsítja a hdd-t és ssd-t az ahci, bios frissítés és egyebek?

    INTRO

    Fejlesztgettem a gépemet mostanában, és ennek elengedhetetlen része az új cuccok méregetése, hogy ne csak szubjektíven, hanem objektív mérési eredményekkel is racionalizálni tudja az ember a vásárlást.

    Egy ilyen konfigból lett:
    ● ASUS M4A77T
    ● AMD ATHLON II X2 250
    ● 6GB DDR3 1333
    ● EVGA 9800GTX+ 512MB
    ● HITACHI 500GB
    ● FSP HEXA 400

    Ilyen:
    ● ASUS M4A77T
    AMD PHENOM II X4 955BE
    ● 6GB DDR3 1333
    EVGA GEFORCE GTX 550TI 1GB
    SAMSUNG SSD 840 SERIES 128GB
    WD RED 1TB
    ● FSP HEXA 400

    Az ssd miatt a windows felhasználói élménye leírhatatlanul jobb lett, de ezt ugye már mindenki tudja, úgyhogy következzena mérés.

    MÉRÉS

    A háttértárak mérését a Crystal Disk Mark legújabb változatával végeztem, frissen telepített 64 bites windows 7 rendszeren. Sajnos az alaplapom csak Sata II portokkal rendelkezett, úgyhogy nem hozta ki a maximumot egyik cuccből sem.

    Méresek között a változások amiknek hatásai voltak a sebességre:
    ● Bekapcsoltam AHCI-t
    ● Frisstettem alaplapi BIOS-t
    ● SSD Firmware frissítés
    ● Erősebb proci került gépbe
    ● Samsung Magician-el optimalizáltam windows-t maximális teljesítmény beállításokkal.

    Folytatás...

    Phvhun 10 éve 6

  • Képes az ember multithreadingre?

    Érdekes élményben volt részem épp most.

    Egy borzalmasan monoton és repetitív munkafolyamat közben saját magam szórakoztatása céljából elkezdtem azon morfondírozni mi lenne ha hirtelen visszaugranék az időben a középkorba. Teljesen élethűen vizualizáltam az eseményeket, hogy ha több ember előtt jelennék meg akkor csak úgy tudnám túlélni, hogy azt mondanám hogy valami angyal voltam és le lettem küldve a földre, különben az akkori emberek azt hinnék hogy valami varázsló vagyok, és felgyujtanak, mint az akkor szokás volt..

    Mindenesetre ezt a filmet vagy 2 percig vetítettem magamnak, és csak utána vettem észre hogy közben teljes sebességgel és hiba nélkül dolgoztam tovább, és vagy 20 sorral lejjebb tartottam a fájlban, ahova a böngészőből másolgattam szisztematikusan adatokat.

    Na aztán persze ezután ha direkt próbáltam így elkalandozni, akkor persze hogy nem ment egyszerre a kettő..

    Pedig milyen jó lenne már, ha a robotmunka közben el lehetne magunkat szórakoztatni tudatosan a képzelet erejével hosszabb időn keresztül is.

    Volt már nektek is hasonló élményetek?

    Phvhun 10 éve 22

  • Genetikus Algoritmussal Tanított Neurális Hálózat CUDA-ban

    Első körben csak egy gyors igényfelmérés akar ez lenni, hogy érdekelne e titeket egy cikk(sorozat), hogy hogyan lehet egy egyszerű játékban lévő tankokat majdnem teljesen gpu-n szimulálható mesterséges intelligenciával irányítani.

    A módszer lényege az az, hogy bedobsz egy marék tankot és aknát egy előre megadott méretü játéktérre, és mindenféle instrukció nélkül a tankok megtanulják, hogy ne menjenek rá az aknákra, és ne ütközzenek össze egymással. (nem kell semmit lekódolni, hogy pl "ha az előtted lévő akna távolsága kisebb mint X, akkor fordulj balra)

    Na most egy cpu-ra egyszerűen leprogramozható, de a hátránya az az, hogy a tanuláshoz szükséges szimuláció eltarthat akár 10 percig is, na egészen addig a tankok teljesen értelmetlenül viselkednek, amíg meg nem találják az optimális módot az aknák, és egymás elkerülésére, ezt a gpu-n való futtatás pár másodpercre redukálja.

    Ez az egész project több komponensből épül fel, amik már jóideje szabadon elérhetőek az interneten, a valódi nehézség az az, hogy az egészet össze kell gyúrnom, és ezt tudnám dokumentálni, hogy mi hogyan sikerült, és mit miért csináltam úgy ahogy, és végül mire jutottam az egésszel.

    Folytatás...

    Phvhun 11 éve 8

  • Ti hogyan bántok az információ túlterheléssel?

    Van egy témakör, sok cikk és videó érhető el belőle, heteken keresztül lehetne 0-24ben ezt tanulni, viszont ha folyton ezzel foglalkozok, akkor a régi dolgokat szépen el is felejtegetem, szóval kezdhetem előről.
    Ha találok egy nagyon jó cikket, és bementem könyvjelzők közé, akkor éppen amiatt, mert szinte végtlen friss tartalom érhető el, amit folyamatosan fedezek fel, a régi dolgokhoz soha nem fogok visszajutni másodjára.
    Lehet hogy egyszerűen balanszban kéne tartani a tanulást és a megvalósítást, és akkor a való élet bebizonyítja, hogy valóban melyik tudás volt hasznos, és mi felesleges?
    A gond ott van, hogy a téma bizonyos részeit csak évek mulva fogom tudni megvalósítani, addig meg egész sokminden kieshet a fejemből, szóval lehet hogy az egészet hagyni kéne, és csak akkor kéne lekezdeni tanulni, amikor már aktuális lesz.
    Viszont akkor előfordulhat az, hogy megbánom, hogy az addig eltelt időt elvesztegettem tanulás helyett.

    Phvhun 11 éve 2

  • Call of Duty 2 Wallhack

    Intro

    Gyakorlatilag alig fordult elő velünk, hogy ne lettünk volna csalónak kikiáltva pcw warok közben. Szerencsére mindíg tévedett az ellenfél, nem volt soha szükségünk semmilyen segédeszközre a győzelemhez.
    Viszont néha előfordult, hogy kihasználtam ezeket a bugokat, nem teljesen tisztességes módon hozva le köröket. Mostmár teljesen ki van égve a játék, mi sem warozunk már, de azért gondoltam megosztom veletek ezeket az érdekességeket:

    Képek:

    Ha felugrasz középteszkó tetejére, miután plantoltál B-re, akkor ezen a kis résen tudod figyelni, hogy mikor sunnyognak be plantra a németek. Jól időzítve épp a fejükre lehet esni besunnyogás közben.

    Ha britként rusholsz németekre, akkor ha időben érsz ide, akkor rá lehet nézni kezdőjükre, és vödrösre az ablak pereme alatt. Ha tiszta a terep, lehet tovább kerülni, ha szerencsétlen helyen kempelnek, akkor a figyelmetleneket érdemes lebasholni.

    Folytatás...

    Phvhun 11 éve 2

  • Wordpress oldal fejlesztése localhoston.

    Gyors leszek és lényegretörő.
    Belefutottam abba a problémába, hogyha localhoston futtatok egy webszervert, mondjuk [xampp]-al, akkor a tényleges tárhelyre töltés után a wordpress oldal mindenféle módon keresztbetesz magának, és sok macerával és adatbázisturkászással éleszthető csak fel.

    Erre a legjobb megoldás, ha fejlesztés közben elhitetjük vele, hogy valójában már a végleges helyén van.
    Ezt windowson a hosts fájl szerkesztésével lehet elérni.
    Itt érhető el: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
    Ezt kell hozzátenni a végére: 127.0.0.1 kutyaruhabolt.com

    Bizonyos tárhelyszolgáltatók az adatbázisok nevéhez nem törölhető prefixeket rak, szóval phpmyadminban a leendő wordpress oldalnak az adatbázisát nem csak például simán wordpressoldal-ként kell létrehozni, hanem username_wordpressoldal minta alapján. Ezt a prefixet godaddy-s tárhelyek esetében közvetlenül cpanelben az adatbázis létrehozás funkciónál lehet megnézegetni.
    Persze ha még nincs tárhelyed, akkor ezt előre nem lehet tudni, és ha utólag derül ki, akkor sincs semmi veszve, mert csak simán a wordpress wp-config.php fájljában kell a következő sort átszerkeszteni a tárhelyen utólag létrehozott adatbázis nevére a tárhelyre feltöltés előtt:

    Folytatás...

    Phvhun 11 éve 4

  • adf.ly és p.pw marketing case-study

    Bevezető

    Nagyon röviden leírom, hogy minek az eredményeképp született ez az írás.
    Már egy ideje foglalkozok egerek javításával, egy kis plusz bevétel céljából. Nagyon szűk piac, gyakorlatilag tudomásom szerint én vagyok az egyetlen Budapesten, aki erre specializálódott. Mondjuk megértem, mivel eddig a havi rekordbevételem olyan 5 ezer forint körül volt.
    Mivel eddig minden ügyfelemet a prohardverről szedtem össze, viszont sokan vannak, akik drága egeret használnak, és nem prohardver olvasók. Ez azt jelenti, hogy a szűk keresztmetszet ebben az ütletben a marketing. Úgyhogy emiatt jött az ötlet, hogy a már megszokott Google és Facebook PPC helyett kipróbálom az adf.ly és az újonnan megalakult p.pw ( kicsit gyanús lehet, mert semmilyen céginformáció nincs az oldalukon, de a supportjuk gyors és segítőkész volt ) által szolgáltatott reklámfelületek hatékonyságát.

    Hogyan működik?

    Ha a kedves user le akar tölteni mondjuk egy modot egy játékhoz, és a fájl linkjét ezekkel a szolgáltatásokkal lerövidíti a honlap gazdája, akkor amikor az user a rövid linkre kattol, akkor 5 másodpercig reklámot kell nézzen, mielőtt elkezdheti a letöltést, ami az oldal gazdájának minden alkalommal egy kis plusz pénzt jelent.

    Akkor vágjunk is bele

    Folytatás...

    Phvhun 11 éve 2

  • Mik a legnagyobb hibák az mmo játékokban?

    Sziasztok,

    Csak kiváncsiságképpen szeretném megtudni azt, hogy nektek mik voltak azok a dolgok a kedvenc, vagy akár csak rövid ideig kipróbált mmo játékokokban, amik idegesítőek voltak, avgy akár teljesen elvették a kedveteket a játék folytatásától.

    Kezdésnek egy példaképpen a wowot tudnám felhozni:
    -Már egy kb 5 szinttel magasabb karakter vagy npc ellen annyit érsz, mintha oroszlánra akarnál vadászni fogpiszkálóval. És teljesen mindegy mennyire vagy ügyes, semmit nem számít.
    ( kérlek ne kössetek bele ebbe, nem játszom a játékkal, csak mintaképp írtam ide )

    Ami nem ér:
    -Tízévesek játsszák, és különben is mekkora noob mindenki, és már megint floodolnak chaten, ésatöbbi.

    Phvhun 11 éve 6

  • Vilégvége

    Hamarosan elfogy a Maja naptár, és már most elkezdtek szállingózni a baljós jelek a világváge közeledéséről; lefagyott a ctrl+alt+delete..

    Phvhun 11 éve 11

  • Apró grafikus anomália windowsban.

    Megjelent a jobb alsó sarokban egy pixelnyi széles fehér csík épp a tálca felett.

    Semmire sem reagált, néha még a youtube videók elé is betolakodott. Tálcát arrébbrakva is a helyén maradt.

    Ekkor előszedtem a jó öreg Showin nevü programot.

    És ráhúztam a csíkra a pici keresztet.

    Showin meg megmutatta nekem hogy a csíknak köze van a mozillához.

    Mivel Firefoxot nem használok, és semmi látható jele nem volt hasonlónak, előszedtem a feladatkezelőt.

    A háttérben sunyin futó thunderbird bezárása után a probléma eltűnte magát.

    Phvhun 12 éve 12

  • Postás Béla és az Iphone

    Történt egyszer, réges régen két hete, hogy megrendeltem ferdeszeműektől egy Iphone 2G alkatrészt.
    Nagyon szorgalmas népség, ingyen postáznak, és bármit meg lehet tőlük venni, az elektronikai cuccoktól kezdve a kutyaruháig.

    2 hét alatt ide is ért a bubis levél, ekkor jött a képbe Béla a postás, aki a postaládába dobás előtt csupán jószándéktól vezérelve elolvasta a levél cimkéjét. Angolul volt rajta hogy "Iphone 2G", és kínaiul mögötte, hogy "alkatrész". Természetesen Béla tudott kínaiul és értette a kiírást. Ekkor jutott eszébe, hogy lehet hogy a csúnya gonosz kínaiak azt feltételezik rólam, hogy nem tudok kínaiul, csak angolul, és át akarnak verni, el akarják hitetni velem hogy a csomagban egy igazi teljes Iphone van, és nem az általam megrendelt alkatrész.

    Itt jött a képbe a precíziós csomagfelbontási technikája, hogy én utólag semmit se tudhassak a tartalom ellenőrzéséről, aminek a végeredménye az lett, hogy Béla elégedetten észlelte, hogy a kínaiak mindent rendben végeztek, és nekem sem kell aggódni hogy esetleg egy teljes telefont kapok kézhez.

    Béla felvette a jegyzőkönyvet a levélre - jó postás létére - és kézbesítette a ládának ami járt neki.

    Ezek után ki tudja hány órával, tudatlanul a postaládában matatva ez a látvány tárult szemem elé:

    Folytatás...

    Phvhun 12 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.