2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

adf.ly és p.pw marketing case-study

Írta: | Kulcsszavak: marketing . ppm . egér javítás . tutorial

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevezető

Nagyon röviden leírom, hogy minek az eredményeképp született ez az írás.
Már egy ideje foglalkozok egerek javításával, egy kis plusz bevétel céljából. Nagyon szűk piac, gyakorlatilag tudomásom szerint én vagyok az egyetlen Budapesten, aki erre specializálódott. Mondjuk megértem, mivel eddig a havi rekordbevételem olyan 5 ezer forint körül volt.
Mivel eddig minden ügyfelemet a prohardverről szedtem össze, viszont sokan vannak, akik drága egeret használnak, és nem prohardver olvasók. Ez azt jelenti, hogy a szűk keresztmetszet ebben az ütletben a marketing. Úgyhogy emiatt jött az ötlet, hogy a már megszokott Google és Facebook PPC helyett kipróbálom az adf.ly és az újonnan megalakult p.pw ( kicsit gyanús lehet, mert semmilyen céginformáció nincs az oldalukon, de a supportjuk gyors és segítőkész volt ) által szolgáltatott reklámfelületek hatékonyságát.

Hogyan működik?

Ha a kedves user le akar tölteni mondjuk egy modot egy játékhoz, és a fájl linkjét ezekkel a szolgáltatásokkal lerövidíti a honlap gazdája, akkor amikor az user a rövid linkre kattol, akkor 5 másodpercig reklámot kell nézzen, mielőtt elkezdheti a letöltést, ami az oldal gazdájának minden alkalommal egy kis plusz pénzt jelent.

Akkor vágjunk is bele

Az első lépés az az lesz, hogy össze kell állítani egy weboldalt, ami abban a hirdetési felületben jelenik meg.
Ehhez nem árt egy kis webfejlesztési gyakorlat, ennek a részleteibe nem megyek bele, de szaknyelven fogalmazva egy landing page-t kell létrehozni, ami be tudja gyűjteni az érdeklődők email címét, hogy később fel tudd velük venni a kapcsolatot.
Az enyém így néz ki:

Második lépés

Paypal számlánkról be kell fizetni az adf.ly és p.pw virtuális számláira egy bizonyos pénzösszeget.
Ezután minden alkalommal amikor a reklámunk megjelenik, egy bizonyos összeget levon ebből a rendszer.
Átlagolva a kettőt 1000 megjelenésenként körülbelül 400 forintot kell fizetni, ha a célközönség Magyarország.
Ezután már csak el kell indítani az oldalakon a kampányt, ami annyiból áll, hogy meg kell adni, hogy mi a reklám oldalunk url-je, és naponta maximum mennyit akarunk költeni.

Eredmények elemzése

Mivel az oda vissza postázgatása az egérnek teljesen elvinné a profitot, ezért az egér javítás Budapest belvárosára korlátozódik a személyes átvétel miatt. A hirdetéseket csak ország szinten lehetett célozni, ez a hatékonyságra nagyon rossz hatással van.

Eddig 1200 forint elköltése 3300 egyedi látogatót hozott az oldalra, amelyek közül 2700 volt szabályosnak tekintve ( bekapcsolt javascript, sütik fogadása engedélyezve ), csak utánuk vont le pénzt a rendszer.

Mivel maga az oldal nem volt túlzottan optimalizálva, ezért a hosting csomagom 1 gigás havi forgalmi limitje teljesen elfogyott.

A 2700 látogató 9 feliratkozást eredményezett, amiből 4 robot feliratkozás volt, és egy rendkívül kreatív "rohadjmeg@rohadjmeg.com" email cím is landolt az adatbázisban.

A 4 valódi érdeklődőből 2 régóta nem válaszolt a megkeresésemre, a másik kettőnek, épp most írtam levelet.

Statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen komoly érdeklődők 25%-a fogja valóban odaadni a nehezen megkeresett pénzét.

Ez eddig 4×25% = 1 ember a 2700-ból, tehát 0,037%-os eredmény.

Konklúzió

Az eddig összegyüjtött adatok alapján ( minimum ) 1200Ft egy vevő megszerzése, ami ha a kampányt tovább folytatnám nagymértékben eltérhet ettől az ártól, mert az eddig összegyűlt adatmennyiségből nem lehet statisztikailag biztosan számolni.

Mivel ez az ár az elviselhető mérték alá vinné a profitomat, sajnos nem mondható eredményesnek a kísérlet.

Adalék

Az adfly és társai által generált linkek használata tiltott a prohardver lapcsalád oldalain.

Hozzászólások

(#1) Phvhun


Phvhun
őstag

Up

(#2) Viszlát


Viszlát
addikt

Ez egy ici-picit vicces, mert körülbelül két napja nem tudok belépni egy ismerősöm wordpress-es oldalának admin felületére, ugyanis a te reklámod jön be helyette. Nyilván ez nem a te hibád, csak a kicsi a világ online verzióját éltem meg egy pillanatra. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.