Hirdetés

2022. május 25., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

git merge

Eladó Adam Audio Sub8 stúdió monitor mélyláda!

(#2) BoB


BoB
veterán

Én azt szeretném ha lenne egy gomb ami kitalálná a főnök gondolatait. Hogy tudjam egyáltalán mi az anyám kínját akar :DDD

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#3) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Én egy "instant win" szerű "műszak letudva" gombot tudnék elképzelni. Ébresztő helyett azt állítanám be minden nap.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#4) mustang08 válasza BoB (#2) üzenetére


mustang08
tag

+1 Neked is női főnököd van? :D

(#5) ftc


ftc
nagyúr

Soha nem cserélném el a minitabot s excelt semmire se.

(#6) Kolondrum

Van olyan része amit át lehetne vinni gépre (most is ott megy de manuláisan excelbe), pontosabban tervezhetne ő az alapján amik történnek a tervezendő eszközökkel. Beírnám, hogy itt változott valami és mindent ehhez mérten megvariál. Így csak azokat az adatokat kéne bevinni ami változott menet közben.
Azonnal levenne egy monteveresztet a vállunkról.

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#7) Phvhun válasza ftc (#5) üzenetére


Phvhun
őstag

Igen az Excel tök jó dolog, csak példaként hoztam fel, hogy abban is lehet tök időrabló dolgot csinálni hozzáértés hiánya miatt pl.

(#8) UnA


UnA
Korrektor

Azért az automatizálás, mint a lehetőségek csúcsa, nagyon csábítóan hangzik, de azt már megfigyelték, hogy az emberek nagyobb részének szüksége van egy olyan elfoglaltságra (nevezzük munkának), ami keretet ad az életének. És ez most nem a pénzkeresetről szól, vagyis nem csupán azt jelenti, hogy neked azért kellene dolgoznod, hogy ne halj éhen.

Sőt, nincs olyan tevékenység sem, ami egyértelműen "unalmas, szüttyögős", mert ez is attól függ, hogy te hogyan éled meg.

(#9) Phvhun válasza UnA (#8) üzenetére


Phvhun
őstag

Nem akartam elmenni ebbe a filozofikus irányba, de ha már előkerült, akkor hosszútávon minden automatizálva lesz.

Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy ha csinálsz valamit, akkor biztosan van benne egy nagyonnemszeretem feladat. Na és amikor azt lecseréli egy program akkor tökre örülsz és felszabadultnak érezheted magad kicsit. Aztán megszokod, eltelik egy kis idő, kapsz más feladatokat az előző helyett, és előbukkan a következő nagyonnemszeretem dolog, amit megint kiüthetsz, és ez így ismétlődik újra meg újra.

Na de azért ott van a gondok között az a kis felüdülés is.

(#10) yolan


yolan
őstag

Ha tudnám automatizálni, nem ezt csinálnám.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#11) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

munkám jellegéből adódóan kevés dolgot lehet automatizálni, de amit lehetett, azt már megtettem.
sokkal inkább az jellemző, hogy a körülöttem dolgozók minden melóját automatizáltam már, hogy arra ne pazaroljanak energiát.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12) Tomaaasz


Tomaaasz
aktív tag

+1

szerk: na banyek, válasz akart lenni #1-re :))

[ Szerkesztve ]

Oda mentem, ahol vagyok!

(#13) Narxis


Narxis
nagyúr

Lényegében azt kérdezed, hogy dolgoznál-e kevesebbet ugyanannyi pénzért? Még szép, hogy igen. Az más kérdés, hogy elméletileg vagy gyakorlatilag megoldható-e.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#14) #73173120 válasza Narxis (#13) üzenetére


#73173120
törölt tag

+1

Pont erre gondoltam. Igen, ha lehetne akkor a munkám egy részét automatizálnám (kis cég gyártástervezése -gyártás ütemezés- az eladott és raktáron lévő termékek alapján). Viszont, ez nem csak tőlem függ, ha elfelejtik pl. az alapanyagot megrendelni úgy, hogy több alkalommal is jelentettem az igényem, vagy ha megrendelték, de az a vámon csücsül.

Viszont, az automatizálás hozná azt, hogy "helyetted megcsinálja a gép, csinálj mást addig" :D akkor meg mi értelme? Pláne, hogy figyelnem kéne pluszban az automatizálás végeredményét :) hisz validálni akkor is kell valakinek.

És így jutok el arra a pontra, hogy minek fejlesszek, ha a fizetésem az elvégzett munka mennyiségével nem mutat egyenes arányosságot.

(#15) t72killer válasza Narxis (#13) üzenetére


t72killer
titán

Néha igen. Ha nem eléggé szemfüles a vezetőség, az ember el tudja adni az automatizált munkafolyamatot végiggürizett hajszaként :D

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) proci985


proci985
MODERÁTOR

meloban kb amit lehet azt mindent automatizalunk (excel foleg), viszont ennek csak egy resze lustasag, masik resze, hogy par folyamat enelkul gyakorlatilag kivitelezhetetlen / tetulassu lenne.

a problema az, hogy ezek megirasa is ido, namost egy szamitasnal ami nem hibazhat az ember nem akarja, hogy hiba maradjon abban a dontesi faban (ami hatszorosan egymasbaagyazott if formajaban manifesztalodik).

sajat rekordom az volt, amikor egyszer 6 munkahetig dolgoztam egy programon, ami kb egy perc alatt kiontott magabol eleg adatot ahhoz, hogy megoldjon egy problemat (inkl adatbegyujtes-adatanalizis-konnyen verifikalhato vizualizacio). ott nagyon elegedettnek es legalabb annyira lustanak ereztem magam.

(#1) lezso6 : :DDD

miért, az egyszerűbb merge problemakat magatol is megoldja :P

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.