2019. július 21., vasárnap

Gyorskeresés

Wordpress oldal fejlesztése localhoston.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gyors leszek és lényegretörő.
Belefutottam abba a problémába, hogyha localhoston futtatok egy webszervert, mondjuk [xampp]-al, akkor a tényleges tárhelyre töltés után a wordpress oldal mindenféle módon keresztbetesz magának, és sok macerával és adatbázisturkászással éleszthető csak fel.

Erre a legjobb megoldás, ha fejlesztés közben elhitetjük vele, hogy valójában már a végleges helyén van.
Ezt windowson a hosts fájl szerkesztésével lehet elérni.
Itt érhető el: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
Ezt kell hozzátenni a végére: 127.0.0.1 kutyaruhabolt.com

Bizonyos tárhelyszolgáltatók az adatbázisok nevéhez nem törölhető prefixeket rak, szóval phpmyadminban a leendő wordpress oldalnak az adatbázisát nem csak például simán wordpressoldal-ként kell létrehozni, hanem username_wordpressoldal minta alapján. Ezt a prefixet godaddy-s tárhelyek esetében közvetlenül cpanelben az adatbázis létrehozás funkciónál lehet megnézegetni.
Persze ha még nincs tárhelyed, akkor ezt előre nem lehet tudni, és ha utólag derül ki, akkor sincs semmi veszve, mert csak simán a wordpress wp-config.php fájljában kell a következő sort átszerkeszteni a tárhelyen utólag létrehozott adatbázis nevére a tárhelyre feltöltés előtt:
define('DB_NAME', 'simple');

Ha kitaláltad az adatbázis nevét, akkor a localhostos szerveren phpmyadminban létre kell hozni az adatbázist az oldalhoz.

Ezekután be lehet tolni a htdocs-ba a wordpress fájljait, és a kutyaruhabolt.com oldalra menve lehet configolni és lefejleszteni az oldalt, ami valójában localhoston fut.

Ha minden kész, akkor a feltöltöd tárhelyre az egészet és voilá, hosts fájl utolsó sorának törlése után egyből menni fog az oldalad mindenféle config állítás és macerálás nélkül.

Hozzászólások

(#1) Phvhun


Phvhun
(őstag)

elsőhsz

(#2) Sk8erPeter


Sk8erPeter
(PH! félisten)

A hosts-fájlos módosítás hátránya, hogy az éles oldalt és a localhostos oldalt akkor így nem tesztelgetheted egymás mellett, amire szükség lehet. :) Csak úgy, ha minden alkalommal kikommentezed a hosts-fájlban a sort, majd kiszeded a kommentár-jelet.

"Ha minden kész, akkor a feltöltöd tárhelyre az egészet és voilá, hosts fájl utolsó sorának törlése után egyből menni fog az oldalad mindenféle config állítás és macerálás nélkül."
Kötekedés ON: ha közben mást is berakott a hosts-fájlba, akkor az már nem az utolsó sor lesz. :DDD (Ezt a mondatot esetleg lehetne pontosítani, hogy a fenti sorra hivatkozol, vagy hasonló, de csak javaslat. :) )

Sk8erPeter

(#3) Phvhun válasza Sk8erPeter (#2) üzenetére


Phvhun
(őstag)

Ja hát igen, ez a hátránya, erre még nem találtam kényelmes megoldást.

Megpróbálom átirni valahogy a mondatot, köszi.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.