2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Digitális játékpiaci trendek [Augusztus - 2019]

  A mobilpiac növekedése emeli a teljes globális bevételt

  A fogyasztók augusztusban világszerte 8,9 milliárd dollárt költöttek konzol-, PC- és mobiljátékokra, 2%-al többet, mint az előző év azonos időszakában. A mobil, mint leggyorsabban növekvő szegmens, a teljes bevétel 62%-át tette ki - összehasonlítva az előző év augusztusában mutatott 57%-ával. (és tegnap, szeptember 19-én indult el az Apple Arcade)

  Pokemon Go az első helyen - 176 millió dollár bevételt termelt a Pokemon Go augusztusban, a legtöbbet a 2016-os indulása óta. A túlteljesítést a játékon belüli eseményeknek köszönheti a Niantic, amivel jól használta ki, hogy általában ez a játék legjobb hónapja.

  World of Warcraft Classic óriásit dobott az előfizetők számán - Júliushoz képest 223%-al nagyobb bevételt könyvelhetett el a Blizzard az előfizetésekből, köszönhetően a a játék "újra kiadásának". Ennek ellenére, ez a bevétel még mindig kevesebb volt mint a Battle for Azeroth kiegészítőé tavaly augusztusban.

  Folytatás...

  l.skywalker 5 éve 0

 • Digitális játékpiaci trendek [Július - 2019]

  A nyárnak hála az előző hónaphoz képest leginkább a mobil játékok piaca fejlődött igazán - ami a bevétel alapú listákat illeti. Egész pontosan 14%-al többet költöttek a "játékosok" mobilon digitális játékokra ill. játéktartalmakra júnioshoz képest - ami nagyban hozzájárult, hogy digitális fronton 5%-al nőtt a PC, konzol és mobil platformok összbevétele. PC-n és konzolon a F2P (ingyenes) játékokban vásárolt IAP-k (In App Purchases=Alkalmazáson belüli vásárlások) bevétele - vélhetően a szezonális időszak miatt - 50%-al volt alacsonyabb ugyanebben az időszakban.

  Összességében a fogyasztók 2019 júliusában 9,02 milliárd dollárt költöttek konzolon, PC-n és mobilon keresztül digitális játékokra, szemben az előző év azonos hónapjának 8,56 milliárd dollárjával.

  TOP játékok bevétel szerint kategóriánként:

  GTA Online Casino frissítése hatalmas emelkedéshez vezetett: a frissítésnek hála 69 millió dolláros bevételre tett szert a GTA, ami az egyik legjobb értékesítési havi eredmény a játék indulása óta és az első "kétszámjegyű" növekedésű hónap YoY (Year of Year) tekintetében 2018 augusztusától.

  Folytatás...

  l.skywalker 5 éve 0

 • Xbox Hírek 2018.08.19

  Xbox Hírek 2018.08.19.

  - Újabb trailer érkezett az Atomic Heart egészen különleges világban és karakterekkel játszódó FPS játékához. [link]
  - Újabb apró részletre derült fény a készülő legújabb Gears of War ötödik részéhez. Ezúttal egy repülő, vérszívó lény tömeg, a Swarm Flock látható egy rövid GIF-ben [link]
  - a 2019-re halasztott Code Vein is jelen volt a Animation-Comic-Game Hong Kong nevezetű eseményen egy gameplay videóval [link]

  Folytatás...

  l.skywalker 6 éve 0

 • Xbox One FastStart játékok listája

  Még a júliusi rendszerfrissítéssel érkezett az Xbox One egyik újabb, az E3-on bemutatott szolgáltatása, a FastStart.

  A FastStart egy olyan új szabadalmi technológia, ami fele annyi idő alatt engedi játszani a felhasználót a digitális játékkal. A FastStart-al kompatibilis játékok esetén olyan adatokat gyűjt össze és helyez előre a rendszer a letöltés során, amelyek elengedhetetlenek a játék mihamarabbi elindításához. Eddig is létezett a Ready to Start feature XO felhasználók számára, de az új FastStart algoritumus sokkal gyorsabban és pontosabban végzi el a feladatát.

  FastStart FAQ + FastStart bemutató videó

  És végül a FastStart-ot támogató játékok listája:

  Xbox One játékok:
  ARCADE GAME SERIES: PAC-MAN
  Tales from the Borderlands - Episode 1: Zer0 Sum

  Folytatás...

  l.skywalker 6 éve 0

 • Előrendelhető a Banner Saga 3 Xbox One-ra + The Banner Saga Trilogy

  Xbox One-ra is előrendelhető a Banner Saga 3

  The Banner Saga 3

  Ár: 4 990,00 HUF

  Megjelenés: 2018. július 26.

  Frissítés:

  Hivatalosan is érkezik a The Banner Saga Trilogy. PC-re és Mac-re már előrendelhető (link), de PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is várható a megjelenés a hónap vége felé

  l.skywalker 6 éve 0

 • James Ohlen 22 év után elhagyja a BioWare-t

  James Ohlen, Creative Director és Lead Designer 22 év után elhagyja a BioWare-t. Olyan játékok megalkotásában vett részt, mint a Baldur's Gate 1-2, Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of the Old Republic ill. a Dragon Age.

  Egy rövid Tweet üzenetben emlékezett vissza:
  "After 22 years I have retired from BioWare. I've loved my time with Anthem, Star Wars, Dragon Age and Dungeons and Dragons. But I need to take a break from the industry and work on something a little smaller and more personal."

  Röviddel később pedig bejelentette egy újabb Tweet-ben, hogy egy kisebb stúdiónál, az Arcanum Worlds-nél fog dolgozni, valami Dungeons & Dragons típusú játékon:
  "The most fun I've ever had at BioWare was as the lead designer on Baldur's Gate 1+2 and NWN. I've been a D&D fanatic since I was 10 years old and I want to be a part of it again. Please visit http://www.arcanumworlds.com to see what I'm talking about."

  l.skywalker 6 éve 0

 • Megéri még Kinect-et venni 2017-ben? (fordítás)

  Prók és kontrák a Windowscentral-tól

  A Microsoft meg nem értett audió-vizuális perifériája egykor minden idők leggyorsabban értékesített fogyasztói elektronikai terméke volt - hisszük vagy sem, de 10 millió darab kelt el belőle fél év alatt. Természetesen ez még az Xbox360 idejében volt és az még nagyon-nagyon más volt a V2-höz képest ami már Xbox One-hoz és Windows PC-hez érkezett.

  Kiemelkedő ereje ellenére a rossz üzenetküldés, a rossz pozicionálás és a hiányos szoftveres támogatás a Kinect V2-t az elmúlt évek legsötétebb mélységeibe vezette az Xbox kiegészítők között. A Kinect technológiája hívta életre a Microsoft Mixed Reality headset-jét a HoloLens-t és a Kinect-et önmagát is számos iparágban alkalmazták különböző projektek során. Azonban ahol a Kinect nem vált be, az az Xbox One platform volt. Nem mondhatni rá, hogy haszontalan volt, korántsem. Azonban a Kinect nem volt képes teljesen felismerni a lehetőségeit ezen a területen.

  Függetlenül attól, hogy a Microsoft szinte teljesen elfelejtette ezt a kiegészítőt, vajon érdemes még megvenni 2017-ben? Íme néhány ok, amiért igen:

  Folytatás...

  l.skywalker 7 éve 2

 • Path of Exile Xbox One megjelenés*

  *fordítás: eredeti szöveg [link]

  Információk a játék Xbox One megjelenésével kapcsolatban

  A Path of Exile Xbox One-ra helyi idő szerint ma, azaz augusztus 24-én este 11-kor válik elérhetővé. Ha tervezed, hogy játszol a játékkal ez a bejegyzés minden információt tartalmaz, amire szükséged lehet.

  Mikor jelenik meg a játék?
  Augusztus 24-én 23:00-kor. Minden elérhető országban egyszerre kerül kiadásra.

  Hogyan tudok játszani?
  Egyszerűen menj az Xbox One Store Ingyenes játékok szekciójába és keresd a Path of Exile-t a listában.

  Melyik országokban elérhető a játék Xbox One-ra?
  Mindenütt, Dél-Korea, Kína és Japán kivételével. Kis késés elképzelhető a brazil, ausztrál és az új-zélandi megjelenésnél - ugyanis ezeknél a régióknál korhatár-minősítési bizonyítványoknak kell megfelelni, de próbáljuk ezeket a folyamatokat lezárni a megjelenésig. A japán megjelenést szeretnék a következő hetekben megejteni.

  Milyen nyelven lesz elérhető a játék?
  Jelenleg angol, orosz és brazil-portugál nyelven. Tervben van a német, francia és spanyol nyelv hozzáadása.

  Folytatás...

  l.skywalker 7 éve 4

 • Xbox One X F.A.Q

  A Seasoned Gaming nevű oldalon megjelent írás magyar összefoglalóját olvashatjátok:

  Az Xbox One X bejelentése óta számtalan fals információ, pontatlan adat és általános félreértések jellemezték a konzol életútját. A cél az, hogy ebben az írásban egyenesbe álljon minden, ami a konzollal kapcsolatos mindazok számára, akik jelenleg nincsenek teljesen tisztában azzal, hogyan is (fog) működni, milyen előnyöket fog kínálni a játékosoknak ill. egyéb tulajdonságai is górcső alá fognak kerülni. Nézzük.

  Először is. Az Xbox One X nem egy új generáció első képviselője. Azaz, nem vagyunk rákényszerítve semmilyen okból sem a váltásra/vásárlásra. Ez csak egy új, sokkal erősebb konzol az Xbox One családon belül. Ami azt jelenti, hogy minden Xbox One kontroller, headset, játék, felhasználói fiók, stb... mind mind kompatibilisek lesznek a X és a korábbi Xbox One-ok, a FAT és a Slim között. És a játékosokat sem fogja egymástól elszeparálni, fog tudni egymással játszani egy FAT egy Slim és egy X tulajdonos is.

  Folytatás...

  l.skywalker 7 éve 2

 • Milyen előnyökkel jár az új Xbox One X egy 1080p képes TV-n?

  Egy reddites júzer összeszedte milyen előnyökkel jár majd az új Xbox One X egy nem 4K-s TV készüléken.

  - Gyorsabb betöltés: A One X HDD-je 50%-al lesz gyorsabb, mint az S-é. Emellett gyorsabb sávszélességű 4GB-nyi szabad RAM is fogja gyorsítani.
  - A One X Anisotropic Filtering (AF) megoldást nyújt bizonyos játékokhoz, amivel tisztábbak lesznek a textúrák
  - Azon jelenlegi XB1 játékok, amelyek támogatnak bármiféle dynamic resolution vagy dynamic framerate technológiát jobban fognak mutatni Xbox One X alatt futtatva
  - Super Sampling elérhető lesz azokhoz a játékokhoz, amelyek 4K-val jönnek ki. Ez azt jelenti, hogy ezen játékok futtatása 1080p alatt jobb képminőséget fognak adni, mint natív 1080p alatt ugyanazon a TV készüléken
  - További vizuális előnyök: minőségibb textúrák amelyek "távolabb" is látszódni fognak, hosszabb rajzolási távolságok a geometriai megjelenéseknek és még más extrák.

  Minden azon múlik, hogy a fejlesztő mit épít be a játékba.

  l.skywalker 7 éve 3

 • E3 eddig megerősített Xbox játékok

  Star Wars Battlefront II
  FIFA 18
  Madden NFL 18
  NBA LIVE 18
  Need for Speed: Payback
  Battlefield 1 (Expansion)
  Titanfall 2 (New content)
  State of Decay 2
  Crackdown 3
  Not Halo 6
  Sea of Thieves
  Middle-earth: Shadow of War
  LEGO Marvel Super Heroes 2
  LEGO Worlds
  LEGO Dimensions
  Injustice 2
  Pro Evolution Soccer 2018
  Destiny 2
  Call of Duty: WW2
  Bloodstained: Ritual of the Night
  Micro Machines: World Series
  RIOT - Civil Unrest
  Dirt 4
  F1 2017
  Stifled
  Absolver
  Agents of Mayhem
  Battalion 1944
  Gigantic
  Psychonauts 2
  Mega Man Legacy Collection 2
  Kingdom Come: Deliverance
  Elder Scrolls Legends
  Prey
  Dishonored 2
  Assassin's Creed: Origins (rumoured title)
  Far Cry 5
  South Park: The Fractured, But Whole
  The Crew 2
  Sonic Forces
  Mount & Blade II: Bannerlord
  Extinction
  Aven Colony
  The Escapists 2
  Genesis Alpha One
  Yoku's Island Express
  Vampyr
  Call of Cthulhu
  Insurgency: Sandstorm
  Werewolf: The Apocalypse
  GreedFall
  The Surge
  ACE COMBAT 7: Skies Unknown
  NBA 2K18
  WWE 2K18
  Moonlighter
  A Duel Hand Disaster: Trackher
  2064: Read Only Memories
  Redout
  Songbringer
  Elex
  Mulaka
  Marvel vs Capcom: Infinite
  Strange Brigade

  l.skywalker 7 éve 0

 • Elindul az Xbox Game Pass! /teljes játéklista/

  A Kingdom for Keflings
  The Book of Unwritten Tales 2
  Comix Zone
  Defense Grid 2
  Electronic Super Joy
  Farming Simulator 2
  Gears of War 3
  #IDARB
  A World of Keflings
  Banjo-Kazooie
  Banjo-Kazooie: N n B
  Banjo-Tooie
  Gears of War
  Gears of War 2
  Gears of War Judgement
  Gears of War: Ultimate Edition - Day One Version
  GRID 2
  Halo 5: Guardians
  Halo: Spartan Assault
  Iron Brigade
  Joe Danger 2: The Movie
  Joe Danger Special Edition
  Joy Ride Turbo
  JumpJet Rex
  Kameo
  Knight Squad
  KYUB
  Layers of Fear
  LEGO Batman
  Lumo
  Mad Max
  MASSIVE CHALICE
  Sam&Max Save the World
  Samurai Showdown II
  ScreamRide
  Sega Vintage Collection: Alex Kidd & Co.
  Sega Vintage Collection: Golden Axe
  Sega Vintage Collection: Monster World
  Sega Vintage Collection: Streets of Rage
  Shantae and the Pirate's Curse
  SOULCALIBUR II HD
  Spelunky
  Splosion Man
  Stacking
  Steredenn
  Strider
  Sunset Overdrive
  Super Mega Baseball: Extra Innings
  Super Time Force
  TEKKEN TAG TOURNAMENT 2
  Terraria
  The Golf Club
  Max: The Curse of Brotherhood
  Mega Coin Squad
  Mega Man Legacy Collection
  Metal Slug 3
  Monday Night Combat
  Ms. Sploison Man
  MX vs ATV Reflex
  NBA 2K16
  NEOGEO BATTLE COLISEUM
  OlliOlli

  Folytatás...

  l.skywalker 7 éve

 • Battlefield 1 Spring Update Patch Notes

  Spring Update by Westie

  Nagyjából megpróbálom leírni miről van szó:
  - jelszóval védett szerverek - kvázi ki lehet bérelni szervereket csapatoknak, csoportoknak. Jó lehet pl. gyakorlás céljából vagy egyéni játékokhoz. Ezeken a szervereken nem lesz XP stb.
  (ahogy más BF-ekben van már). VIP listás szerverek: a játék indításához szükséges játékosok számát is lehet majd állítani. Jelenleg 26 (XO-n én 15+15-t látok) kell, de ezt a DICE 20-ra fogja csökkenteni ill. a jövőben 0 játékossal is indítható majd szerver.
  - Jönnek a szakaszok (PLATOON): ha jól értem, akkor 100 fős szakaszokat lehet látrehozni, amelyek a BF1-ben és a BF4-ben is aktívak lehetnek. Lesznek szakaszon belüli rangok, az alapító lesz a General és az alapító adhat rangokat a különböző tagoknak (és veheti el azokat). Multiplayerben ha a squad mindegyik tagja egy szakaszból tevődik össze, akkor a squad neve a platoon neve lesz. 10 szakasz tagjai lehetünk egyszerre, de csak 1-et képviselhetünk a játék során. És csak egynek lehetünk a generálisai/alapítói.
  - különböző UI (user-interface) javítások lesznek az update-patch-ben (főleg konzolon nehézkes az in-game menükben való navigálás, ezt célozták meg)
  - Frontline időzítő mostantól fix lesz, 40 perces lehet maximum egy frontline defense játék

  Folytatás...

  l.skywalker 7 éve 5

 • Első tapasztalataim az EA Acess-el

  Miután sikeresen szert tettem az új One S-emre, alaposan megvizsgáltam, mi van a dobozban. Mivel FIFA17 Bundle, így értelem szerűen volt benne egy letöltőkód a játékhoz, de ezen kívül kaptam egy 1 havi hozzáférést az EA Access-hez is. Már korábban is egyértelmű volt, hogy elő fogok fizetni egy évre, de így mondhatni lehetőséget kaptam, hogy ki is próbáljam.

  FONTOS: EA Access csak Xbox One-ra van. PC-re van testvérszolgáltatás, az az Origin Access, de nem pont ugyanezek a tartalmak érhetőek el rá.

  Az EA Access egy olyan "könyvtár" aminek tartalmát havi vagy éves díj ellenében használhatjuk korlátlanul. Az ott elérhető játékokat mindaddig míg érvéney előfizetésünk van, letölthetjük, játszhatunk velük. Live Gold előfizetés nem szükségeltetik hozzá, de annak hiányában multiplayer/co-op játékokkal nem tudunk játszani.

  Folytatás...

  l.skywalker 7 éve 3

 • Xbox One S - első benyomások

  8 hónap tiszta és 8 nap szállítási várakozás után 2 napja végre Xbox One S tulajdonos vagyok.

  Leírom a tapasztalataimat, ha valakinek jól jönne, aki vásárlás előtt áll ill. ha valakinek van kedve a saját véleményével összevetni:

  - kontroller: elég száraz és vastag bőrű asztalos/favágó kezeim vannak, így az én kezemben rohadtul csúszkál. Nem mellesleg annyira könnyűnek hat az X360 után, hogy az az érzésem: el fogom törni. Eddig csak a hepp kedvéért, most már muszájból rendelek szilikon "köpenyt"
  - menű: tetszik a frissítés, tetszik, hogy nagyon felhasználó központú. van még néhány ötletem: érdemes csatlakozni az Insider Programhoz?
  - játékok: X360 után sokkoló a játékok mérete 35Mb/s internet mellett

  néhány játék:amit kipróbáltam:

  Ryse: Son of Rome
  Eleinte nehéz megszokni a harc közbeni irányítást, de az első fél óra után keményen lehet benne hentelni. Sikerült kipróbálnom a co-op harcot (amikor a colosseumban lehet különböző AI ellenfelek ellen harcolni egy társaddal), az is nagyon jó volt, nem gondolnám, hogy ez a játék már 3 éves. A story mód nekem azért egy idő után lapos, az első 2 részben történt drámai események egy brazil szappanopera 16+-os változatának hatottak

  Folytatás...

  l.skywalker 7 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.