2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Napi IQ moment

    A történetben szereplő helyszín kamu, de a leírt esemény valóban megtörtént.

    2 nő vásárol a hipermarketben. Az egyik plázap*csa alias IQ betyár (nevezzük A-nak) a másik csak BIO kajákat eszik (nevezzük B-nek) . Az alábbi párbeszéd zajlott le közöttük:

    B: "Én csak BIO ételeket eszek. Tojást is csak tanyáról veszek, mert az nincs semmivel sem szennyezve, illetve a csirkéket nem genetikailag módosított táppal etetik."
    A: "Én csak hipermarketben, boltban veszek tojást, mert a múltkor vettem tanyáról és volt köztük egy záp."

    Na ennél a pontnál döbbentem rá, hogy ennél h*lyébb már nem lehet valaki..... :W :W

    Joci93 10 éve 8

  • JS figyelmeztetés az ablak bezárásánál (Javaslat)

    Az imént akartam publikálni egy személyes bejegyzést egy hasznos kis bővítményről, de véletlenül bezártam az egész böngészőt. Csináltam képeket a cikkhez és ahogy zártam be a képszerkesztőt, úgy egy mozdulattal a Chrome-ot is sikerült. (Isten áldja az 1 érintésre történő dupla kattintást.)

    Nem ez volt az első eset, hogy a Logout.hu legmélyebb bugyraiba zuhant az írásom ilyen kis dolgok miatt, ezért az jutott az eszembe, hogy a forráskódba lehetne írni egy JavaScript window.onbeforeunload kódot, ami figyelmeztet az ablak bezárásánál, hogy biztosan elhagyod-e az oldalt. (Vagy valami frappánsabb szöveg: Ha elhagyod az oldalt, akkor a bejegyzésed elveszik.)

    Lehet, hogy egy bővítmény is elég lenne hozzá, de ahhoz nem értek.

    Ti is vesztettétek már el az írásotokat? :U

    Joci93 10 éve 8

  • Te tudsz kiáltani álmodban?

    Szerintem nem én vagyok az egyetlen ezen a Földön, akinek volt már rémálma. Ez tartalmazhat üldözést, gyilkolást, ijesztő dolgokat illetve bármit, amit az agyunk a REM fázisban "generál".

    Nálam már sokszor előfordult, hogy az álmomban kiáltani szerettem volna, de nem jött ki hang a torkomon. Akárhogy is próbáltam segítséget kérni, egyszerűen nem ment és ott álltam kétségbeesetten (igen, akkor ezt éreztem) és hirtelen felébredtem. Akkor olyannak tűnik minden, mintha a valóságban is próbáltam volna üvölteni. Szapora szívverés, izzadás, párnák a földön...

    A legutóbbi álmom arról szólt, hogy hallottam valami zajt a padláson, ezért gondoltam megnéznem a feljárót. Ahogy beléptem a kamrába (nálunk onnan nyílik a padlás) láttam, hogy ki van nyitva az ajtó. Visszaszóltam a mamámnak, hogy valaki van a padláson, amikor egy alak (inkább mondanám szellemnek) megjelent odafent. Rámnézett, majd eltűnt az ajtóból. Na ettől én úgy megijedtem, hogy kirohantam és elkezdtem kiabálni mamámnak, hogy láttam valakit a padláson. Pontosítok....kiáltottam volna, ha képes lettem volna rá, de egyszerűen nem ment. Olyannak hatott mintha elvágták volna a hangszálaimat.

    Folytatás...

    Joci93 10 éve 29

  • Kiderült, ki volt Hasfelmetsző Jack - 126 év után.

    "Hasfelmetsző Jack (Jack the Ripper) néven vált ismertté az a londoni sorozatgyilkos, aki 1888-ban öt nőt – négy korosodó prostituáltat és egy fiatal nőt – ölt meg a Whitechapel nyomornegyedben.A gyilkos tetteit ritka kegyetlenséggel követte el, sebészi pontossággal vágta ki az áldozatok szerveit (veséjüket, szívüket). A gyilkosságokat úgy követte el, hogy a bűntettek színhelyei egy keresztet formáljanak a térképen. A híresztelések szerint a gyilkosságok száma 1888 szeptemberében és októberében volt a legintenzívebb, és a média valamint a Scotland Yard is több nyugtalanító levelet kapott ebben az időszakban, amelyek íróját vagy íróit vélték az elkövetőnek. Az úgynevezett "Pokolból"-levél, melyet George Lusk, a Whitechapel negyed polgárőrségének elnöke kapott, egy fél emberi vesét tartalmazott, vélhetően az egyik áldozatét. "

    Kiderült, ki volt Hasfelmetsző Jack

    Joci93 10 éve 12

  • Óriás Pók/Kutya átverés

    A videó végén lévő reakció hatalmas :C

    Joci93 10 éve 4

  • Leállt a Facebook!! Mind meghalunk!!!444

    Vagy csak nálam van a hiba ;]

    Joci93 10 éve 14

  • Szociális média versus álláskeresés

    Ami az internetre felkerül az ott is marad.....hiába törlöd/tiltod le, ha egy egyszer valaki már letöltötte a képed/videód és feltöltötte máshova, akkor az már nem fog lekerülni.

    Fiatalon bele sem gondolsz abba, (mondom ezt én a 20 évemmel) hogy mekkora baj keletkezhet egy olyan képből, amin éppen a jól sikerült buli után kiadod magadból a bevitt alkohol mennyiséget. Ezen egy jót röhögtök másnap a haveroddal és feltoljátok a legismertebb ismeretségi hálózatra, mert Ti milyen menő gyerekek vagytok. Aztán telnek múlnak az évek és azon kapod magad, hogy 23 éves lettél, talán még egy kicsit komolyabb is és állások után kutatsz az interneten.
    Arra a rég feltöltött fotóra már senki sem emlékszik, de mégis ott lapul a kék "szörnyeteg" egyik elrejtett zugába és csak arra vár, hogy valaki megtalálja. Te küldöd az emaileket a HR-es emberkéknek és pár nap múlva kapsz egy üzenetet, hogy megtalálták azt a rég elfeledett fotót, ahol még kamasz voltál és ezért elutasítják a jelentkezésed. Lehet, hogy Te megváltoztál....nem csak kívül, hanem belül is, de Ők ezt nem tudják, csak arra összpontosítanak, amit Rólad találtak. De, ugyan ez a helyzet a YouTube-al is....egy rosszakaród feltölt egy videót, amin Te vagy látható éppen nem előnyös helyzetben...az már örökre fenn marad...

    Folytatás...

    Joci93 10 éve 21

  • Sortörés plugin Eclipse-hez

    Aki egy kicsit is jártas a programozásban az tudja, hogy a megfelelő IDE kiválasztásával időt és energiát lehet spórolni. Sok kezdő (web)programozó választása a Notepad++ programra esik, ami nem nagy gond, hiszen könnyen kezelhető, átlátható és tanulni tökéletes. (Bevallom én is ezzel kezdtem.)

    Az elmúlt hetekben kezdtem el komolyabb IDE programok után kutatni és találtam is rengeteget, de nekem valahogy mégis az Eclipse jött be. (Az egyik szempont az ingyenesség volt a másik pedig a könnyű kezelhetőség.)

    A telepítés után egyből fel is dobtam rá ezt a témát, így már elég "sztájlosan" néztek ki a kódok.

    Ámde, itt jön a bökkenő! A programban nincsen sortörés! (Vagy csak én nem találtam meg. :U )
    Ezért elkezdtem túrni a netet, ahol írtak mindenfélét, de mégsem akart egyik sem működni, aztán egyszer csak találtam egy plugint, amivel előhívhatjuk a hőn áhított "word-wrap" funkciót.

    Folytatás...

    Joci93 10 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.