2019. április 20., szombat

Gyorskeresés

Ugyan ki ne vágyna egy jó filmre?

Írta: | Kulcsszavak: Film . hét élet . 7 élet . a jövő kezdete . 127 óra . hours . A szólista . Soloist . The . életrevalók . filmek . dráma

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rengeteg filmet megnéztem már az életem során. Volt köztük akció, horror, dráma, sci-fi, vígjáték...

No, de akkor jöjjön a saját listám. (Leginkább "komoly" filmek fognak szerepelni a listán. Olyanok, amiknek, azért van mondanivalója.) (Ez nem TOP lista, nem a "helyezés" dönt)

1. Életrevalók (Intouchables):

"Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára." (forrás: port.hu)

A saját véleményem erről a filmről az, hogy elképesztő. :Y Ilyen alkotást még nem láttam. Tényleg a két főszereplő két Világként hat. A gazdag arisztokrata, aki mindig komoly, rideg próbál lenni, találkozik Drisst-el, aki állandóan viccel, mindenből poént csinál. Számomra a film azt közölte, hogyha az ember nem élhet nevetés/poénkodás nélkül. Szükség van a humorra ebben a savanyú Világban. :) 10/10

Magyar feliratos előzetes: [Életrevalók]

2. Hét élet (Seven Pounds):

"Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember életét. Jól kitervelt minden, csak arra nem számít, hogy beleszeret az egyikbe a hét kiválasztott közül. A Hét élet egy izgalmakkal teli, rendhagyó love story, amely provokatív kérdéseket tesz fel életről és halálról, szerelemről és barátságról, miközben azt kutatja, milyen rejtélyes szálak kötik össze a különböző emberi sorsokat." (forrás: port.hu)

Megdöbbentő film. Amikor megnéztem nem találtam szavakat. Az történet a film végére bontakozik ki teljesen. Addig nem értjük, hogy kis az a Gabriele Muccino. Annyit tudunk, hogy segíteni próbál 7 emberen. Hogy miért pont 7? Az a filmből kiderül.:) A film az önzetlenséget sugallja. Mi is bármikor kerülhetünk ilyen helyzetbe. Vajon mi képesek vagyunk annyira szeretni valakit, hogy bármit megtennénk érte? Megható egy film 9/10

Magyar feliratos előzetes: [Hét élet]

3. 127 óra (127 Hours):

"A 127 óra Aron Ralston hegymászó igaz története, aki egy hegyomlás után öt napig csapdába esett egy elszigetelt kanyonban Utah államban. A 127 óra alatt Ralston nagyító alá tette egész addigi életét, míg végül összeszedte minden bátorságát. Segédeszközök nélkül megmászott egy 65 láb magas falat, több mint 12 kilométert kellett sérülten megtennie, hogy végül megmeneküljön." (forrás: port.hu)

Ez a film... Te mit csinálnál, ha az élet és a halál közül kéne választanod? Inkább meghalsz, de akkor nem láthatod a családodat, a szeretteidet vagy pedig megpróbálsz az életedért küzdeni bármi áron. A film Aron Ralston-ról szól, aki hegymászó. Egy napon nem szólt senkinek, hogy elmegy túrázni és csapdába esett. A történtek után biztosan jobban értékeli az életét. :) 9/10

Magyar feliratos előzetes: [127 óra]

4. A jövő kezdete (Pay It Forward):

"Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón." (forrás: port.hu)

A port.hu írásából kiderül ,hogy Trevor-nak 3 emberen kell segítenie, de akiken segít, azok is segítenek 3 emberen. Így ha mindenki betartja a szabályokat, akkor ez a segítség elkezd terjedni míg lassan behálózza a Világot. A kis Trevor-nak minden vágya, hogy valakinek segítsen. Ezek a segítségen hatással lesznek mindannyiuk életére.Jó tett helyébe jót várj. :) A film vége kicsit megrázó. :( Sokan sírtak rajta
10/10

Angol előzetes: [A jövő kezdete]

5. A szólista (The Soloist):

"Steve Lopez újságíró élete zsákutcába került. Már arra sem emlékszik, mit szeretett a munkájában, a házassága is tönkrement. Egyik nap a városban sétálva meglátja a hajléktalan Nathanielt, amint a kéthúros hegedűjén játszik. Megfogja, ahogy a férfi szívét-lelkét beleadja a muzsikálásba. Először csak az érdekes téma lehetőségét látja benne, majd sajátos késztetés érez, hogy pártfogásába vegye a fekete fickót. Egyfajta küldetésként éli meg, hogy Nathaniel életét egyenesbe hozza, és bevezesse őt a zenei világba. Különleges barátság alakul ki közöttük, amely megváltoztatja mindkettőjük életét." (forrás: Port.hu)

Minden ember elítél másokat külső alapján, pedig nem tudja, hogy az akit éppen elítélt milyen is "belülről". Ez a film erről szól. Nathaniel a hajléktalan férfi, aki nagyszerűen játszik a hangszereken. A klasszikus muzsika szerelmese. Nem érdekli más csak a zene. Steve Lopez az újságíró felfedezi Nathaniel tehetségét és pártfogása alá veszi. A két férfi között szoros barátság alakul ki.Mindenkinek szükséges egy barát. :) A filmből megismerhetjük a muzsikus életét, hogy hogyan került az utcára és, hogy hogyan ismerkedett meg a zenével. 11/10!!!!!

Magyar feliratos előzetes: [A szólista]

Ha lesz visszajelzés, akkor még írok ilyen listát. :)

Hozzászólások

(#1) baluka26


baluka26
(PH! nagyúr)

Életrevalók óriási, én is megemlékeztem róla egy bejegyzésben. Felejthetetlen alkotás :R

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#2) Nordic válasza baluka26 (#1) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Azt még nem láttam(már itt a vinyón, de nincs feliratom, és gyenge az angolom :((( ).

Amúgy a listához. Az első kettő kimaradt, meg a 3. is. A 127 órától nem voltam elájulva, nekem átlagos volt, viszont a Szólista remek film. Én még tudnám ajánlani a Cellda 211, Cypher, Stake Land című filmeket(ha esetleg kimaradtak).

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#3) Joci93 válasza baluka26 (#1) üzenetére


Joci93
(senior tag)

Így van felejthetetlen alkotás. :)

Nordic: Dobj egy Pü-t, ha kell normális felirat. :D
Cellda 211, Cypher, Stake Land <-- egyiket sem láttam, de bepótolom :R

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#4) Nordic válasza Joci93 (#3) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Mindháromról van ismertető a blogomban(keress rá-----> 'film' ;) )

am 720p-Lost változathoz kellene felirat...de nincs sehol, még angol se.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#5) Joci93 válasza Nordic (#4) üzenetére


Joci93
(senior tag)

Losthoz: [link] Hátha megfelel :D Írd be a keresőbe, hogy Lost. Talál 720P-s változatokhoz is feliratot

[ Szerkesztve ]

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#6) Nordic válasza Joci93 (#5) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Te gonosz :W ;]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#7) Jhonny06


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Seven Pounds az egyik kedvenc filmem, de legalább 1 hétig szarul érzed magad utána, már többször megtapasztaltam. Elég nyomasztó, de zseniális, tagadhatatlan.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#8) Joci93 válasza Jhonny06 (#7) üzenetére


Joci93
(senior tag)

Nekem is az volt a kedvenc filmem még tavaly nyáron. Azt hiszem ,hogy eddig talán háromszor néztem meg. :R

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#9) kmisi99


kmisi99
(PH! kedvence)

Megnéztem a seven poundsot egész jó volt csak kár hogy mindenre rájöttem idő előtt. Jobbra számítottam meghatóbbra stb de tényleg jó film.

Dell Precision M4600

(#10) Joci93 válasza kmisi99 (#9) üzenetére


Joci93
(senior tag)

Köszi a visszajelzést és örülök, hogy valamennyire tetszett a film. :R

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.