2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Követnek-e a neten (tracking, hirdetések, hatalommal való visszaélés)? 1.rész

  A mai nappal elkezdett blogbejegyzés-sorozatot elsősorban saját magamnak írom, emlékeztetőül azokra a dolgokra, amiket megtaláltam/megtanultam, hogy később vissza tudjam olvasni. Ha esetleg más is rátalál, és érdekesnek tartja, annak külön örülök.
  Az elsődleges inspiráció a közelmúltban a Facebookkal és Google-lal kapcsolatban olvasott cikkek (pontosabban a cégeket érintő botrányok) voltak. Két témáról fogok információt gyűjteni, amik érdekelnek:
  1. Hogyan és miért követnek bennünket ezek a cégek a neten? Ártalmas lehet-e számunkra és kell-e védekezni ellene? Ha igen, hogyan? Tudom, hogy ez vélemény-alapú, van akit zavar, van akit nem, engem igen, úgyhogy igyekszem beleásni magam a dologba.
  2. Visszaélnek-e ezek a cégek piaci erőfölényükkel, és ha igen, hogyan? Na ez már egy sokkal könnyebben véleményezhető dolog, a neten található információk alapján az első kérdésre a válasz egyértelmű igen. Később majd írok a Google vs DuckDuckGo és a Google vs ProtonMail konfliktusról is.
  Valamint a fenti kettőből kiindulva szeretnék írni egy keveset a TOR böngészőről is, illetve az általa használt onion routingról, és arról, hogy miért tesz az bennünket nehezebben követhetővé.

  Folytatás...

  Igorovics 2 hónapja 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.