2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Megkezdődött a müncheni Oktoberfest

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma 12 órakor nyitotta meg a 188. Oktoberfest a kapuit. Szokás szerint a Bajor miniszterelnök három ütéssel ütötte be az első hordóba a sörcsapot. Majd önmagának és a mindenkori München polgármesterének csapolt egy maß sört. Ami valamivel kevesebb, mint egy liter sör. Az idei fesztivál október harmadikáig tart. Ez két nappal hosszabb mint általában.

Az idei sör/népfesztivál két újdonságot tartalmaz. Ez a világ legnagyobb népfesztiválja. Ma egymillió maß sör fogyasztása várható. Ennyi látogatóval számolnak a gyerekeket és öregeket is beszámítva.
A legdrágább sátorban, kerekítve 15 euró egy maß sör.
Mindig kerekítve szokták fizetni a megrendelést. A kiszolgálószemélyzet ebből a pénzből kap jövedelmet.

A rendezvényen lévő elsősegélyhely, az idén először kapott egy CT berendezést. Az elesett rosszul lépett embereket a helyszínen tudják vizsgálni az agyrázkódás gyanúval. Nem kell mindenkit klinikára szállítani a vizsgálathoz.

Olaszországból érkezik a legtöbb külföldi látogató. A többségük lakóautóval jön. A környéken tilos a lakóautóval parkolás. Minden nap egyszer büntetést kapnak az olaszok. Mégis ez a legolcsóbb szállás a fesztiválon.

Italt fogyasztani csak ülve szabad. Az előzetes helyfoglalás szerencse dolga. Vannak asztalok, amik 10 évre előre lefoglaltak. Ezekhez kötelező fogyasztás is tartozik. A mit azért nem nehéz teljesíteni.
A foglalás nélküli kemény mag, már nyolc óra előtt elkezd gyülekezni a bejáratoknál, hogy pontosan 12 órakor futhasson a kedvenc sátorába egy szabad ülőhelyért. A későn jövők lyukra futnak, szó szerint.

Ebben az évben nincs mezőgazdasági kiállítás az oktoberfest mellett. Ha jövőre olyan utcába keveredik valaki ahol 3 ember lézeng, akkor tudja átkeveredett a mezőgazdasági kiállításra.
A fesztiválon belül egy elkerített rész. Belépődíj ellenében majd 100 évet lehet visszaugrani az időben. Nagyjából úgy néz ki, mint korábban volt. Régi játékokkal. régi stílusban megépítve.
Azt kevesen tudják, hogy van egy tavaszi sörfesztivál is, de azt megtartották maguknak a müncheniek.

Egy tévhit létezik. A sör - virsli páros Münchenben nem játszik, esetleg Bécsben. Helyette a fesztiválsör - fehérkolbász párost esznek. De csak ma, illetve minden esetben az első szombaton délben. A többi napon búzasör és fehérkolbász párosa játszik, reggelinek. Annak idején Obama is megkóstolta, alkoholmentes sörrel. Aztán Mátyás királyt utánozva, a második ciklusa után "álruhában" próbálta ki az oktoberfestet.

Az idei fesztivál a béke szigetének számít. Korábban a covid, előtte a muszlim öngyilkos terror fenyegette az eseményt. Ha megteheted, legalább egyszer gyere el megnézni és élményeket szerezni. Nem csak a sör ünnepi. A felszolgált ételeknek a fűszerezése is egyedi. Zamatosabb, ízletesebb mint az év többi napján.

Ha valaki magyar ízekre vágyik lángost tud vásárolni, egy helyen. Legalább is eddig lehetséges volt.
Ha nem találja meg, akkor be kell érni a hot dog félméteres változatával.
De ne ilyen izéket ne egyetek. Sült csirkét, libát, kacsát, vagy egy adag ökröt vegyetek. Ezek legalább rendes adag ételek, elviselhető áron.
A sör csalós. Az első korsónál csak zamatos. Sokan gondolják, alacsony az alkohol tartalma. A második - harmadik korsónál derül ki, tévedtek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.