2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ki érti ezt?

  A képlet egyszerű: Ramot szerettem volna bővíteni a laptopomban, hirdetés-megvettem-megkaptam-csalódtam. Kiderült, hogy nem jó az enyémbe, szerencsére gyorsan találtam is valakit, akivel cserélhettem a jó párosításra, neki meg pont az enyém kellett. Örültünk.
  Megbeszélt időpontban találkozunk a parkolóban, mindketten felszerelkezve a gépekkel, gyors bemutatkozás, csere, aztán lázasan ki-ki a sajátjában nézi, hogy miből élünk.
  Én is hátlap le, ram ki,ram be, bekapcs. 2x4 Gb helyett mutatja nekem a régi 4 gb-ot. Levert a víz! Meg sem néztem jobban, (hát ez így nem jó...) kikapcs, automatikusan a leállítás gombot nyomva. És persze ezerrel jár az agy, hogy mi és hogyan is történt?
  Hát persze, hogy ismét gyorsabban járt a kéz, mint az agy! A gépem csak készenlétben volt, amikor is "hátlap le,ram ki,másik ram be". Még az akkut sem vettem ki, csak rányomtam a "space"-ra hogy éledj!
  Nem is értem, (azóta sem) hogy ez után
  1: hogyan állt fel a rendszer két másik rammal (pillanatok alatt),
  2 : hogyan mutathatta a rendszertulajdonságok között még mindig a már benne sem lévő ram méretét,
  3: mindezt bármiféle hibaüzenet, sípolás, képvillogás nélkül?
  Persze az akku ki-újraindítás után szépen ott ült a 2x4 GB, és minden rendben, de mint írtam, a máig nem értem, hogy mi történt. De ketten voltunk tanúi az elektronika csodájának-> plusz egy élmény. :K

  error(HUN) 3 éve 7

 • CPU halkabban

  Nem is nagyon szeretném elmagyarázni,hiszen látszik.Az alany egy Spire Diamoncool,szép és jó,de nem 22.0 dBA a gyakorlatban,ha belegondolsz 2400rpm-en,hogyan?
  [link]
  Tehát feladat adott,8 cm-es helyre 12 cm-es AC ArticFan venti.1-es alulemez,széle felhajtva a merevítés miatt,furatok pontosan fúrva.Ennyi,és ez tényleg csökkentett hangú,levegőszállításra sem lehet panasz.

  Képek:

  error(HUN) 11 éve 0

 • Accelero s1 1650-re

  Adott a feladat.Hogy miért?Mert az accelero s2 való rá,de az s1 4 db hőcsöves és nagyobb felületű.Ati-n a furatok 44X44/átló 62, nVidián 54X54/átló 75mm(accelero s1-en is,fix).
  Adaper kell hozzá, 4mm-es aluból.A 2,5 mm-es csavarok ragasztva vannak (hőálló spec. ragasztó),a chip és a hűtő rézmagja közé egy 2 mm-es vörösréz téglalap kerül hézagolásnak.Passziv hűtő ugyan, de a jobb hőelvezetés miatt egy 12 cm-es ventilátor 1500 fordulaton,hangtalanul veszi el a hőt (elveszi->tehát nem a nyák felé fúj!).A hőfokok :32/40 'C.


  További képek:
  [link]
  [link]
  [link]

  error(HUN) 11 éve 0

 • Asus x1650xt-re léghűtés

  A kártya adott,de beindítás után lehetetlen bírni a porszívószerű hangot,hiába az Asus softwere,komolyabb igény esetén rögtön full fordulat és hangerő.Tehát gyári hűtő le,egy S478-ra való Intel hűtő méretileg megfelel,rézmag és aluborda biztosítja a jó hőelvezetést és a kisebb súlyt.Sajnos hiába dupla golyóscsapágyas a gyári hűtőventilátor,egy idő után ennek is zavaró a 2ezres fordulaton a hangja.Került rá egy AC 12 cm-es,így a memóriák is kapnak a levegőből.Alapon 1600/34'C , full throttle 42 'C.Hang nincs.

  A többi kép:
  [L]http://images.netbag.hu/20070926/15282899455.jpeg][/L]
  [L]http://images.netbag.hu/20070926/15282867466.jpeg][/L]
  [L]http://images.netbag.hu/20070926/15282885370.jpeg][/L]
  [L]http://images.netbag.hu/20070926/15282842258.jpeg][/L]

  error(HUN) 11 éve 0

 • Még midig hűtés!

  Hiába tettem rá a CoolVivát,igazi megoldást nem jelentett.Annyit értem el vele,hogy bebizonyosodott számomra,hogy magamnak kell hűtést csinálni,hiába próbálkozok én bármilyen ''gyári''megoldással.Szóval ismét elővettem a Silent Breese rézhűtőt,átalakítottam négycsavaros rögzítésre.Furatokba Loctite ragasztással kerültek rézcsavarok,gumicső a rugalmasság miatt,majd anya(érzéssel).
  A bordákat egyenként kénytelen voltam ferdére állítani hogy a ventillátor elférjen.
  [kép]
  [kép]
  Főleg a jobb légáramlás,no meg a dizájn miatt került rá 1mm-es alulemezből egy terelőlap,ami a 8 cm golyósventillátor (2050rpm) által szállított levegőt a gépházból kifelé kényszeríti.
  [kép]
  [kép]
  [kép]
  [kép]
  Alapban 45'C,de játék alatt sem megy 65'C fölé.(Stalker)

  error(HUN) 12 éve 0

 • Újra:hűtés 7600GT-re

  Az előző hűtő jó volt ugyan,de csak ideiglenes megoldás volt.Egy fórumtárstól vettem egy Coolermaster Collviva VHC-L61 hűtőt,csak kicsit ki kellett takarítani, olajozni a venticsapágyat, amúgy tökéletes állapotban volt.Fel is szereltem, de nem voltam vele megelégedve,mert -noha jól tettem fel-lötyögött az egész,nem illeszkedett rendesen, és persze ebből adódóan nem is igazán hűtött jól.(Terhelés alatt 68-70 'C).Ismét a gyártót hibáztatom, mert a rögzítés megoldható rendesebben is.A baj,hogy a felfogató-fülek nagyon kihajlanak a távollévő furatok miatt,és ezért az átlós furatoknél billeg a hűtő a kártyán,persze a csipnek is hol egyik,hol másik fele nem érintkezik a hőleadó felülettel.
  Gyorsan levettem és elkezdtem a finomítást:
  Legelőször is a hőleadó felület enyhén szólva nem volt ''sima'',javítottam rajta.
  [kép]
  Aztán csináltam egy 1mm-es alulemezből sablon alapján egy segédtartót,így már 4 helyen tartja a hűtőt,rugalmas rögzítésnek itt is műanyag csövet használtam.
  Az eredeti hűtőről le kellett vennem a szivacskeretet,nehogy megroppanjon a meghúzáskor a chip.Paszta,csavarok,meghúzás érzéssel de határozottan.Nem billeg,nagyon stabil,sokat jelent a két plusz csavar.A másik oldalon kicsit hajlítottam a két tartófülön,hogy távolabb tartsa a hűtőt a nyáktól 3 mm-el.Jót tesz a nagyobb légrés a szellőzésnek.
  Beszerelés és teszt.

  Folytatás...

  error(HUN) 12 éve 0

 • Hűtés 7600GT-re

  Megpróbáltam én is,igen.Miért is?Mert szerintem a gyártóknak nem igazán van fogalmuk arról,mi is az igény,vagy ha igen,akkor azt direkt rosszul csinálják.
  Mi az igény:1.lehetőleg nagy felületű hűtőborda
  2.A bordáról vigye el a levegőt valami (passzív itt vérzik el)
  3.A ventilláror elég nagy legyen ahhoz,hogy alacsony fordulaton csendesen működve is szállítson elég levegőt.Annyi ráfordítással amennyivel a gyárikat gyártják szerintem normális felszerelést is lehetne csinálni alapáron,de mégsem ez a gyakorlat.
  Adott egy Inno3D 7600GT,fekete nyákos 560/1400.Amikor kivettem a dobozából elszomorodtam,kishűtő,kisventi=nagy hőfok.
  [kép]
  Alapból 50'C-on idult,terhelve 70-72'C körül mozgott,ez szerintem senkinek nem jó,nem tudom hogyan is képzelték ezt a gyártók.(Jól szellőző nagy házam van)
  Levettem a gyárit,és elővettem egy réz GlacialTech Silent BreeseIII.procihűtőt.
  A hűtő talpára alk.filccel átjelöltem a két átlós furathelyet a kártyáról.A körben lévő négyet azért nem,mert (nehogy egyszerű legyen)az csak @2,5mm,és a hármas csavar pont nem fér át.
  Kifúrtam a jelölt helyen (függőlegesen)és vágtam bele @3mm-es menetet.(Nem volt egyszerű)
  Rögzítettem bele két 15 mm hosszú 3-as menetszárat csavarragasztóval.(Loctite)

  Folytatás...

  error(HUN) 12 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.