2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Commodore 64 kapcsoló csere

    Bevezető - bevezető

    Terápiás jelleggel újra megpróbálom a blogolást.
    Sajnos a munkahelyem nem igazán elégít ki szakmailag, így sokat morgok munkaidő után is, ami hosszú távon nem tesz jót. A tapasztaltságnak is megvannak a hátrányai, amikor látod a problémákat, de a szűk mozgástér miatt nem igazán tehetsz ellene 🙂.

    A terv az, hogy valami újjal elterelem a figyelmemet munkaidő után. Ez pedig a retrózás Commodore 64-gyel és Amiga 500-zal, meg persze ezekről való blogolás.
    Egyelőre, aztán ki tudja mi kelti még fel a figyelmemet.

    Bevezető - forrasztás

    Retrózás miatt (is) elkezdtem forrasztani. Ha meg akarok javítani egy C64-t, vagy egy korai Amigát, akkor muszáj forrasztani. Nem is beszélve arról a sok érdekes kit-ről, amit alkatrészenként árulnak és neked kell összeforrasztani.

    Szoftver mérnök vagyok, sose tanultam, sose kellett forrasztanom. Nagyon kezdő vagyok, kevés tapasztalattal, ezért az eredményt kérem ilyen szemmel nézzétek. Természetesen tanácsokat szívesen elfogadom.

    Bevezető

    Idén tavasszal, egy rokonom révén kaptam ezt az alig használt, szép állapotú Commodore 64G-t. Az IC-k alapján 1988-ban gyártották. A garancia matrica sérült volt, de nem láttam nyomát, hogy mit csináltak benne korábban.

    Folytatás...

    Elrood 1 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.