Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SteveK88


SteveK88
tag

Szép munka. Jó látni végre másokat is akik foglalkoznak ezekkel a régi masinákkal :DD

(#2) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ügyes :)
Arra érdemes figyelni, hogy ilyen nagy mennyiségű hőtől a NYÁK sérülhet, meg a rángatástól is. Ezért jobb a szippantó, de a szívószalaggal is fel tudod szívni az ónt. Mondjuk a régebbi, vastagabb lemezek jobban bírják, de akkoriban is volt, ami gagyibb cuccból készült.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#3) Elrood válasza hcl (#2) üzenetére


Elrood
őstag
LOGOUT blog

Én az IC-ket féltettem.
Tartottam attól, hogy addig melegítettem a ground plane-t, hogy a közeli IC-k annyi hőt kapnak, amitől károsodnak. Kb. 34 éve legyártott IC-kről beszélünk :).
Szerencsére megúsztam.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#4) MasterDeeJay

Korrekt csere, én sajnos nem mertem beválani az enyémen. Így hát fogtam kicsíptem a kapcsolót rohadt nehezen mert masszív darab és átkötöttem aztán a külső tápon lévő kapcsolóval kapcsolom be, nem valami elegáns tudom. (c64psu.com-os utángyártott tápom van).

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#5) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Az enyémmel is valami olyan hiba volt, aminek lehetett köze a kapcsolóhoz. Volt, hogy bekapcsoltam és csak "zizi" látszott a képernyőn, aztán pár ki-be kapcsolás és megint jó lett (egy darabig). Aztán már ezek után se, marad a konstans zizi... Még annyi, hog ilyenkor a kis zöld led csak nagyon halványan világított rajta. Leadtuk egy "állítólagos" computer szervizbe, de amikor érte mentünk csak nógatták a fejüket. Persze akkoriban már a C64 rég kifutott gépnek számított és 480-oskkal volt már elfoglalva midenki. Nem is hiszem, hogy itt Debrecenben lett volna olyan szaki, aki értett volna hozzá. Pedig lehet, hogy csak egy picurka "bigyulát" kellett volna kicserélni benne.

[ Szerkesztve ]

(#6) vince válasza SunMount3r (#5) üzenetére


vince
őstag

Általában nem maga az alkatrész cseréje a nagy mutatvány, hanem amíg kinyomozod, hogy pontosan melyik alkatrészt is kell cserélni :)

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#7) hcl válasza SunMount3r (#5) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az inkább arra utal, hogy valamelyik tápfesz nem volt meg. Akár okozhatta kapcsoló is, de azért az ritka; inkább kondenzátor a tápban, vagy a gépben.

Valószínűleg lett volna olyan szaki :) Ezeket a gépeket sok helyen tudták javítani.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#8) SunMount3r válasza hcl (#7) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hát én egy ilyen helyet sem ismertem. A volt iskolai informatika tanáraim, meg hát... :D Mondjuk ez már mechatronika, de olyan szakra meg sose jártam. Volt itt egy-két "szerviznek" nevezet valami, de PC-ken kívül (meg a moduláris alkatrész cserélgetésen kívül), nem hiszem hogy értettek volna máshoz.

[ Szerkesztve ]

(#9) Elrood válasza MasterDeeJay (#4) üzenetére


Elrood
őstag
LOGOUT blog

(#4) MasterDeeJay
Én is csak azért voltam ennyire bátor, mert e mellett még van 3 db működő C64-em.

(#7) hcl
A "tünetek" alapján a kondik voltak a második tippem. Meg is vettem a csere kondikat, ki is fogom cserélni ezen a gépen.

[ Szerkesztve ]

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.