2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A Bódé

  Érdekes lett volna a világ régi Swift nélkül. Mi lett volna ha csak pár száz darab futkározna belőle a magyar utakon? Talán nem akarná mindenki letolni, megelőzni, bevágni elé, eltiporni, megsemmisíteni.

  Rájöttem hogy nem is magával az autóval van a baj, hanem azzal amit képvisel. A Swift az olcsóság legelemibb megjelenési formája. Nem divat manapság olcsónak lenni, még ezekben a nehéz időkben sem. Presztízs, csillogás, imázs... ez kell a népnek.

  Nekem meg autó kellett, sürgősen, olcsón. Legyen megbízható, kis étvágyú, olcsón fenntartható.
  Körülbelül egy hét intenzív népítélet és használt autó böngészést követően valahogy mindig ugyanoda jut az ember: Swift. Japánosan precíz, magyarosan egyszerű.

  Szóval megvettem.
  1997 es, ötajtós, 1.3 as extráktól mentes, fehér alap Swift. Beleolvad a szürke lakótelepi utcaképbe, gyakorlatilag észrevehetetlen. Tesco parkolóban garantáltan nem fogod megtalálni a saját autód.
  Ha például egy Mitsubishi Carisma után ülsz bele, az első dolog ami bevillan a képbe, hogy ez a 21. század Trabantja. Horror. Ha elengeded az ajtókilincset, fazék módjára kong. Iszonyatos fémes bádogos kongás. Ettől fogva bódénak hívtam.
  Pár hónap alatt aztán összeszokunk, rájössz hogy lehet vele gyorsan menni, lehet ütni vágni, száznál tenni harmadikba és szép lassan észbe kapsz hogy ez egy közlekedési eszköz, a szó legszorosabb értelmében.

  Folytatás...

  Degradator 12 éve 26

 • a Kartongép:)

  Egyik nap jött az ötlet, hogy mi lenne ha lenne egy mini pc m... Igen ám, de a mini pc drága.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 59

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.