Hirdetés

2018. október 21., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • well fed batman - remeg minta

  kocsonya, ha véletlen kettőt lapozol a szakácskönyvben.

  sose szerettem a kocsonyát a klasszikus formájában, az átlátszó üres zselében alvó egész disznóláb szomorúbb, mint egy 44 tonna műgyantába öntött g osztály.

  valahol mégis előtört belőlem az ősmagyar, de én mindenképpen egy ilyen "aszpikos felvágott" vonalat akartam. ez döntötte el a dolog sorsát.

  a kocsonya nálam alapvetően húsleves volt, de toltam bele füstölt sonkát, meg füstölt szalonna bőrt, meg 2 szárított parit, meg még 2 jobb ízű parit (kb ahelyett, hogy paripürével pirítanám a húsleves elején a húst, mert azt nem csináltam).

  ment bele a ~3l vízhez jó mennyiségű répa, fehérrép, jó kis friss óriás zellergumó gerezd, két hagyma, >fej fokhagyma, szal volt benne anyag. a petrezselymen kívül végül mindent bele is raktam szépen kanálnyira felvagdalva as picshappen.

  Folytatás...

  batmanéhes 9 hónapja 1

 • well fed batman - zöldülő gépidő

  már említve lett a kölkök kajája. pusztán annyiról van szó, hogy a normál közétkeztetésen túl próbáljuk csökkenteni a cukrot, és növelni a zöldséget.

  csökkenteni legegyszerűbben úgy lehet, hogy egyre ritkábban veszel nutellát, az aranypapíros tömeggyilkos hadd forogjon a sírjában. nem is érti az ember, hogy miért nincsenek még betiltva az olyan cuccok, aminek szó szerint a fele cukor.

  a hulladék kenyerek helyett sikerült az egyik rendszeres kaját, a sonkás-vajas szenyát átállítani wasa originalra. ezt jól meg is lehet küldeni vajjal, hogy okosodjon. ez a sága selyemsonka nem egy c-vitamin, de elmegy.

  a wasa kenyér már csak az arányok miatt is sokkal jobb, mint a hagyományos. lapos, kevés benne az anyag. mindemellett - amennyire jelenleg ismert - ez az egyik legkevésbé rossz gabonaféle, más meg nincs benne. ebből is a legjobb a fibre, aminek a harmada eleve rost, sokkal kevésbé ropogós. csak ezt nem szeretl a lelkem. én csak fibrét eszem, ha valamikor nagyon kell valamihez (házi májkrém, halkrém, velőscsont). mind elvan hetekig, és mivel 1-2 szeletet eszünk, összegben sem számottevő.

  a zöldséget nyilván egyik gyerek se akarja megenni. erre egy nagyon egyszerű módszert találtunk ki: zsarolás. napi másfél óra gépidő jár mindenkinek, ez lehet jutub, minecraft, indie netes játékok, tablet, telefon. konkrét stopperóra van, amúgy könnyen elsiklik felette az ember az esti tevésvevés során.

  Folytatás...

  batmanéhes 9 hónapja 7

 • well fed batman - kick me

  (ehhez nem szólhatsz hozzá, mert ebben a formában nincs értelme kardozni. ha meg akarsz valami ennél jobb igazságot osztani a néppel, írj egy személyes bejegyzést magad. sorry for your losses.)

  az alábbiak nem az igazság. az alábbiak csupán azok az infók, amit jómagam az igazság keresése során felhalmoztam. a közzététel célja, hogy felkeltse az érdeklődésed annyira, hogy elkezdj törődni a dologgal, és elkezdd a saját igazságkeresésed. remélem ez így logikus és oké. ha szerinted máshogy van, csináld úgy, aztán írd le te is a tapasztalataid a saját szemétdombodon.

  Amit eddig összeszedtem, az tudományosinternetes alapon nyugszik, és összefoglalva a következőkről van szó: a jelenlegi táplálkozásunk sok szempontból elégtelen, sőt rossz, és hogy általában a táplálkozásnak meg az életvitelünknek milyen befolyása van a bélre meg az ottani életre. És hogy cserébe a bél egészségének meg a jól-jóval tápláltságnak micsoda hatása van minden másra a testben. Ezek ilyen végtére is nyilvánvaló dolgok, de nemigen vannak kimondva még. Amit olvasok az az, hogy sok kutató-orvos, tök különböző betegségekből kiindulva, egymástól függetlenül jutottak el a bél és az autonóm idegrendszer kapcsolatához, ennek kapcsán pedig az étrendhez.

  Megpróbálom tételenként összeszedni, amit én - legalábbis megfontolásra érdemesnek tartok:

  Folytatás...

  batmanéhes 9 hónapja

 • well fed batman - helyszíni közvetítés

  mondták, hogy jó lenne láthatóvá tenni a gyakorlatot. itt két példa ezért:

  ami épp volt, a lényeg a zöldség mennyisége

  1 ebéd (by terry wahl) = 1 tányer sali (nincse) + 1 tányer káliumos (bokol meg ubi meg kalaláb meg fokhagy) + 1 tányér színes húsú (maradék főtt és egy nyers cékla)

  meg mindenhez csécsi szalonna kalbásszal, 80% frankfurti (wiesbauer, 1900)

  itt meg a másik, némileg szegényes felhozatal, amit sikerült összekaparni itthon egy gyengébb napon.

  pusztulófélben lévő bokollból mentettem, ami még ehető. a fásabb héját le lehet szépen húzni.
  répa kicsit lekefélve az eat dirt jegyében
  füstölt prémiumhal
  mozz
  kalaláb
  pari
  sajt

  bónusznak a mai ebéd:

  batmanéhes 9 hónapja 7

 • well fed batman - well fed lyány

  elég nyilvánvaló, hogy nem csak a magam meg a kölykök kajáját illene megcsinálni, hanem lyányét is.

  és akkor ez annyira nem vészes, mert ha már magamnak is megcsinálom, a dupla adag nem dupla idő.

  az első, hogy legyen otthon.

  * saláta (mostanában ohne római van, szóval ezeket a kis szívsalikat vesszük. sima meg jég no-go. esetleg zacskós rukkola, de nyilván az drága meg nem annyira friss. napi 1 sali / fő. https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004009255155 . itt csak levágtam az alját, megmostam, és a pár külső levelet félreraktam kölköknek.

  * szarvasi mozzarella - ez 169 ill. 209 huf amikor akciós, sokáig eláll és nyugodtan hasonlítsd össze a bármilyen zott meg lidl izékkel, hogy ez a legjobb, leglágyabb. van mini verzió belőle, ugyanúgy 100g, ennél olcsóbban 20g fehérjét és 20g zsírt nem találsz. napi 1 / fő. https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004008025933 (most épp 219, de még ennyiért is 2190 huf / kg sajt).

  Folytatás...

  batmanéhes 9 hónapja 0

 • well fed batman - zöldség

  a téma low-carb, a nyelvezet sajátos. a mondandó közérdekű, ezért lám.

  boot camp

  batman nem eszik ch-t. legfeljebb mikor a szüleire gondol. miaza ch? a ch a szénhidrát. a ch rossz. batman a rossz ellen harcol. minden kenyér, tészta, krumpli, rizs, keményítő, cukor no-go zóna. a keményítő az pödrött cukor, a nyál bontja cukorrá már a szádban. a tészta az cukor, a gyümölcs az cukor, a klumpi az cukor. a rákszirom is cukor, brühühü. a boltokban szinte csak cukor van. nem szabad. megöl. kábítószer. tizenév mezítlábas cigizés után egyik pillanatról másikra lerakni a cigit az - mondom a frankót - semmi ahhoz a függéshez képest, amit a keményítő (ugye most kutatják) okoz. emberben bízhatsz, cukorban sose. ebben él mindenki, ezt látta, ezt hiszi természetesnek. egy katasztrófa.

  nyilván nem lehet, de amióta nyomom - és azért 2,5 év távlata már nem olyan hurráoptimista, hogy bemagyarázom magamnak - szóval azóta is meg vagyok győződve, hogy "mindenki", akinek valami baja van, az kezdje lowcarbbal, ketózissal, intermittent fastinggal. aztán ha fél-egy év után se szűnik meg, akkor lehetssen valami másra gyanakszani. minél többet nézem mondjuk úgy megfelelően kalibrálva a dolgokat, annál ijesztőbb ez az egész cukor dolog, de tényleg.

  ami mindenképpen kelleni fog, az az, hogy zöldségre épített kaják. amit eddig felvettem, csak ötletek:

  gomba

  Folytatás...

  batmanéhes 11 hónapja 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.