2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Egyszerű és finom paradicsomos baconös tészta

  Az alábbiakban szeretnék bemutatni egy gyors és egyszerű receptet, amit mostanában elég sokszor elkészítek. A receptet barátnőm mutatta régebben, és ha jól tudom az ötlete egy kis tiszaújvárosi olasz vendéglőből származik. Az a jó benne, hogy nem tartalmaz semmi extra hozzávalót, gyorsan elkészíthető, olcsó és persze finom! Mivel tényleg nagyon egyszerű, lehet, hogy többen is főztetek már ilyet, vagy hasonlót, de azért leírom, mert kedved kaptam hozzá!

  (P:L)Először is a hozzávalók:

  - olívaolaj
  - só
  - spagetti tészta
  - kockázott bacon
  - 4 nagyobb darab paradicsom (kb. fél kg)
  - 4-5 gerezd fokhagyma
  - egy csokor petrezselyem(/P)

  Hozzávalók

  Én azzal szoktam kezdeni, hogy előkészítem az összes hozzávalót. Ez jelen esetben abból áll, hogy a fokhagymát és a petrezselymet szépen felaprítom, valamint a paradicsomot felkockázom. Régebben koktélparadicsommal próbálkoztunk, de szerintem a hagyományos sokkal megfelelőbb e célra, mivel nem fő szét olyan hamar, ráadásul olcsóbb is.

  Folytatás...

  bandus 5 éve 12

 • Egy jelenet a Jelenben

  Csak egy rövid blogbejegyzés lesz, amit valahol mindenképpen közzé akarok tenni, és miért pont ne a PH!-n történjen meg ez? :)

  Nem tudom ismeritek-e a Jelen Bisztrót a Blahán? Mi barátnőmmel néhány hónapja jártunk ott először, azon kívül még 3-4 alkalommal. Nagyon frankó mártogatós táljuk van nachoval, pitával, hozzá pedig salsa szósz, padlizsánkrém és sajtszósz. A giant limonádéjukkal ez különösen finom, de emellett lehet kapni cidert, külnböző thai kajákat, és nagy választékkal rendelkeznek különböző borokból. Emellett egy elég alternatív dizájnja van a helynek, amelyet sikerült megszokni, már-már tetszik is.

  Szombaton, egy átmulatott péntek éjszaka után gondoltam, hogy menjünk el ide ebédelni, "rendes" ételt úgysem ettem még itt és jól esne egy jéghideg limonádé is. A vendéglátóipari egységbe belépve egyből feltűnt, hogy igencska teltház-közeli a vedégsereg: volt egy nagyobb asztaltársaság, párok, és volt aki csak beugrott egy szendvicsre.

  Folytatás...

  bandus 6 éve 53

 • Hogyan viseljünk öltönyt?

  Mai társadalmunkra egyre inkább jellemző, hogy megnövekedett a felsőfokú végzettségűek száma, egyre több...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 7 éve 196

 • Bölcseletek a PH!-ról

  Van nekem egy kis .doc fájlom, amiben a Fáradt gőzből származó, számomra elgondolkodtató, különleges jelentéssel bíró postokat gyűjtöttem ki. Ezen hozzászólások száma pontosan 3 db. Ezeket szeretném most megosztani mindenkivel, aki ezt elolvassa (sorszámozás nélkül).

  ngabor2 bölcsessége:
  "mint több helyen kifejtettem: az egész életre, vagy nagyon hosszú távra szóló dolgokat azonnal kell eldönteni. a kisebb fontosságú dolgokon kell csak rágódni, a legkevésbé lényegeseken meg lehet nyugodtan sokáig gondolkodni."

  És a Nők, nőügyek topik két kiemelkedő posztja (én már csak tudom, hiszen minden hsz-t elolvastam :) )

  Integra:
  "és miért csalódik? bányarém vagy? görbe a hátad? piszkos a körmöd?
  vagy miért? miért nincsen önbizalom?
  megmondom őszintén, tényleg nem értem ezt az általános pesszimizmust ami itt is megy.
  és most csak a te hsz-edre reagáltam, de általánosan mondom.
  miért nem lehet hinni a jóban és abban, hogy bármi bárhol megtörténhet?
  mindenki általánosít egy jó nagyot, maga se tudja miért, talán csak mert állást akar foglalni, aztán puff neki.
  menni kell, próbálni, élvezni a játékot ami ebben is benne van aztán úgyis alakul, kinek hogy"

  és végül, de nem utolsósorban:

  I_Am vallomása:
  "A kor.

  Folytatás...

  bandus 7 éve 11

 • Kenyeret és cirkuszt a népnek

  Az egyetem miatt keveset tartózkodom itthon, de gondoltam bepötyögöm pár sorban kis városunk új pékségének első napját, amit az imént anyukám osztott meg velem.

  A pékséget szerbek nyitották, nagy részük egy kukkot sem tud magyarul, de ez még annyira nem is baj. A lényeg, hogy ilyen üzlettel még Budapesten sem igen találkoztam.
  Helyben sütött, friss, ropogós pékáru. Minden nap 05:00-21:00-ig nyitva (igen, vasárnap is). A választék az valami brutális, rengeteg féle kenyér, zsemle, vagy 150 féle péksüti. Épp most fogyasztottam el valami nutellásat, hát mennyei!

  Az egyetlen hibája a pékségnek, hogy nem éppen a város legfrekventáltabb részén helyezkedik el. Ezt be lehet tudni annak, hogy külföldiek, és nem ismerték a települést. Ami nem is lett volna nagy baj, de kitalálták a nagy reklámfogást: az első sütés termékeit ingyen szétosztják...
  A környéken élő nagyszámú kisebbség egyből oda is tódult, kiabálás, rikácsolás, összeverekedtek a zsömlén, kenyéren.. Az lett a vége, hogy a maradékot már csak az ajtón, ablakon dobálták ki a csőcseléknek.

  /Frappáns befejezés nem jut eszembe, a véleményemet meg inkább megtartom magamnak :-) /

  bandus 9 éve 5

 • Befellegzett az atomenergiának-@index

  Az írásom apropója az index-en tegnap megjelent cikk, amely szerint befellegzett az atomenergiának:...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 365

 • A radioaktivitás élettani hatásai

  Több mint egy éve volt egy elég kezdetleges írásom, amely tartalmazott néhány elnagyolt,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 93

 • Bezzeg...

  Annyira utálom, ha valaki valamit jobban tud mint én, és megpróbálja megmagyarázni, hogy hülyeséget csinálok. Ehhez jön a "hiddel, van már annyi élettapasztalatom.." és a "hallgass az idősebbre" szöveg.
  Ennek ellenére magam is képes vagyok hasonló megnyilvánulásra, véleményezésre, pedig csak nyáron töltöm be a 20. életévem. Csak ámulok, hogy a fiatalabb ismerőseim (15-17 évesek) micsoda hülyeségeket képesek csinálni, gondolni. Pár hónappal ezelőtt pedig még valószínűleg én is beleestem ezekbe a hibákba, csak az elfogultság valahogy nem enged emlékezni.
  Most a következő gondolatom, hogy jelenleg is jópár hülyeség jár a fejembe, amire 2 év múlva nem nagyon akaródzik majd emlékezni, és 5 év múlva pedig másokat fogok lebaszni érte.

  Ne csináljak inkább semmit? :D

  bandus 9 éve 0

 • 4-től mechanika...

  Senki sem szeret vizsgázni, de néha napján ez elkerülhetetlen. Biztos mindenkinél vannak vizsgák, amik mindegy, hogy milyen eredménnyel, csak legyenek meg, és vannak amikből szeretne jó jegyet elérni. Van aki kipuskázza, és van aki igyekszik a lehető legjobban felkészülni rá.
  Én mindkét kategóriában az utóbbiakba esek.
  Eredményes vizsgához (főleg az egyetemeken, főiskolákon) sok tanulás szükségeltetik. Ennek kivitelezését az elkezdéssel illik indítani. Sokmindent elkezdeni a legnehezebb, ezt is..

  Hogy mi a legjobb módszer erre, azt sajnos nemtudom.. Annyit viszont már tapasztaltam, hogy a "na 3-kor nekikezdek", "4-től mechanika", "5-től mostmár tényleg csinálom" technika nem sok eredményre vezet.

  bandus 9 éve 8

 • A negyedik dimenzió kézzelfoghatóan

  2007. október 9-e, kedd. Reggel kissé fáradtan keltem, de azért viszonylagos jókedvvel...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 10 éve 35

Hi​r​de​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.