2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Felújítás #3

    Elkészült a tető.

    Andris837 8 éve 6

  • Felújítás #2

    Sziasztok olvasók, fórumtársak!

    Látványos felújításhoz érkeztünk, végre csinálják a tetőt. Ahogy írtam a palát nem szedetem le, hanem erre égetik rá a bitumenes szigetelő anyagot. Tegnap voltak már, elkészült a ragalja, a csatorna nagy része, valamint előkészítették a tetőt a mai műveletekre, azaz a szigetelésre. Lemosták a tetőt, ahonnan nagyon sok dzsuva lejött, majd egy úgynevezett "kellősítő" anyaggal vonták be. Ez a gyártó elvárása, így lesz érvényes a 12 év garancia.

    A reggeli állás:

    Andris837 8 éve 13

  • Felújítás #1

    Nos, ez már valójában a harmadik felújítással kapcsolatos bejegyzésem, így arra gondoltam, hogy a sorozatnak legyen már ez a címe is.

    Ígértem nektek képeket, nos most ezekkel jelentkeznék.
    Már ezen is látható változás. ;)


    Egy reggel, itt még van tuja.


    És ez a mai állás, reggel óta teszünk veszünk ebben a jó időben. Itt már nincs tuja. :)

    A gázzal kapcsolatos dolgokat már elindítottam. Voltam az E-ON-nál. Fontos, hogy ha van valami intézni valótok, akkor foglaljatok előre időpontot, mert egyrészt nem kell várni "éveket", pont akkor hívtak amikorra kértem az időpontot és mindent el tudtam intézni amit akartam.

    További képek, infók hamarosan. :)

    Andris837 8 éve 2

  • Gáz van! Vagyis bízom benne, hogy lesz. :)

    Ismét itt vagyok, üdvözlök minden kedves olvasót.

    Tartozom egy bocsánatkéréssel, ugyanis ígértem fotókat, de eddig még nem készítettem el őket. Amint lehetőségem lesz rá mindenképp megcsinálom őket és prezentálom nektek a jelenlegi felújítás előtti helyzetet.

    Szóval gáz van! Vagyis csak nagyon bízom benne, hogy lesz. :)

    Ma itt voltak a gáztervet készítők és megbeszéltünk minden fontos dolgot.
    Többek között, hogy:

    - hol lesz maga a készülék,
    - milyen készülék lesz,
    - hol menjen a gázvezeték,
    - mi az engedélyeztetésnek a folyamata?

    1. Hol lesz maga a készülék?

    Úgy gondoltuk, hogy a kamrában/spájzban lesz a készülék beüzemelve. Innen egyrészt könnyű lejutni a pincébe, másrészt nincs útban a készülék. Az égéstermék kivezetés csak tetőn keresztül mehet, oldalfalon a szomszéd közeli helyezkedése miatt nem kivitelezhető a jelenlegi szabályozások miatt.

    2. Milyen készülék lesz?

    Az Ariston készüléke mellett tettem le a voksom. Pontosabban az Ariston Genus Premium EVO 24 EU kondenzációs kombi kazán lesz beüzemelve. Előnye a többiek elmondása szerint, hogy 2,8 kW-ra tud modulálni, valamint megbízható készülék.

    3. Hol menjen a gáz fővezeték?

    Folytatás...

    Andris837 8 éve 3

  • Apa kezdődik! :)

    Nos végre valahára belevágunk örökölt házam felújításába!

    Sajnos előbb vágunk bele, mint ahogy azt elterveztem, de - ahogy azt szokták mondani - ezt dobta a gép. Elsősorban a munkát azzal kezdtük, hogy megteremtettük az anyagi feltételeket. Volt egy kis pénzünk, amit tavaly el is költöttünk bejárati ajtóra, valamint a téli tüzelőnket abból biztosítottuk. Jelenleg még vegyes-tüzelésű kazán van üzemben, de tervezzük a gáz bevezetését is, de a munkafolyamatokat hamarosan le is írom, nem rohanok ennyire előre. Tehát, megvan a felújításhoz szükséges tőke - remélem elegendő is lesz -. Sajnos önerőből nem sikerült volna kivitelezni egy szinte teljes körű felújítást ezért a bankhoz fordultunk hitelért, amit szerencsére meg is kaptunk.

    A házról tudni kell, hogy 1983-ban épült fel, régi klasszikus kocka ház, nyeregtetővel (pala borítás). Az évek során sok dolog nem lett rajta változtatva kívül, bent csak tisztasági meszelések voltak.

    A tervezett munkafolyamatok:

    Folytatás...

    Andris837 8 éve 2

  • Délelőtti főzőcske

    Alapjáraton vendéglátást tanultam a középiskolában, így nem áll messze tőlem a sütés-főzés. A család apraja nagyja dolgozik, vagy épp más elfoglaltsága van ezért a szombati főzőcske rám maradt.

    Kitaláltam, hogy mi lenne ha főznék egy egyszerű "rakott" húsos tésztát.

    Az alapanyagok:

    50 dkg darált sertéshús
    1 nagy fej vöröshagyma
    2-3 ek olaj
    1 tk só
    1 nagy csipet bors
    1 ek őrölt pirospaprika
    1-2 dl paradicsomlé
    1 tubus (100g) tömlős sajt (én sonkásat használtam)
    1 nagy pohár tejföl
    15 dkg trappista sajt
    50 dkg szarvacska tészta

    A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, felöntjük a paradicsomlével és egy pici vizet is tehetünk hozzá. (Ha már elfőtt a víz, de még nem puha, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, ez függ a hústól.)

    A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadunk két nagy kanál tejfölt. Jól elkeverjük. Itt érdemes megkóstolni, mert elképzelhető, hogy szükséges még bele egy kevés só. A húsos masszát a tésztával alaposan összeforgatjuk.

    Folytatás...

    Andris837 9 éve 0

  • Új VGA, új monitor

    Elég régen jelentkeztem már itt a logout blogomban, gondoltam összefoglalom az utóbbi pár hét, hónap történéseit. Nemrégiben kicserélték a videokártyám, valamint lecseréltem a jó öreg ASUS monitoromat egy új IPS paneles FullHD LED monitorra.

    A történet ott kezdődött, hogy a már egyszer javított GIGABYTE RADEON 6870 OC-m ismét elkezdett rakoncátlankodni. Konkrétan már a bekapcsolást követően és a BIOS-ban is becsíkozta a képernyőt. Gondolom VRAM hibás lett ismét, hiszen amikor első alkalommal visszavittem is hasonló hibajelenségek jelentkeztek. Mivel a garanciaidő még nem járt le - 3 év - így visszavittem a boltba, ahol vásároltam. A boltos elmondta, hogy nem lesz rövid folyamat és lehet hogy a javítási idő több lesz mint egy hónap, feltéve ha meg tudják javítani. Persze, nem gond - gondoltam, majd beadtam a kártyát. Szerencsére addig sem maradtam gép nélkül, ugyanis FPSTunker fórumtársnak hála kaptam egy 5770-et, amivel tudtam használni a gépet. (Még egyszer nagyon szépen köszönöm neki!)

    Folytatás...

    Andris837 9 éve 16

  • Ozone Rage ST

    Történt a héten, hogy az eddig használt JVC fejhallgatóm beadta a kulcsot és eltörött. Nagyon sok csatában volt hű társam, eljárt felette az idő na. Így új fejhallgató után kellett néznem. Több márkát is megnéztem, majd végül a címben említettre esett a választásom.

    Ozone Rage ST

    Külső, dizájn:

    Ez az a pont amivel az ember először szembesül. Pontosabban a doboz, amiből jól látszik maga a headset. Elég pofás dobozban kaptam kézhez a kicsikét. Itt meg is állapítottam, hogy maga az eszköz nem nehéz így a hosszú viselet során biztosan nem lesz emiatt kényelmetlen.
    A dobozból kivéve egy közepes méretű fejhallgatót kapunk. A párnák szövetborítást kaptak, ami számomra nagy előny, hiszen az előző fejesem "bőr" borítású párnákkal volt felszerelve ami persze nem igazi bőr volt és egy idő után szét is mállott, és valljuk be elég hülyén néz ki az ember fekete pöttyökkel a fülén - fején. A hangszórók előtti terület is kapott egy szövetborítást ami fekete-piros színű. A fülpárna elég kemény, legalábbis keményebb mint a megszokott, de ez - számomra legalábbis - abszolút nem kényelmetlen. A párna körülöleli a fülem. A fülpárna nem leszedhető. A fejhallgató oldalán a gyártó logója kapott helyet, alatta a neve "beleütve".

    Folytatás...

    Andris837 10 éve 0

  • Lassan itt a tél, irány az edzőterem!

    Még mielőtt valaki ezzel támadna, előre leszögezném, hogy nem, nem marketingcélból írom le a tapasztalataimat. Egy személyes élményt, véleményt szeretnék megosztani veletek.

    Pár napja már igen erősen elgondolkodtam azon, hogy amit nyáron - lustaságomból kifolyólag - eléggé elhanyagoltam, ideje lenne újra elkezdeni. El kellett kezdenem mozogni, mert eléggé eltunyultam az utóbbi időben.
    Futócipő elő, irány egy nagy kör, de valami nem oké. Rossz az idő, fúj a szél. Persze, szedjünk vitamint, étkezzünk vitamindúsan és nem fázunk meg. No igen, de arra gondoltam, hogy körülnézek itt a környéken hátha találok egy jó edzőtermet. Régebben jártam egy elég jó helyre, gondoltam megnézem az áraikat. Eléggé lehangolt, hogy még mindig nagyon drága hely. A minőséget mondjuk meg kell fizetni...
    No de kerestem tovább. Két hely volt még a listámon, valamint hallottam az utóbbi időben egyik ismerőstől, hogy két utcával feljebb jár terembe.
    A mai napon úgy döntöttem, hogy felnézek hozzájuk.

    FXG Fitnesz

    Folytatás...

    Andris837 10 éve 5

  • Futónapló #1

    Szép napot mindenkinek!

    Szeretném elsősorban leszögezni, hogy akit nem érdekel az ne olvassa a bejegyzéseimet. Remélem több támogatást fogok kapni, mint támadó hozzászólást.
    Úgy döntöttem, hogy változtatnom kellene valamin az életemben. Történt velem pár éve egy dolog ami miatt kórházba kerültem és arra gyanakodtak, hogy infarktusom volt. Szerencsére nem volt, de elég közel álltam ahhoz, hogy elpatkoljak. Megvizsgáltak, elvileg mindent rendben találtak, de sajnos gyógyszeres kezelésre szorulok ugyanis magsavérnyomást diagnosztizált az orvos. Ezzel simán együtt lehet élni, szépen szedegetni kell mellé a gyógyszert és semmi probléma nem lesz. Emellett elmondta az orvos, hogy jó lenne, ha változtatnék az életmódomon és letenném a cigarettát, valamint azt is említette, hogy jó lenne leadni pár kilót, illetve mozgásban gazdag életet élni. Ugye milyen egyszerű?! Dehogy is az. Könnyű ezeket kimondani, de nehéz nekiállni megvalósítani őket. Végül is most ott járok, hogy a dohányzásról elég könnyen leszoktam és úgy érzem most jött el az a pillanat, hogy elkezdjek a mozgással is megbarátkozni.

    Még februárban - én buta - elkezdtem egy edzéstervet, de abba is hagytam. Nekem nem volt kedvem télen futni. Majd a tavasszal, ha szép idő lesz. Persze tavasszal elég sok dolgom akadt, így a futást sem kezdtem el. Eljött a nyár, vége lett a sulinak és így elkezdtem az edzéstervet amit a BSI (futanet) oldalon találtam.

    Folytatás...

    Andris837 11 éve 7

  • SYDER - Podcast Mix 001 - Zenélgetek, zenélgetek... vagy legalábbis próbálok.

    Nekiálltam egy kicsit zenélgetni, mixelgetni. Gondoltam ezt megosztom itt a logouton is. Remélem tetszeni fog! ;) Ha gondoljátok kedvelhetitek az oldalam, valamint a mixcloudon is követhettek.

    SYDER - Podcast mix 001

    Tracklist:

    Dannic - Tombo (Original Mix)
    Adrian Lux - Teenage Crime (Thomas Gold 2012 Rework)
    Dada Life - Feed The Dada (Original Mix)
    Hardwell - Spaceman (Original Mix)
    Marcel Woods & W&W - Trigger (Original Mix)

    Facebook: [link]
    Mixcloud: [link]

    Andris837 11 éve 0

  • Átigazolási körkép 1.

    Ahogy én látom...
    Ezzel a sorozatommal a számomra érdekesnek vélt átigazolási "pletykákkal" vagy éppenséggel a már megköttetett üzletekkel foglalkoznék. Mivel szeretem a labdarúgást, szeretem a labdarúgással kapcsolatos híreket, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom a véleményemet a témával kapcsolatosan.

    Rögtön egy magyar légiós "szomorú" helyzetével kezdeném.

    Juhász Roland

    A 29 esztendős hetvenhatszoros magyar válogatott hátvéd helyzete a "legszomorúbb" a véleményem szerint. Jelenleg a belga élvonalbeli Anderlecht védője. Még 2014 júliusáig szól a szerződése, de úgy néz ki körön kívül került. 2005 óta szolgálja a belga élcsapatot. Eredményei lenyűgözőek a csapattal: háromszoros belga bajnok, kétszeres ezüstérmes, belga kupa, valamint kétszeres szuperkupa győztes, illetve a Santiago Bernabéu-kupa döntőjében is részt vett csapatával. Elég szép eredmények nem de?!
    Értem én, hogy fiatalítani kell, értem én, hogy új edző, új szokások, új játékosok... de akkor is. Miért kell egy meghatározó játékost kitépni a keretből?!

    Folytatás...

    Andris837 11 éve 0

  • Esetem az állami vasúttal.

    Pár nappal ez előtt történt az eset amit mindenképp szeretnék megosztani veletek.

    Hazafele jöttem reggel az éjszakás műszakból. Ilyenkor a szokásos menetrend az, hogy elvisznek a kollégák a legközelebbi vasútállomásra és ott várakozom a vonatra. Ugyebár eléggé hideg volt, így bementem a "váróba".
    A váró igazából nem is váró, hanem a jegypénztár előtere. Se pad, se szék, se semmi amire az ember egy éjszakás műszak után letehetné a hátsófelét. Nem hiszem el, hogy a több mint ötvenmilliárd forintos beruházás keretén belül egy váróterem pár paddal vagy székkel ne lett volna kivitelezhető. Bezzeg padlófűtésre tellett. - Még jó. - Ezzel a dologgal kapcsolatban már több írás is megjelent. Az [origo] portál is foglalkozott már a dologgal például. A cikket itt olvashatjátok el részletesen.
    A másik dolog. A vonatomnak 7:39-kor kellett volna továbbhaladnia az állomásról. Már 40 volt és semmi információt nem közöltek velünk várakozókkal. Eltelt pár perc, gondoltam megnézem a telefonomon keresztül, hogy mennyit is fogok még várakozni. 13 perc késést mutatott a kijelző, de információt még mindig nem közöltek. Arra gondoltam, hogy nem működnek a hangszórók a "váróteremben". 49-kor bemondta a késést a "sínbohóc". 15 percet késik a személyvonat.

    Folytatás...

    Andris837 11 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.