2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Forralt bor ahogy egy sommelier csinálja

    Főleg magamnak szeretném elmenteni Kovács Antal sommelier jótanácsait, de hátha más is érdekesnek találja.

    A megfelelő alapanyag:
    "A forralt bort készíthetjük fehérborból, rozéból, sillerből, vagy vörösborból is. Viszont én általában fehér borból, vagy roséból nem készítek forralt bort, mert ezek a bortípusok a melegítés hatására hajlamosak zavarosnak mutatkozni....Főként emiatt én a siller bort, vagy az alacsony tannintartalmú vöröseket preferálom. Az alacsony tannintartalom a forralt bor esetében kulcsfontosságú szempont, mert a magas tannin- (csersav) tartalom kellemetlenné teszi a végeredményt. "

    A recept:
    "1 palack bor,
    8 db szegfűszeg,
    1 db csillagánizs,
    1 rúd fahéj,
    3 evőkanál nádcukor,
    1/2 citrom leve,
    1 narancs leve.

    A bort a fazékba öntjük, beletesszük az összes hozzávalót. Max. 78 fokra (azért ennyire - egészen pontosan 78,4 Celsius fokra, mert ennyi az alkohol forráspontja) melegítjük (és nem 100 fokon forraljuk!), 15 percig ezen a hőmérsékleten tartjuk, közben egyszer jól átkavarjuk. Leszűrjük, és kész is, az eredmény pedig szívet lelket melengető."

    amanoba 2 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.