2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

DroidPodder: Zen Pinball

Írta: | Kulcsszavak: droidpodder . játék . android . zen . pinball . flipper

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most egy régi kedvencemet mutatnám be nektek, amit nem mellesleg egy hazai fejlesztőcsapatnak köszönhetünk. Ez lenne a Zen Studios flipper játéka a Zen Pinball. Más platformokon Pinball FX2 néven találkozhattatok vele.

A játék első verziója még 2011-ben jelent meg Android platformon, azóta rengeteget fejlődött, illetve módosult némiképp, ahogy az asztalok kínálata is folyamatosan bővült. Maga az alapjáték egy asztallal ingyen letölthető, viszont a többiekért fizetni kell. Ez 250.- és 700.- között mozog asztalonként, illetve lehet csomagokat vásárolni ahol ennél kedvezőbbre is kijöhet egy-egy új tartalom ára. Eleinte a saját témájú kiegészítők mellett Star Wars és Marvel alapú csomagok voltak elérhetőek. Azóta az ezekben lévő asztalok száma is bővült illetve új témákat is kaptunk mint a South Park vagy az Aliens.


A főoldal

Zen Studios

Marvel

Star Wars

Aliens

Fox

South Park

Mint látjátok nagyon nagy a választék és mindenki megtalálhatja a saját szájízének való asztalokat. Nincs két egyforma, de tényleg. Mind teljesen egyedi és mind magas minőségű munka. Hangok, látvány és irányíthatóság is tökéletes. Mondjuk ez utóbbi nem is igényel nagy varázslatot, mivel maga ez a játékstílus nem bonyolult bevitel tekintetében. Az asztalokat megvásárolhatjuk a Play Áruházból vagy közvetlenül a játékon belülről. Egyébként a Marvel téma nagy része a játékon belül két csomagra bontva is beszerezhető és érdemes lehet figyelni az akciókra mert időnként jelentősen olcsóbb lehet mintha egyesével szeretnénk mindet beszerezni.

A játékmenet elsőre kaotikusnak tűnhet. Kilőjük a golyót ami pattog mindenfelé, mi meg ütjük, ahogy érjük. Ennél azért sokkal összetettebb a dolog. Maga a kilövés is már feladat elé állít minket hisz, ha megfelelő erővel engedjük szabadjára a játékszert akkor bekövetkezik az úgy nevezett Skill Shot amit kezdetben rengetegnek érzett bónusz pontokkal jutalmaz a játék. Ez asztalonként változó, hogy mit kell teljesítenünk érte.

Mindezek után további feladatokat kell teljesítenünk ha kimagaslóan sok pontot akarunk szerezni úgy, hogy a golyót megadott időben a megfelelő helyre-helyekre juttatjuk. A rámpák folyamatos, ismételt meglövésével Combo-zni tudunk és így feltornázhatjuk az értük járó pontokat, de ez önmagában nagyon kevés ahhoz, hogy igazán eredményesek lehessünk. A fontos információkat retro pontmátrixos kijelzőn olvashatjuk és ezen jelenik meg az is ha küldetéseink között választani lehet. Egyes küldetésekhez tartoznak Achievement-ek is.

Ha elég ügyesek vagyunk feloldhatunk minijátékokat is, így irányításunk alá vehetjük például az Ezeréves Sólymot egy aszteroida mezőben lavírozva vagy A Bolygó Neve: Halál páncélozott csapatszállító járművét az M577-et egy szűk alagútban barikádokat kerülgetve. A játékot offline módon, ezt Hot Seat-nek nevezik, akár többen is játszhatjuk. Ilyenkor gyolyónként felváltva üthetjük a vasat. Az nyer aki a 3 lehetőség alatt a legtöbb pontot gyűjti össze. Ha ez nem volna elég akkor lehetőségünk van online ranglistát is szemügyre venni, ahol szűrhetünk az ismerősi körünkre illetve akár globális pontszámokat is nézhetünk. Nekem egyelőre 87. helyezés a legjobb amit elértem.

Gyerekkoromban rengeteget ültünk a Pinball Fantasies vagy a Pro Pinball: Timeshock(nem olyan rég ez is megkapta a saját portját Androidra) előtt a családdal. Ez a kevés jó emlékeim egyike és amikor betöltöm az írás alanyát mindig gyereknek érzem kicsit magam. Aki szereti ezt a műfajt annak csak ajánlani tudom. Egyedül azt tartom hiányosságnak, hogy ott van a játék minden platformon, de nincs átjárás ezek között semmilyen módon így ha más eszközön akarunk játszani akkor arra is meg kell venni.

Play Áruház: Zen Pinball

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
őstag

Az osszes asztal megvan, PC-re csak azok amik nagyon tetszenek.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) Xaels válasza twollah1976 (#1) üzenetére


Xaels
félisten

Nekem mint látható kicsit foghíjas. Ettől függetlenül az egyik kedvencem

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#3) twollah1976


twollah1976
őstag

Nekem androidon ezek vannak meg.

A Marvel Pinball-hoz ezek vannak meg.

PC-n meg ezek az asztalok vannak meg.

[ Szerkesztve ]

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4) Xaels válasza twollah1976 (#3) üzenetére


Xaels
félisten

Kedvenc asztalaid? Nekem: Wolverine, Darth Vader, Aliens.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#5) twollah1976 válasza Xaels (#4) üzenetére


twollah1976
őstag

Huhh...
A fene se tudja, inkább a Pinball Arcade-dal játszom.

Fear Itself, Sorcerers Lair, Ghost Rider

Flipper bolond vagyok, androidon elég sok flipperem van.

Revenge of the Rob-O-Bot
Monster Pinball HD
War Pinball HD
Pro Pinball
Pinball Fantasy HD
Zaccaria Pinball
Pinball Crazy Castle
Xmas Pinball
Dino Madness Pinball
Pinball HD
Pinball Ride

A felét nem találom a flipperjeimnek a Google Play-en...

[ Szerkesztve ]

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#6) Xaels válasza twollah1976 (#5) üzenetére


Xaels
félisten

A budapesti flippermúzeumban voltár már akkor gondolom?

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#7) twollah1976 válasza Xaels (#6) üzenetére


twollah1976
őstag

Nem meg nem voltam, de jo lenne eljutni oda.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.