2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Twilight (2008)

Írta: | Kulcsszavak: kristen stewart . twilight . alkonyat . vámpír

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szerintem jól sikerült darab. A sablonosan induló sztoriban érdekes csavar van, majd még egy, szóval nem lehet unatkozni közben. Aki látta, tudja, aki nem látta, nézze meg! Amúgy a poén nem ez, hahem új kedvenc színésznőm van, Kristen Stewart személyében:

Megan Fox, meg a többiek, mi? Haggyatokmá'...

Hozzászólások

(#1) DarkByte


DarkByte
addikt


;]

Annyira mondjuk tényleg nem vészes film, nálam mondjuk egyébként sem túl magas az elvárás küszöb, ami megtetszik azt általában végignézem. Ennek ellenére a kritikáknak is igazat adok, mert részleteiben tényleg eléggé csöpögős és gyerekes a story. Leginkább tini lányokra van az egész szabva.

[ Szerkesztve ]

(#2) Algieba


Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

Engem csak egy apróság zavar, hogy a vámpír sosem volt egy cukorborsó, és pláne nem volt ideális apajelölt. Amit a kedves szerző művelt a figurával, az durva tévedés.
A vámpír lényege az öncélú sóvárgás a vér után. Szexuális töltetű figura, de utódnemzés képessége nélkül! (Alapból az eredeti alakjában vérre szomjazó síri szellem.)

Olvastam, láttam sok vámpíros sztorit, de eme rózsaszín változat letaglózott. A szerzőnek fogalma sincs róla, hogy mekkora bakot lőtt. Persze a tini lányok élvezik az örök szerelem édes ámítását, a veszéllyel való játszadozást, csak éppen egy vámpírból sosem lesz férj és apa.

Mesékre szükség van. Csak a szerző rossz figurát választott ki az örök szerelem szépségeinek és borzalmainak elmondására. Bár, ha a borzalmak taglalása is benne volt a tervében, akkor gratulálok neki. A sztori későbbi fejezetei alapján egészen különös módon élte meg és dolgozta fel a saját anyaságát, gyermekei világra hozatalát. ;] Ráadásul a vámpír, szexuális háttere miatt, a mesélő szerelmi elképzeléseiről is mindent elárul.

***

Amióta Edward megismerte Bellát,

sokszor éjszakázik:

:DDD

Love, love, love... :))

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#3) whiz


whiz
aktív tag

A sztori itt-ott tényleg csöpögős kicsit, bár ez engem nem zavar. Érdekes megközelítése a vámpír témának az érzelmek ilyen megléte, és így egy emberhez való közeledése, túl sok ilyet nem láthattunk még. Nem nevezném baklövésnek, mert egy olyan lényről van szó, ami nem létezik (persze ki tudja valójában). Így pedig alapvetően többféleképp is be lehet mutatni, ez csak egy a sok közül - ámbár tényleg elég rendhagyó.
Btw Pengét remélem nem ennek ellentéteként láthatjuk, mert ő is egy vámpírtól származik, ha emlékezetem nem csal, és mintha némi érzelmeket is mutatott volna Nyssa felé. ;]

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#4) mephi666 válasza Algieba (#2) üzenetére


mephi666
nagyúr

hasonló a véleményünk: ez szerintem egy romantikus vámpírmese... megnéztem, mert pár ismerős nagyon dícsérte és egy otthon lepihenős-sörözgetős délutánra beiktattam... elszórakoztatott a film, de legjobban a volvo c30 tetszett benne :) az interjú a vámpírral a kedvencem még mindig... meg a bram stoker féle drakula... nekem azok a komorabb hangvételű filmek sokkal jobban tetszettek... :)

habár ennek ellenére szerintem megnézem majd a többi részt is... számomra "popkornmúvi" :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) Algieba válasza whiz (#3) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog (1)

Az anyja a kilencedik hónapban járt vele, amikor megmarta az első részben ellenfeleként beállított vámpír. Ott is a marás változtatta át az embereket vámpírrá. Az anyja is vámpír lett, később Penge megölte.
Tehát semmi módon nem tud a hagyományos módon gyermeket nemzeni egy vámpír egy halandó nőnek. ;] Ezért tartom különösen bizarrnak Edward és Bella közös gyermekét.
Alapvető hiedelmekkel és biológiai tényekkel egy fantasy szerzőnek is illik tisztában lennie. :D

mephi666: Az Interjú a vámpírral sokkal jobb vámpírfilm.

[ Szerkesztve ]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#6) whiz válasza Algieba (#5) üzenetére


whiz
aktív tag

De mióta van nekik közös gyerekük? :o

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#7) TazLeacher válasza whiz (#6) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nem tudom tisztában vagy-e vele, de ez egy 4 részes könyvsorozat alapján készült film, és ez az első rész...később lesz gyerek.

Egyébként én sem tartok semmi kivetnivalót a dologban. Mennyivel hitelesebb a gonosz vámpír? Ki monja, hogy olyannak kell lennie? Egy kitalált faj, így szerintem simán belefér. Ő így látja a vámpírokat. Annyi féle vámpír van már, hogy csak na, szerintem a romantikus is simán belefér a sorba. Ráadásul ugye ők "kívülállók", mint láthattuk nem ők az átlag. Az átlag vámpír gonosz...

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#8) plus44 válasza whiz (#6) üzenetére


plus44
veterán

Majd lesz. :)

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#9) whiz válasza TazLeacher (#7) üzenetére


whiz
aktív tag

Ah, na ezt nem tudtam. Csak előkotortam este egy filmet a sok közül. :)

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#10) TazLeacher válasza whiz (#9) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Az első két könyv jelent meg eddig magyarul, a 3. és a 4. csak angolul. A film második része (Újhold) novemberben várható a mozikba.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.