2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Aion: FAIL

Írta: | Kulcsszavak: aion . bukás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kénytelen vagyok ezt írni, pedig olyan jól indult. Mondhatják sokan, hogy időt kell adni neki, de akkora hype volt körülötte, és még az év mmorpg-jének is választották. Ez alapján joggal vár sokat az ember.
Immáron 41-es karakterrel rohangálok, és elmondhatom, hogy igaza van sokaknak, akik befejezték 1-2 hónap után a játékot.
A legnagyobb probléma: tartalomhiány. Egész egyszerűen pl. egy darab event sincs a játékban. Mit lehet csinálni? Farmolni napestig, átmenni a másik frakcióhoz baromkodni (ez jellemzően gankelést jelent, amiben nem tudom mi a fun), vagy Abyssba lemenni, ahol egyébként nincs semmi. Az ostrom minden csak nem összetett stratégiázás. Leverünk egymás után néhány cuccot, vagy sikerül vagy nem. Ha sikerül örülünk, ha nem, nem. Persze közben brutális lag, és pl. az én E4400+4GB+9600GT trióm 1-3 fps-t produkál szanaszét butított grafikával. Röhej.
A grindelésről nem is beszélve. Van sok-sok quest, ezen a szinten már főleg group, de emellett a szintlépéshez grindelni kell mint atom, mert ennyiből nem lesz meg. Ez még nem is zavarna annyira, mert én bírom a grindet órákon keresztül. Csak grindelés közben szokott potyogni is ez-az jobb helyeken, na itt semmi. Másfél hónap alatt esett 1, azaz egy darab kék cucc (ezek már elég jófajták). És ennyi. Minden más egy zsák szar, de igazából még az se nagyon esik.
Azt hiszem mindent elmond rólam, hogy én Diablo2-ben is kifarmoltam az Immortal King full setet, pedig az armor az valami 0.001% szintű eséllyel esett. Na Aion-ban aztán lehet farmolni, itt semmi sem esik. Vannak insták (és vannak bugos insták), nagyon jó, csak tizenötször behal a party, hiába vagyunk azonos szinten, annyira durva, és aztán amikor a főmufti eldob egy darab power shardot, na akkor azért kinyílik a bicska az ember zsebében. Ezért fizetek bazzeg?!
A pvp rendszer egy kalap szar, aki meglátja előbb a másikat az nyert, cső. Persze én alapból rossz karaktert választottam, mert a cleric itt aztán nem egy pvp-s darab. Mondjuk templar/gladiator ellen nem rossz, de azok sose jönnek. Röhej, hogy egy hat szinttel kisebb karakter - mondjuk assasin - is le tud verni simán, én meg megmozdulni se tudok közben (volt 1x ilyen is).
Na mindegy, megmondta egy 21-es kis gyökér a klánban: ne sírjál. Igaz, nem tudom mire alapozott, mert még 1x sem találkozott azzal, hogy félóránként leveri egy team a másik oldalról, és senki, azaz SENKI nem segít, hiába nyivákol az ember a chaten, hogy gyerekek a főváros előtt áll 55 elyos/asmodian majom, nem kéne kimenni rájuk nézni?!
Nem egy olyan volt, hogy átjöttek, mi túlerővel mentünk nekik, de ahogy megjelentek, mindenki elfutott, én meg csodálkoztam, hogy egyedül vagyok, és levernek.
A pvp rendszeren még lehet változtatni (bár nem hiszem, hogy fognak), de a gyökér játékosokon nem...
Na mindegy is, azt vettem észre, hogy kezdek lassan de biztosan semmit sem élvezni a játékban, a maradék időben meg unatkozok. December 30-ig szól az előfizum, januárra még talán befizetek, de ha a hónap (mármint január) végéig nem jön valami patch, ami legalább egy kis változást hoz, hát én is leléptem.
Az év mmo-ja, de az év bukása is, úgy hallottam. Nem csodálkozok. Ez így tényleg kevés.

Hozzászólások

(#1) whiz


whiz
aktív tag

Csupa szépet és jót írtam Gamepod-ra, ide meg csupa rosszat. A játékban elmélyülve sajnos előkerül a szomorú igazság...

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#2) mephi666 válasza whiz (#1) üzenetére


mephi666
nagyúr

én a wow-val voltam így... egy darabig lekötött, volt tartalom is, de az időrabló tulajdonsága miatt hagytam a fenébe :) ott azért legalább vannak normális dropok meg kihívást/taktikázást is jelent pár boss megölése... viszont megvolt benne ugyanúgy a campelés meg, hogy tettek az ember fejére... klántársaknak viszont segítettem mindig, ha valami gond volt... jól p*csán lehetett rugdosni lokkal a szemétkedő ellent :D dot-okat a fejükre, aztán szaladgálhatnak nyugodtan :) 1200fölötti spell dmg bonus-szal 70en azért elég komolyan odavertek a népnek... (partiban is nem egyszer jobb voltam dmg-ben, mint az "igazi" dmg-erek :) )

most mi megy? torchlight... nem annyira addiktív, mint a diablo, de kellemes/hangulatos kis játék... indítottam hard-on karit és volt, hogy 2perc után már unique cucc esett :B jó kis játék, single-t preferálom elsősorban és tetszik, mert legyűrök 10-15perc alatt egy normális mapet szintemen levő mobokkal, jön a szint és a cucc is... leadom a tárgyakat jópénzért, közben alt+tab, megnézek 1-2 dolgot és folytatom, ha van kedvem... el lehet vele lenni jól :) van amikor csak 10-20percem van rá, máskor meg órákig nyomom... wow-nál ez nem működött... 20percért már belépni sem érte meg :(

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3) Móci


Móci
addikt

Nem semmi. A másik írással valóban teljesen ellentétes a mostani, de ha ez a tapasztalat, akkor megértem. Kár, hogy ennyire szartak a tartalomra, pedig tetszett a játék így bemutató alapján. Én személy szerint meggondolnám a januári előfizetést is, az biztos.
Így legalább biztos, hogy nem kell kipróbálnom...

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#4) mephi666 válasza Móci (#3) üzenetére


mephi666
nagyúr

egyik ismerősöm a conan-re volt ráizgulva éveken át... bétában is bennevolt meg minden, el volt tőle ájulva... aztán amikor megjelent, utána idővel elfogyott a lelkesedés, mert hasonló volt a szitu, mint az aion-nal :( a wow-ra azért valljuk be, tényleg odafigyelnek és próbálják szinten tartani a régiek függőségét is, de az újakat is próbálják csábítani... blizznél nem csak kávézni+cigizni járnak be az emberek :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Lehet közhely, de az ember ha lehet óvja meg magát az MMO játékoktól!

when the sun shines, we'll shine together

(#6) ollie válasza mexicanraven (#5) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Jók azok, csak ésszel kell játszani.

***

(#7) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Én megmondtam, én megmondtam, még megjelenés előtt, hogy ez lesz a szitu. ;]

(#8) mexicanraven válasza ollie (#6) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Szó mi szó van ebben is igazság. Szellemes, logikus megoldások, jó játékélmény, új "kapcsolatok", csak általában, ahogy egyre jobban megy az embernek úgy csap át a dolog a ló túlsó oldalára! :U Én is nagyon szerettem annó a Traviant, hiába "csak" böngészős, de irgalmatlanul bele lehet mélyülni. Ma sokszor csak fogom a fejem, hogy meddig mentünk el! Iskolába PDA-val,laptoppal és mobilnettel jártunk! Drága kalács! :D

when the sun shines, we'll shine together

(#9) Crystalheart válasza mexicanraven (#8) üzenetére


Crystalheart
senior tag

(Ha volna laptopom, én még így is azzal járnék, hogy nem is gamelek szinte semmit. :D)

(#10) whiz válasza Crystalheart (#7) üzenetére


whiz
aktív tag

Ahogy írtam akkor is, és most is, engem nem zavar az, hogy hentelni kell orrba-szájba, azzal én jól elvagyok unalmas pillanataimban (ami van bőven). Viszont az, hogy emellett semmi más lehetőség nincs, és még ebből sincs semmi hasznom (oké, másfél hónap után nem akarok full arany szettben rohangálni, de azért egyetlen darab kék gyűrű ennyi idő alatt összesen... na az egy kicsikét felbasz), az már túlzás... :(

[ Szerkesztve ]

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.