2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Tízezresek a földön!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Na ilyen hülye helyzetbe is ritkán kerül az ember, mint én ma. Történt velem, hogy munkából hazafelé jövet bementem a Déli alatt lévő postára, hogy befizessek pár elmaradt csekket. Nem voltak sokan, beálltam az egyik sorba. Egyszercsak érkezett valaki, elment mögöttem, és hallottam, hogy leesett valami a földre. Odanézek, egy halom tízezres, de vagy 7-8... :Y
Senki meg nem mozdul, észre se vették. Na én erre gyorsan felkapartam, és odamentem a sor végén álló nőhöz, gondolván, hogy ő hagyta el. Kérdezem, néz rám furán, nem az övé. Jó, kérdezem az előtte állót, ő is frissen érkezett, de hát nem nyert. Nézek körül, senki nem izgatott, senkin semmi jele egy rakás zsé elvesztésének.
Na kezdtem izzadni, most mi a f*sz legyen. :F
Nem akartam nagyon egyesével végigmenni a népen, mert aztán még a végén rossz arcnak adom oda, sose lehet tudni. Nem akartam elkiabálni magam, mert cseppet az is hülyén jött volna ki, hogy "itt van nálam hetvezener forint, kell valakinek?". Sarkítva ugyan, nem is kicsit, de azt hiszem lehet érezni, hogy ez sem lett volna egy biztos megoldás.
Kezdtem szörnyen zavarba jönni, mondom magamban, ilyen nincs, itt van egy rakás (nekem az) pénz a kezemben, amit most vettem fel a földről, és rohadtul nem érdekel senkit, mitévő legyek. Zsebre nem vághattam csak úgy és szevasz, ahhoz azért túl sok, és elég egyértelműen épp akkor hagyta el valaki. Meg mi van ha vesz valami kamera (kandi eszembe se jutott), és aztán elkapnak mittudomén miért.
Kínlódtam magamban, már én jöttem volna sorra, erre láttam, hogy egy nő szemmel láthatóan nem kicsit idegesen túrta a táskáját, cuccait egy szélen álló kisasztalnál. Néztem még 15-20 mp-ig, de nem tahóságból, csak biztosra akartam menni, de látszott végül, hogy ő lesz az én emberem. Odaléptem hozzá, kérdezem nem hagyott-e el valamit, aztán mutatom a papírosokat. Na azt a megkönnyebbülést, olyat se láttam még emberen. Mondta, épp kezdett infarktust kapni, hogy elhagyott kilencvenezer forintot (ezek szerint ennyi volt összesen).
Hát baszki... én is infarktust kapnék...
Mindenesetre szépen megköszönte, én meg húztam vissza újra a sor végére, mert nem úgy tűnt, mintha vissza akartak volna engedni... De akkor épp ez izgatott legkevésbé :)

Hozzászólások

(#1) #43960832


#43960832
törölt tag

Helyesen cselekedtél, már kezdtem azt hinni, hogy nem került elő a pénz gazdája. ;] Amúgy én hiszek benne, hogy a sors kárpótolja az embert, ha nem a látszólag legkönnyebb utat választja. (Esetedben a pénz zsebrerakása)

(#2) Jarod1


Jarod1
addikt

Kevés a becsületes ember a világon , de az egyik itt van köztünk! :C

(#3) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Könnyen szerzett pénz könnyen elvész.

Legalább egy kis borravalóval megdobhatott volna, hogy visszaadtad a 90 ruppóját. Pl. egy ezressel...

Harrrr!!!!

(#4) Eastman válasza #43960832 (#1) üzenetére


Eastman
őstag

+1 ! :K

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#5) whiz válasza #43960832 (#1) üzenetére


whiz
aktív tag

Hát én is kezdtem azt hinni, hogy nem lesz meg az illető, de szerencsére meglett :)
Mondhatnám persze azt, hogy 'csába, zsebre kellett volna vágni, és csumi húzás kifelé, kit érdekel kié (volt). De biztosan nem tudtam volna túl jól aludni utána. Meg attól még, hogy nekem rohadtul jól jönne most épp' ennyi pénz, attól még az a szerencsétlen nő atomnagy szarba került volna, tehát problémából nem lett volna kevesebb a Földön.

Ndruu: lett volna értelme? Meg úgyse fogadtam volna el :)

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#6) Dany007


Dany007
veterán

Hmm szép dolog amit tettél : )
A legtöbb ember sz.tem elrakta volna zsebre úgy, ahogy van.
Ezen gondolkodtam én is. Azért biztos körbenéztem volna, de kérdezősködni nem kezdtem volna, mert hát ennyi pénzért azt megjátszhatja bárki.
Szal szép dolog volt! :R
Sz.tem klónoztasd magad!

(#7) Thunderzolee válasza Ndruu (#3) üzenetére

Jó csaj volt?
Ezért már egy smaci jár minimum. ;]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#8) jorden06


jorden06
senior tag

5 mp-s szabályt nem ismered?
Leesik.. Ez kié? 1,2,3,4,5.. Senki..? Akkor az enyém! ;]

(#9) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

:R

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#10) whiz válasza Thunderzolee (#7) üzenetére


whiz
aktív tag

Na azt főleg kihagytam volna... legalábbis nem egy ezrest kértem volna érte, hogy megtegyem :D

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.