2020. április 2., csütörtök

Gyorskeresés

Ebben a véletlenben nem hiszek

Írta: | Kulcsszavak: albérlet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár hónapja már nem írtam ki magamból a kikívánkozó gondolatokat, most egy élmény kapcsán mégis billentyűzetet ragadtam.

Új történettel frissítve alul (2015.06.03.)

Költözésre került a sor, az új albérletben pedig egészen hamar megtörtént a lakók lecserélése rám. A takarítás nagyrészt megtörtént, bár túl sok idő nem volt rá. Végül is vállalható volt már a lakás, de néhány apróság maradt még a konyhaszekrényben, amire azóta nekem sem jutott időm - nem fogtam még hozzá, hogy kitakarítsam.

Történt, hogy a minap rántottát akartam csinálni reggelire. Keresem a fűszereket és a borson kívül mást nem találtam. Tisztán emlékeztem hova raktam a többit is, még a blokk is megvan a vásárlásról, de sehol nem találom a fűszereket. A fűszeres/vegyes szekrényben a legfelső polcon volt az a néhány csomag, bontatlan, egyértelműen új fűszer és egy csomag már megkezdett paprika kb. egy ezres értékben. Nem nagy összeg, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nincs meg. De miért?

Egyedül lakok még, rajtam kívül nem sokan vihették el. A tulajdonos és egy-két személy, akik a napokban a mosógépet szerelték. Bármelyik is legyen, akár hogyan is nézem, elég gáz a helyzet. Eldurrant az agyam, de leültem inkább negyed órára lenyugodni, csak azután telefonáltam a tulajdonosnak, hogy mit tapasztaltam.

Ő azonnal vette a lapot, mondta is, azt hitte, az előző lakók hagyták ott, mert ott volt a fűszeres szekrényben, azért is vitte el. De azonnal indul és visszahozza... 10 perc múlva már nálam is volt.

Egye fene, még el is fogadom a jóhiszemű félreértést, de van néhány gondolat, ami sántít:

Az első és talán legfontosabb: Mi az, hogy kérdés nélkül bármit, ami nem az övé, elvisz a lakásból? Függetlenül attól, hogy az talán az előző lakóké és talán nem az enyém. Nem hogy nem kérdezett, még utólag sem szólt...

A második: Hogy jön ahhoz, hogy kutakodik a szekrényben, amiben nem az ő dolgai vannak?

A harmadik: Az én fűszereim a tiszta, legfelső polcon voltak. Egy kivételével bontatlan, sértetlen, teljesen új csomagolásban, míg a többi cucc lejjebb, bedobálva, összegyűrve, mindegyik már viseltes csomagolással. Ennyire nem különült volna el? Ennyire nem egyértelmű, ha valamiből kettő van teljesen különböző állapotban, egymástól elkülönítve?

A negyedik: Ha már éppen most jutott el odáig, hogy a takarításból kimaradt részen körbenéz, hogy jön ahhoz, hogy a jót elviszi, de a ganét otthagyja maga után, mintha mi sem történt volna?

Mert ha már bármibe belenyúl és elviszi, akkor legalább csinálna rendes munkát és takarítsa ki, ürítse ki az egész szekrényt!

Aztán átjön s mintha mi sem történt volna, minden szégyenérzet, zavarodottság nélkül visszahozta amit elvitt.

Ebben a véletlenben nem hiszek.

De az, hogy kérdés nélkül bármit is elvisz és főleg, hogy a sz@rt meghagyja, na az már több a soknál...

Én pedig csendes hidegvérrel, kioktatás és balhé nélkül elintéztem annyival, hogy előfordul ilyen, a lényeg, hogy rendeztük. Talán nem vagyok normális.

A tanulságot azonban leszűrtem és az nem az emberi gyarlósággal kapcsolatos. Azzal nap, mint nap találkozok és immúnis ugyan még nem vagyok rá, de már kezdek megedződni. Nem is osztogatom akárkinek a bizalmamat.

A tanulság számomra leginkább az, hogy egy bő másfél éves, számomra nehéz időszak után kezd visszatérni a régi énem. A higgadt, birkatürelmű, csendes, ritkán, de olyankor velősen szóló énem. Most még csendesen tűrtem, de az utolsó utáni eset volt.

No, de biztosan velem van a baj, hogy nem ürítettem ki a szekrényt és miattam került kellemetlen helyzetbe a másik... $ß#&@%<$¤$ßß#@&!!!4!!

Frissítés 2015.06.03.

Új bejegyzést nem írok, inkább csatolom a fenti történethez a mostani esetet, legyen csak minden egyben.

A minap internetet és kábel TV-t kötöttek be az albérletbe. Ketten lakók dolgoztunk, nem tudtunk maradni, így a tulajdonos volt a lakásban a szerelővel. Hazaérek munka után, körbe is nézek, hogy a kivitelezés a várthoz képest másként, de megfelelően történt.

Nem sokkal később hív a tulajdonos, hogy átjönne még megbeszélni pár dolgot, mondom OK, hazaértem. Miután átért, kérdezi, hogy a szerelésen kívül észrevettem-e bármi mást is?
Egyelőre még nem tűnt fel semmi, válaszoltam gyanakodva.
Ő ugyanis felporszívozott a szobámban, ha már úgyis a kezében volt a porszívó a kevés fúrás miatt, Ő úgy gondolta régen volt felporszívózva a szoba.

Most erre mit mondjak? Végülis illedelmesen megköszöntem néhány pillanat gondolkodás és nyelés után.

Beszélgetünk még valamiről, eszébe jut, hogy volt a konyhában még 2-2 üres boros- és sörösüveg, azokat pedig levitte a kukához, mert a szemétnek ott a helye, nem a konyhában...

Birka türelmű emberként még ezt is lenyeltem, de már nagyon érik egy komoly beszélgetés.

A bosszantó a "szívességben" még mindig az, hogy ismételten utólag derül ki. Pedig még beszéltünk is telefonon aznap reggel. Ezek után mi lesz a következő? Mire fogok ma délután hazaérni, vagy holnap?

Már várom a folytatást, de örülnék, ha nem lenne semmi...

Hozzászólások

(#1) Doze


Doze
(aktív tag)

Ez egy paraszt... Egyébként normális ember nem csinál ilyet. Ki tudja még mit forgatott át a holmijaid közt, én költöznék vagy megmondanám hogy az összes kulcsot tegye az asztalra.

Mert ennyi erővel bármikor bemegy hozzád stb. Én megértem hogy bizalmatlan, vagy valami. De ne csináljon már úgy mintha nem lenne privát szférád.

(#2) wetomi válasza Doze (#1) üzenetére


wetomi
(aktív tag)
LOGOUT blog

A saját szobámat tudom zárni és ezen ő is meglepődött az első nap után, mert hát még valami takarítás okán volt nálam, ahogy dolgoztam. beköltözés óta zárom is, de a biztonság kedvéért cserélek zárat.

Amúgy vicces, mert ha valamit intézni kell, akkor bezzeg tud kulccsal jönni, de ha itthon vagyok és tudom, hogy jön akkor csak a lépcsőház bejárathoz van nála kulcs, és be kell engednem, mert addig fekszik az átkozott csengőn... (Bocsi csengő, nem te tehetsz róla)

Ja, és csak kulccsal közlekedik, a kapucsengő kódját nem tudja megjegyezni. Pedig mennyivel jobb lenne ha hallanám ha netán jön fel... biztosan véletlen...

(#3) Eastman válasza wetomi (#2) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

1. Kitennék valami csalit. Pl. kibontott prémium csoki, persze a legkívánatosabb csomagolásban. Egy nagy darab letörve és a többi telefonnal lefotózva.

2. Ha hiányzik belőle aznap szó nélkül elköltöznék.

(Egy öreg kollégámnak a nyári gyakorlatos inasok rájártak a kajájára a közös hűtőnkben. Hozott egy kivánatos hosszú abáltszalonnát, keskeny húsos résszel. Beakadt a csali, szép csendesen fogyott a hónap végére. Várt két napot miután lenullázták és látványosan kipakolta a hűtőt pont mikor az ifjak kajáltak a konyhában. Mindent, még az alsó fiókból is. Dünnyögött magában, morgott, aztán feléjük fordult és tanácstalanul megkérdezte:

- Gyerekek, nem láttátok azt a hosszú, keskeny szalonnát? Nagyon kellene, mert azzal szoktam kenegetni az aranyerem. :D )

Kétféle ember költözik lakásból kertes házba. Az egyik pihenni szeretne, a másik flexelni szeretne.

(#4) wetomi válasza Eastman (#3) üzenetére


wetomi
(aktív tag)
LOGOUT blog

Talán még nem tartunk ott, hogy ilyen csalikhoz kelljen nyúlni, de valamit kitalálok.
Ha ilyen pofátlanul folyik tovább a lakás "ellenőrzése" az nagyon nem lesz buli.

(#5) sonar


sonar
(addikt)
LOGOUT blog

Szereljél fel kamerát.
Lehet kamu is, hidd el utána nem fog csak úgy bejárkálni

Ha meg rá járnak a kajára, piára akkor hashajtó (de mértékkel) a tuti.

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6) wetomi válasza sonar (#5) üzenetére


wetomi
(aktív tag)
LOGOUT blog

Raspberry-Pi-ben gondolkozok mozgásérzékeléssel. Találtam is már rá leírást, ezt kellene kombinálni úgy, hogy pl. kapjak e-mailt, amikor elindul a mozgás. De még agyalok.

(#7) DR|FTK|NG


DR|FTK|NG
(addikt)

A lakás bejárati ajtaja elé sörétes, ami akkor sül el, amikor kinyitják? :DDD
Amúgy a Pi-s ötlet nem rossz, de egy 10k-s kamera+8/16GB-s microSD-s kártya nem játszik?

(#8) kemotox


kemotox
(addikt)
LOGOUT blog

Pedig ez tényleg véletlen, elhiheted. Véletlenül csak a fűszereket vitte el ;]
Én első körben azonnal zárat cserélnék.

(#9) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)

új zár, és egy új 44-es. Na meg hashajtó, de ezt már előttem is írták.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=v0uSOjnRm3U

(#10) sonar válasza wetomi (#6) üzenetére


sonar
(addikt)
LOGOUT blog

10k-s kamera tud mozgás érzékelést és legtöbb esetben email-t is tud küldeni.

De talátam egy nagyon faja és olcsó megoldást: [link]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.