2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Újra játékban!?

Írta: | Kulcsszavak: pc laptop notebook dell 7567 i7 7700hq gtx 1050ti

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

9 év sok idő, főleg ha valaki ennyi időt tölt el ugyanazzal a számítógéppel. De kezdjük elején:
Még általános iskolás éveim alatt került családba az első számítógép, részletebe ne menjünk bele, 133 MHz-es proci, 2 GB tárhely, elég is ennyi. Megörököltem 6. osztály környékén, és StarCraft, NFS 2 SE, Sims ment, egyszerre csak egy játék, mert több nem fért el a gépen, így pár hetente rotáltam őket. :DDD
Ballagás után első igazán saját gép, egy 1.91 GHz-es Athlon-al (tán XP 2600+), 256 MB ram (később 768), és a nyamvadt FX 5200-as VGA. Akkor nem tudtam, ma már igen, hogy rossz választás volt a vga (gyenge is volt, és driver hibás GTA San Andreas-al). De kiszolgált, GTA-k sora, NFS, minden ami érdekelt, és csak a vga ventillátor esett szét, de maszek megoldottuk. Eltelt 4 év, és jött a váltás a következő ballagással.
Itt már szakmai (fórum) segítséget is kértem, és összejött egy jobb gép. Athlon X2 4800+ 2,5 GHz, 2 GB ram (később bővítve 4-re), HD3850. Hozta amit kellett, egyetem alatt hű társam volt bár több karbantartást igényelt: Elsőnek a proci hűtő lett kevés, csere. Ezt követte a HDD-m halála, csere. Majd jött egy memória bővítés, és egy SSD-t is kapott. Tavaly a VGA adta meg magát, így egy használt HD4830-at kapott. A proci hűtő belefért a tervezett 4 évbe, többi idő után jött. Azt hittem 4 év, végzek egyetemmel és új gép. Hát nem jött össze, egyik se. :DDD

Elhúzódtak a dolgok, de most, 9 év után új vas, ráadásul egy multimédia (gamer) laptop személyében. Dell 7567 i7-7700HQ, GTX 1050Ti, 8 GB ram, 250 GB SSD + 1 TB HDD. Hatalmas ugrás, bár még csak most kezdem belakni. Pár hét múlva egy tesztet is ki akarok róla dobni. Nem benchmarkok, játékokban elérhető FPS számokkal villogni, hanem hogyan élem meg, milyennek látom egy mai modern, teljesítmény orientált (de nem csúcskategóriás) notebook helyzetét, mennyire használható, pro-kontra. Illetve hát, miért is döntöttem mellette.

Ha van kérdés, mit nézzek meg, érdekel valami, várom kommentben. ;)

Hozzászólások

(#1) Redneck


Redneck
veterán

Korrekt vas, jónak tűnő áron. Persze lehet tévedek annyira nem követem a notebookok árazását. ;]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#2) macilaci78 válasza Redneck (#1) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Írta valahol, mennyiért vette?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#3) Redneck válasza macilaci78 (#2) üzenetére


Redneck
veterán

Nem, de rákerestem nagyjából mennyiért mennek külföldön és itthon. :N

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#4) JoeYi


JoeYi
őstag

én meg egy tavalyi üzleti notebook i5 integrált vga-val, tolom a world of battleshipet :D 50+ FPS megvan. tökéletes :)

(#5) JulianSinulf


JulianSinulf
senior tag

Engem felettébb érdekelne a melegedési paramétere.
Mennyire melegszik át a teteje, az alja, milyen a szellőzés, mennyit megy a ventilátor.
Az is nagyon érdekel, hogy milyen környezetben használod.
Padlószőnyeg vagy laminált padló, esetleg más. Heti porszívózás, sűrűbben, ritkábban. Mennyire poros környezetben van használva (főút mellett vagy egy park közelében, kis forgalommal, esetleg építkezés van a környéken). Háziállat a lakásban, mint kutya, macska. Asztalon használod vagy gyakran viszed ágyba, kanapéra, sokat megy ölben.
És úgy fél év múlva ismét érdekelne a melegedés és a ventilátor üzeme. Mennyivel megy többet, mennyivel lett hangosabb.

Játékoknál érdekelne, hogy egyéb kiegészítők nélkül mennyire jó játszani rajta, mennyire kényelmes. Esetleg egy egér rádugásával milyen az élmény. Mennyire van útban a touchpad.

És érdekelne még egy dolog. Az üzemidő és a teljesítmény akkumulátoros működés esetén. Milyen mértékben változik a játékélmény a hálózati működéshez képest és lehet e rajta játszani 1 órát izmosabb játékokkal is, nem low beállításokkal.

(#6) Sordoran válasza JulianSinulf (#5) üzenetére


Sordoran
addikt

Egész konkrét lista, megpróbálok majd mindenre válaszd adni. Jó a porosodás pont nem számít most, inkább ahogy írtad is, fél-1 év múlva.
Előjáróban annyit, hogy most toltam vele 2 óra SW BF2-t, ahogy elindítom játékot felpörög egész hangosra a ventillátor (nincs más gamer géppel összehasonlításom mondjuk), de ahogy befejeztem a játékot abba is hagyja, és csendes üresjáraton. Proci 70 fokig ment fel, a GPU pedig 60-ig játék közben. Érezhetően melegedett a billentyűzet jobb felén, de mivel a wasd bal oldalon van így menet közben nem érezhető. Touchpad pont nincs útba, 1-2x véletlen ránehezedett a csuklóm, de amúgy nem zavart. Saját billentyűzetével + külön egérrel teljesen jó játszani rajta.
De majd a tesztben is leírom ezeket, meg még többet, most hétvégén a nyílt béta miatt úgyis meghajtom, akksiról is majd.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.