2020. április 7., kedd

Gyorskeresés

Lenni, vagy nem lenni?

Írta: | Kulcsszavak: lenni . élni . halni . újjászületés . hit . karma

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mint minden férfi, én is elgondolkoztam az élet dolgairól a zuhany alatt. Mindig is gondoltam arra, hogy vajon mi lesz akkor, ha már nem leszünk? Mi lesz velünk a halálunk után? Mélyebben belementem a témába, amit most szeretnék veletek megosztani, és kikérni a véleményeteket.

Még remélem, hogy nem jön el, azaz idő, amikor személyesen kell megtapasztalnom, hogy mi a végzet, de van pár elméletem. A legjobb, az egyszerű mennyország-pokol kombó lenne, mikor is halálunk után a test a Föld martalékává válik, a lélek pedig fölszáll a mennybe, vagy le a Föld alá a pokolba. Mivel nem vagyok vallásos egyéniség, és Isten létezésében sem hiszek, ezért erre nem szánok nagy esélyt. Mégis mi értelme lenne annak, hogy a Földön leélünk xy évet, aztán vagy jó sors vár ránk az idők végezetéig, vagy rossz ? Más idegen galaxisban, ahol más az életforma, ott is lenne menny és pokol? Vagy esetleg minden idegen lény egyetlen egy helyre kerül? Állat és ember egy helyre? Vajon attól, hogy a növény élőlény, ő is felkerül a jólétbe? Ezekre a kérdésekre csak akkor kapunk választ, amikor eljött az idő.

A másik alternatíva, és egyben furcsa is, az újraéledés. Vajon milyen lehet már ez a verzió? Élünk, meghalunk, újjászületünk? Talán az előző életemben én voltam Petőfi és én szavaltam el a Nemzeti Dalt a fővárosban? Vagy ahogy meghalunk, abban a minutumban egy másik helyre születünk, csecsemőként? Vagy pedig felkerülsz egy elit helyre, ahol elmondják mi az élet értelme, miért születünk a Földre, miért élünk, aztán visszaküldenek, és mindent elfelejtesz? Durva is lenne, na de ne vicceljünk. :)

Egy másik elképzelésem, ami leginkább jellemzőbb az, hogy minden élőlénynek saját őrangyala van. Ahogy volt egy nem régi filmben is, hogy minden meg van írva, és az őrangyalnak kell teljesíteni a feladatot, hogy kivel találkozzunk, és kivel ne? Szóval az én őrangyalomnak az a feladata, hogy megírjam ezt a sztorit, és publikáljam. Kivéve, ha áramszünet lesz, akkor ezt nem fogod tudni elolvasni sem. :) Most lementettem gyorsan, szóval az őrangyalom vagy elérte a célját, vagy bebukta. :)

A másik, és a legalapvetőbb, hogy nincs az ég világon semmi értelme az egész univerzumnak, nincsenek különleges erők, se semmi. Csak élünk, és vágjuk magunk alatt a fát... Meglehet. Megeshet vajon, hogy minden egy apró kis porszemből keletkezett? Aztán boom egy ősrobbanás? Apró sejtek? Nem tudom, nem vagyok időutazó, de ez manapság a legtöbb ember alapköve, eszerint élnek.

Beszélek kicsit a karmáról is. Ez nekem szinte minden napon előfordul. Ha rosszat cselekszel, veled is rossz fog történni, vagy tégy jót, és veled is jó fog történni. Ha valaki kér tőlem zsebkendőt, és én szívélyesen próbálok neki adni, vagy megpróbálok én is kérni valakitől, és elérem a célom, azaz segítek rajta, akkor a napom is szebb lesz, és velem is történni fog valami jó. Ha valaki kér tőlem a suliban egy keveset a bolti árumból, amit épp aznap veszek, és nem adok, akkor pár percre rá vagy beverem valamimet valahova, vagy felelni fogok, vagy akármi. És ez ugyan igaz az itthoni minden napokra is, a családon belül. Ez még az, a karma, ami velem leginkább elő szokott fordulni, és én ebben hiszek inkább.

Na és amiért ezt publikálni fogom, és erre még csak pár napja jöttem rá. Ez egy valóban különleges dolog. Ez most nem arról szól, hogy mi lesz velünk, ha kámforrá válunk, hanem magáról a hitről. Pár napja amikor éppen gondolataimat járatom a fejemben, arra lettem figyelmes, hogy ha jót forgatok a fejemben; példának okáért most vegyem fel a tesóm koszos ruáháját a földről, hogy szüleim le ne szidják, vagy ne ... - utána egyből megjön a rossz gondolat is. Mi lesz ha nem veszem fel? És amit elsőnek kigondolok, az fog történni, ha nem veszem fel. Elég bután fogalmaztam meg, megpróbálom jobban is: Szóval, ha nem veszem fel a ruhákat, akkor később deja vu szerűen megtörténik az, amire legelsőnek gondoltam. Nem tudom, hogy ezt ki intézi el, de ez rám az elmúlt egy hétben igaz. Dobok egy sárgát a slozin, haver nálam van éppen, és én azt a gondolatot forgatom a fejemben, hogy mossak-e kezet vagy nem? Legyek-e illedelmes, vagy ne? (ezt már többször leszögeztem, hogy Fábry Sándor szerint férfi, csak akkor most kezet vizelés után, ha: piszkos az 5. végtag, vagy ráment egy kicsi a kezére). Ugye ilyenkor megfordult benne a jó és a rossz gondolat is, hogy vajon mi lesz, ha nem mosok kezet, és mi lesz ha igen? Mosok kezet, és lám máris szebb a napom. Nem azért, mert a karma játszik szerepet a dologban, nem. A saját utamat befolyásoltam, és én döntöttem el, hogy mi legyen a jutalmam cserébe, most, hogy kezet mostam.

Tudom, bután hangzik és furcsán, de ez az én álláspontom, és egyre többször bejön nálam. Arra vagyok kíváncsi, hogy ti miben hisztek? Mi a halál utáni esemény, és mi alapján jön el a sorsod? Köszönöm, hogy elolvastad, és szántál rám egy kis időt. Várom a válaszod, kérdésed. :R

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
(félisten)
LOGOUT blog

Egyszerűsítve:
Azért vagyunk itt, hogy boldogságot szerezzünk. Ezért jó érzés amikor segítesz másoknak.
Ezért a "bünti", ha "felebarátaidnak" keresztbe teszel, vagy csak önmagad örömét hajszolod.

A "védőangyal" intézi a "karmát" is, ugyanezen logika mentén.
A "védőangyal" az "isteni rész" ami továbbviszi a tapasztalataidat.

A megvilágosodás/mennybemenetel/univerzum teljes megismerése
(világnézetnek megfelelő aláhúzandó) az amikor "kijátszottad" magad itt.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#2) AteXIleR


AteXIleR
(tag)

Nem valószínű, hogy az egész ilyen egyszerűen felfogható hogy sorsszerűség vagy akár a karma. Maga a karmarendszer az emberek bűntudatára épül. Csak gyakorlatban ott bukik meg az egész, hogy az hogy valami jó-és rossz ez viszonyítás kérdése, és nem is teljesen eldönthető, szóval azt hogy valaki azt hiszi jót tesz ezzel, az nem biztos így is van- vagy jót tesz annak az egy tényezőnek, de ront másik 2-nek.
Ez az egész arról szól, hogy az emberek kitalálnak fikciókat, hogy megmagyarázzák van jelentőségük. Ez is egy kognitív folyamat, amikor szar éri az embert folyamatosan disszonanciában van, és sajnos meg tud mindent magyarázni. Gyakorlatilag maga az ego amit ezt hajtja. Én is szeretek filozni, de az utóbbi időben elég sok helyről olvastam ilyenekről és logikai alapot se találok arra hogy maga a sors ilyen formában, ahogy sokan elképzelik létezik.
Az biztos hogy magadat irányítod. Nem más téged.(vagy mégsem?:))

Azt tudom hogy minden gondolat egy bizonyos hullámhosszon van, és néha ezek találkozása nem interferenciát(unszimpátia, hanem vonzodást hoz magával, legyen az későbbiekben utána kapcsolat, vagy akár csak az agy hasonlósága miatt haverság.(beszélgetőpartner)

Nem kapcsolati rendszerből akartam kiindulni, de az alapja gyakorlatilag az egésznek az, hogy néha történnek velünk nagyon fura dolgok, amikre olyan minimális esély van hogy az hihetetlen.

Érdekes hogy ezeket az összefüggéseket is észrevegye az ember, vagy hogy a furát furának észlelje, egy bizonyos agyi szint kell. Valaki még fel se fogja, hogy mennyire nincs esélye hogy ez megtörténjen.

Maga a valásosság a gyenge "emberek kamrája", teljesen biztos vagyok benne, hogy gyakorlatilag egy-két embernek akinek feltétlen szüksége van arra, hogy van valami felette, valaminek kelett lennie ami teremtette, vagy irányítja a dolgokat-megkapja, és így nyugodtabban élhet. Más kérdés hogy egy manipulációs eszköz volt ez régen(sajnos még most pár helyen is), de valamely szinten pár embernek gátat szab, a groteszk viselkedésnek(de le is korlátozza a szabadságát, amiről fogalma nincs az illetőnek)
Mindenesetre könyebb élni, ha valami "nagyobbat" szolgál, mert jelentőséget ad neki.

Ezért én pl amit irtál, arról abszolut megerősítettem magamban az agnoszticizmust, mint felfogást. Arról már eddig is voltak kutatások hogy összehasonlítsák a vallásos és ateista emberek iq-ját(röhej de egyértelmű), és az is benne van hogy pl a négerek sokkal nagyobb hányada valásos.(mivel az iq báziselosztásuk centruma 20pontal a fehérek alatt van)

1.Nem rasszizmusból irom, csak ebből következik, hogy maga a valásosság nem áll meg mint érv.(az ostoba ember tudja jobban?) alapon. Másrészt, meg valamiről nem tudom létezik-e, akkor nehogymár szabálykönyvet rakjanak alám arról amiről senki nem tud biztosat. Nevetségesek.

2.Az ateizmus egy divattá nőtte ki magát. Nem látják az emberek a dolgot akkor nem is létezik-sok ilyen szkeptikus van. Másik része csak mert mondta az ismerőse és belátja ő is hogy így van. Harmadiknál meg csak azért az mert leszar mindent, főleg a vallást. Elég butított verzió, de sajnos sok ember van aki annyira ingerszegény(kell nő,pénz, család, pia és gg)
A következő érvem a tagadására. Ha valamiről nem tudjuk pontosan hogy létezik, vagy nem látunk rá utaló jelet hogy befolyásol vagy teremtett, akkor az biztosan nem létezik?
Ha egy létforma van ami teremtett minket, valószínű sokkal nagyobb inteligenciaszinten van, gyakorlatilag lehet hogy az agyunk szűk keresztmetszete miatt képtelenek vagyunk látni az összefüggéseket,hogy felfedezzük a létét. Kár.

Ezért jövök az ilyen gondolatmenet után rá többnyire, hogy el se lehet dönteni hogy létezik- e isten ebben a formában, vagy nem. Lehet csak teremtett, hogy megfigyelje mi van, és röhög milyen szánalmasak vagyunk;vagy elindított egy folyamatot és arra volt kiváncsi mi fejlődik ki belőle(ősrobbanás)vagy irányít is.

Vagy mi magunk részecskék vagyunk egy szupermasszában, ahol minket vizsgálnak kvantumszinten. Hmm ezen az elméleten kell még csiszolni :))

Tudom nagyon abszurd, de én totálisan azt gondolom, hogy eldönthetetlen, hogy foglaljon valaki álláspontot olyan dologról, amit se cáfolni, se igazolni nem lehet.

Halál utáni esemény?
Tudományosan-Nem érzel semmit,mert nem létezel
Valással-100évig élvezed a nirvánát(budhizmus-ha meg nem akkor reinkarnálódsz más élőlényként jó cselekedeteid függvényében.(vagy nirvána után ugyanez),menny vagy pokol(mi alapján döntenék el ezt ez is egy baromság)(kereszténység-zsidóság)
Hinduizmus(egyesülsz a teremtővel, de nem anyagként) LOL. Ennyire primitív egy marhaságot.

Saját vélemény? Hááát.. Nem tudom, de a "semmiként létezni" valahogy jobban hangzik mint pokolban égni.
A többit le se irom felesleges, 40k variációm van rá:D

majd megtapasztaljuk.. vagy meg a semmit...

[ Szerkesztve ]

Amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük.

(#3) AteXIleR válasza D1Rect (#1) üzenetére


AteXIleR
(tag)

Számomra ez a budhizmusban van megírva. Erre van jó néhány alapfelfogás, amit sajnos valósnak is tartok.

Nem a karmarendszer, vagy hogy másnak segítsünk része-amit te írsz( kicsit hajaz utóbbira.)

Hanem az a része, hogy a földi lét maga egy szenvedés. Ha lefekszel az ágyra mert fáratt vagy, nem boldog vagy, hanem abban a pillanatban megszünik a szenvedésed ami egész addig van.

Egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt boldog, és mindig megkérdezem az emberektől hogy volt-e boldog. És nagyon minimális esetben mondták azt, hogy valaha voltak.
Gyakorlatilag az a földi léted értelme hogy boldogságot szerezz, akkor miért nem sikerül. Vagy ha sikerül is miért pillanatok alatt elmúló dolog ez.

Gyakorlatilag hormonális működés ez, semmi köze a misztikumhoz, sajnos erre is van már tudományos magyarázat.

Ezzel az erővel egész nap heroinon élek.
Túl egyszerű ez :(

Maga a segítségnyújtás szép és jó, de azt egyik ember se vallaná be, hogy nem másikért teszi, még az idézőjelesen titulált legjobb ember is, hanem mert kell magának az az érzés hogy jó, és azt hiszi ha jót cselekszik mással megkapja az érzést.(meg is kapja)
Tehát ebben az esetben a saját butasága a boldogsága. Ugye milyen paradoxon?:D

[ Szerkesztve ]

Amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.