2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Japán metál banda ajánló #2 - Undead Corporation

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Japán metál banda ajánló #2 - Undead Corporation

Mai alanyom része, nem más lesz mint az Undead Corporation. Helyezd magadat kényelembe és jó olvasást kívánok!

Néhány képre kattintva új oldal nyílik meg, ami lehet egy Discogs, Twitter vagy Spotify oldal!

Az Undead Corporation (más néven UNCO / Ankou) nevezetű Japán bandát Kensuke "Shacho" Matsuyama és Hirano "Shiren" Yukimura alapította 2010-ben. Fel nem jegyzett okok miatt, 2012-ben Shiren (aki az énekes és egyben az él gitáros volt) elhagyta a bandát, helyére két énekes páros Dougen Kubota és Akemi csatlakozott, a gitár szerepkörhöz pedig Jinya. Ugyan ebben az évben (2012) belépett Morishita Fumiya mint dobos, és egészen 2017-ig töltötte be ezt a pozíciót. Az ő helyén most MAKI található. Az együttes Touhou és a Kantai Collection doujin zene feldolgozásával foglalkozott, viszont náluk jelen van az vokál is. Ez az egész lehetővé tette, hogy bizonyos szintű tudatosságot érjenek el a gamer és az otaku scene-ben.

Zene előállításban más tehetséges Japán előadók is segítettek, az lehet akár egy-egy szám, vagy akár egy egész album is. Így születtek collab-ok is, a "兵-つはもの-" nevezetű album erre egy jó példa, ezen megtalálható 8 különböző együttes is, illetve van még egy, még pedig a "Parallelism・γ", amin velük együtt csak egy szerepel, név szerint az Unlucky Morpheus (ebben egyébként Shiren is és Jinya is szerepel, mint tag).

Ezeken kívül Shacho 2019 márciusában megalapította az Devil Within-t, és ugyan ebben az év Áprilisában kiadtak egy debütáló albumot is, aminek a címe Dark Supremacy.

YouTube csatornájukra saját zenét, illetve különböző játékokból származó zenék Metal feldolgozását szokták feltölteni. Spotify-on is fent vannak, és szerencsére el lehet őket érni bármiféle akadály nélkül (van egy másik profiljuk is, azon pedig megtalálható az összes eddigi doujin album). Illetve természetesen meg lehet őket találni Facebook, Instagram és Twitter-en is.

A zenei műfajuk elég bő, így sokba be lehet őket sorolni, mint például: Alternative Rock, Deathcore, Deathmetal, Extreme Metal, Folk Metal, Heavy Metal, Melodic Death Metal, Metalcore, Symphonic Metal

Undead Corporation

Jelenlegi tagok:
Dougen Kubota - Ének
Akemi - Ének
Jinya - Gitár
Ayumu Minami - Gitár
縁-En - Basszus
Kensuke "Shacho" Matsuyama (Matsuken) - Basszus, Billentyűs (Szintetizátor)
MAKI - Dob
Micu - Support vocals

Képek a tagokról:

Dougen Kubota

Akemi

Jinya

Ayumu Minami

縁-En

Kensuke "Shacho" Matsuyama (Matsuken)

MAKI

Micu

Összesen 20 Albumot, 1 EP-t, 3 Sinlge-t, 2 Válogatást, és 1 DVD-t adtak ki, ami élő fellépést tartalmaz. És mint fentebb is lett említve, voltak collab-ok is.

Összeszedtem pár számot, amikbe érdemes lehet bele hallgatni. Válogattam direkt kicsit durvábbat és kevésbé durvábbat is.

The Wrath

Evil But Innocent

神かくし

火車の叫ぶ夜に

夜啼く兎は夢を見る

The Empress

幽し者へ

Sad Dream

Make Me Crazy

Face the Fate

Most nagyjából így ennyit soroltam fel, akit komolyabban érdekli, vagy megtetszett neki így elsőre, az úgyis bele veti magát majd a többi alkotásukba is. Az információkat az alábbi oldalakról szedtem: Spirit of Metal, De zxc Wiki, Last.fm, Discogs, Wikipedia. Lehet, hogy valami nem szerepel (mint pl a 2020-ban elvileg csatlakozott "YU-TO" nevezetű dobos), és ez mind azért van, mert úgy kellett össze legóznom az egészet. Emellett az igazságot senki más nem tudhatja, mint maguk a banda tagok.

Ha valaki talál valami hibát (legyen az helyesírási, vagy akármi), akkor azt jelezze és javítom!

3. oldal

Előző oldal                  Következő oldal

Hozzászólások

(#1) P41N


P41N
senior tag

Itt is lenne a következő iromány, és mint látható, ez elég bőre sikeredett (ilyen az, ha sok infó van a neten). Próbáltam kicsit eltérni (felépítés formában) az előzőtől, de mivel annyira nem vagyok kreatív formában, ezért csak kisebb változtatások vehetőek észre (ez persze majd a továbbiakban változhat).

Most csak így ennyit szerettem volna. Köszönöm, hogy elolvastad!

(#2) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
senior tag

Milyen metált játszotok?
Yes.
De tényleg olyanok mint a mémben. Belehallgattam egy számba miközben takarítottam itthon, ezért ki be jártam a szobából. Mikor kimentem valami symphonic rész volt, mire visszaértem már tech death. Megint fordultam egyet, épp akkor váltottak valami atthegatescore riffről egy slames breakdownra, majd egy újabb forduló után egy egy Maidenes szóló szólt és a végén még pont visszaértem egy kis crabcore-ra. Asszem. :D

(#3) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Nekem azért ez nem igazán "metál", olyan Paramore "keménységűnek" tűnik... :)
Nem rossz amúgy csak nem épp igazi zúzós metál...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4) P41N válasza Kisgépkezelő (#2) üzenetére


P41N
senior tag

Ezek a Japánok már csak ilyenek :DD

(#5) P41N válasza philoxenia (#3) üzenetére


P41N
senior tag

Az a Chase The Rabbit nekem abszolút nem tetszett, ezért inkább meg se említettem :D (még csak így hallgatásra sem).

(#6) philoxenia válasza P41N (#5) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Gugliban az volt az első találat. :)
Amúgy nekem pl. a Smoke on the water tetszik legkevésbé a Purple-től, holott azt ismerik a legtöbben...
Amikor Vágó műsorában kérdés volt ez a szám Black Knight -ként, kapartam magam.... Aztán csodálkozunk, hogy "bikicsunáj"...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.