2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • ATI CrossFire Projekt - Mi lett a nagy projekttel ?

    Mint ahogy azt észre lehetett venni, eléggé kusban maradtam a még év elején elindított projektem kapcsán, pedig elég szépen foglalkoztam vele. Igaz, volt egy pár hónap kihagyásom, de ez köszönhető volt annak, hogy semmi időm nem volt az egészhez, illetve annak is, hogy elveszett az érdeklődésem egy időre az egész iránt. Végül sikerült azt is belátnom, hogy az AM3-as platform nem volt a legjobb válaszát nem hogy kettő, de még egy HD 5870-nek sem. Pakoltam egyébként bele egy harmadik 5870-et is, ami játékok alatt kb csak dísznek volt, mert semmit nem dobott a teljesítményen (és persze úgy néz ki, hogy ez közben meg is halt). Házba építés is volt, véglegesnek is mondható volt az egész, de mint írtam is, nem sok értelme volt.
    Egyszerűen akkora volt a CPU bottleneck hogy kénytelen voltam más, erősebb platformot keresni. Még április végén sikerült rálelnem egy "hibás" ASUS P9X79-E WS-re, aminek szimplán csak bios hibája volt. Sajnos nekem ezt ismét sikerült hibássá tennem, amit viszont már nem sikerült megjavítanom (akit érdekel, az tud róla olvasni az LGA 2011-es topikban). Mindegy a lényeg, hogy a CrossFire-vel való kísérletezések ezen a platformon folytatódtak, és hát volt különbség rendesen.

    Folytatás...

    P41N 9 hónapja 15

  • ATI CrossFire Projekt - Összeállt a gépezet

    Az előző bejegyzésemben kiveséztem hogy nagyjából mik az elképzeléseim illetve mit is tervezek, de ezt egy kicsit kénytelen voltam megváltoztatni. Ugyan maradtam a HD 5870 CrossFire-nél, viszont a platform az teljesen más lett. Egyszerűen kénytelen voltam lemondani a P55 és X58 párosról, egyrészt az ár miatt, másrészt nem találtam olyan alaplapot ami nekem megfelelt volna (magyar használt piacot nézve). Így hát váltottam 790FX-re (AM3), időben ez áll közel a már korábban említett két chipsethez illetve a videokártyához. Vannak persze előnyei is és hátrányai is a másik kettőhoz képest, de nekem jelenleg az ár határozta meg ezt a választást. Minden másból is próbáltam a 2009-es évre fókuszálni, így a hardverek nagy részei is ebből az időszakból származnak (tápegységet leszámítva). Szóval a most következő sorokban felsorolom a hardvereket, mellékelve hogy mennyi volt az eredeti áruk (USD-ben illetve átváltva HUF-ba az akkori árfolyamon), illetve hogy nekem mennyiért sikerült beszereznem. Az átváltott értékek felfele vannak kerekítve! Azt megjegyezném, hogy az árak nem biztos hogy pontosak (például alaplap és memória esetében)!

    Folytatás...

    P41N 1 éve 21

  • ATI CrossFire Projekt - Bevezető

    Rengeteg gondolkodás után úgy döntöttem, bele vágok ebbe a projektbe. Régebben már akartam kísérletezni SLI-vel egy ASUS P5Q Deluxe alaplap segítségével (ami ugye nem tud SLI-t, viszont léteznek rá megoldások), viszont már az első vga amit vettem hibás volt sajnos, így kukáztam az egészet (ez volt kb 5-6 éve). Bár régebben volt CrossFire támogatott lapom, meg videókártyám is hozzá, akkor nem nagyon érdekelt az egész, mára meg már ezek nincsenek meg, így teljesen nulláról kell elkezdenem az egészet :DDD Az, hogy mennyit is szánok rá pontosan nem tudom meg mondani, ha lesz összesen 100k az se érdekel, csak működjön a cucc. :D

    ATI Radeon HD 3850 CrossFire

    Folytatás...

    P41N 1 éve 26

  • Japán metál banda ajánló #2 - Undead Corporation

    Japán metál banda ajánló #2 - Undead Corporation

    Mai alanyom része, nem más lesz mint az Undead Corporation. Helyezd magadat kényelembe és jó olvasást kívánok!

    Néhány képre kattintva új oldal nyílik meg, ami lehet egy Discogs, Twitter vagy Spotify oldal!

    Az Undead Corporation (más néven UNCO / Ankou) nevezetű Japán bandát Kensuke "Shacho" Matsuyama és Hirano "Shiren" Yukimura alapította 2010-ben. Fel nem jegyzett okok miatt, 2012-ben Shiren (aki az énekes és egyben az él gitáros volt) elhagyta a bandát, helyére két énekes páros Dougen Kubota és Akemi csatlakozott, a gitár szerepkörhöz pedig Jinya. Ugyan ebben az évben (2012) belépett Morishita Fumiya mint dobos, és egészen 2017-ig töltötte be ezt a pozíciót. Az ő helyén most MAKI található. Az együttes Touhou és a Kantai Collection doujin zene feldolgozásával foglalkozott, viszont náluk jelen van az vokál is. Ez az egész lehetővé tette, hogy bizonyos szintű tudatosságot érjenek el a gamer és az otaku scene-ben.

    Folytatás...

    P41N 3 éve 6

  • Japán metál banda ajánló #1 - Demetori

    Japán metál banda ajánló #1 - Demetori

    Mai alanyom része nem más lesz mint a Demetori. Helyezd magadat kényelembe és jó olvasást kívánok!

    Néhány képre kattintva új oldal nyílik meg, ami lehet egy Wiki oldal vagy YouTube videó!

    Demetori egy 2004-ben alakult Japán metal banda/formáció. 2005-től folyamatosan aktív, és a Touhou Project féle doujin zene feldolgozásával foglalkoznak. Mivel a feldolgozandó (eredeti) zenében sem volt semmilyen ének, ezért az általuk készítettben sincs, tehát Instrumental zenéket gyártanak. Összesen két tagból áll (akik egyébként testvérek), viszont mások is közreműködtek az albumok/zenék létrehozásában.

    Masaru bent van egyébként a Falcom jdk Bandában is, akik zenéket és remix-eket készítenek a Nihon Falcom játékoknak, mint például: Kiseki/Trails sorozat.

    A zenei műfajuk Heavy Metal-nak van írva, de szerintem jó pár számuk inkább Speed/Power Metal mint az utóbbi (ha tévedek, akkor majd a hozzáértők kijavítanak).

    Demetori

    Folytatás...

    P41N 3 éve 6

  • Japán metal banda ajánló #0 - Bevezető

    Japán metal banda ajánló #0 - Bevezető

    Szeretnék létrehozni egy ilyen blog "sorozatot", aminek az a fő témája, hogy olyan Japán metál bandákat mutatok be, akikről szerintem kevesen tudtok/hallottatok itt a lapcsaládban (már akit érdekel ez a téma). Annyit tudni kell, hogy maga Japán kicsit más elég sok téren, még zenei téren is, legyen az akármilyen műfaj. Viszont amiről itt szó lesz, az csak is a metal. Elsősorban olyanokról fogok írni, akiket kevésbé ismernek az emberek (tehát így en bloc a világon), éppen ezért például Babymetal-ról és más jól ismert bandáról nem hiszem hogy írni fogok (de majd meglátjuk). Tehát nagyjából így ennyi.

    Na és mikor kezdtem el így ezzel/ezekkel foglalkozni ? Valamikor 2020 február/márciusában, ekkor bukkantam rá a majd idővel említett bandákra. Hát mondjuk azt, hogy egy meghatározó időszak volt ez az életemben, így mindenképp akarok rá majd évekkel később is emlékezni, ezért is fogom megalkotni ezeket az irományokat. Célom pontosan ezért csak annyi, hogy bemutassam őket, és hogy megmaradjon nekem emlékként.

    Ja igen, okulván a régi trehány kijelentéseimből, hogy ez meg amaz blogot/cikket fogok majd írni, már előre össze kalapáltam két darabot, amit majd kicsivel később fogok publikálni.

    Folytatás...

    P41N 3 éve 6

  • 2021. május 18-ai Szupercella

    Tegnap este fater látta, hogy a közelben valaki rakott ki képet Facebookra egy elég durva felhőről, így gondoltam én is kinézek, és hát ez a gyönyörű látvány fogadott. Egy bő 10 percig biztos bámultam, hogy mivé formálja magát :D

    Szerencsére csak eső lett belőle, de lehetett volna rosszabb is.






    Folytatás...

    P41N 3 éve 8

  • Utsu-P - "A Vocametal Istene"

    Utsu-P (鬱P, lit. Depression-P) egy 1990 December 1-jén született, Japánból származó Vocaloid előadó, aki már 13 éves kora óta a basszus gitárral foglalkozik. 15 évesen alakított egy 4 tagú hardcore bandát, aminek a középpontjában a rövid dallamú zenék álltak, viszont ezt később elhagyta. Vocaloid karrierjét 17 évesen kezdte el, amit a mai napig csinál. Ezek mellett 2013-ban DJ karriert is elkezdett, majd 2015-ben megalkotta a "Good Morning" nevezetű bandát. Vocaloid EP-t/Albumot legelőszőr 2009-ban adott ki, és azóta már egy jó pár van a háta mögött.

    Kezdteben a szövegekhez Hatsune Miku-t használta, később viszont Rin Kagamine, GUMI és V Flower is megjelennek.

    Hatsune Miku, Rin Kagamine, GUMI, V Flower

    Zenéi kiáltásokat, sikolyokat és morgásokat tartalmaznak, amiket különböző szűrők és effektek segítségével valósít meg, emellett, dallamai nehéz basszussal rendelkeznek. A szövegek gyakran összetettek, rejtett jelentéseit első "pillantásra" nehéz felfogni.

    Folytatás...

    P41N 3 éve 6

  • High Sierra telepítése PC-re (Hiányos!!!!)

    A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 6 éve 200

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.