2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Lomizás 2013

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Fontosnak tartom, hogy néhány szót szóljunk az FKF Zrt éves lomtalanítási akciójáról. A lomtalanítás most a XIII. kerületben Angyalföldön zajlik. Manapság rengeteg erre "szakosodott" szakértő túrja az utcákat a nap 24 órájában, gyakorlatilag megállás nélkül. Annyian, hogy gyakran balhé is van belőle, hogy melyik cucc kié.

A napokban volt szerencsém a környéken járkálni és saját szemmel sikerült ezt a közösségépítő eseményt megtekintenem. Rengeteg vidékről idecsődült platós kocsis csapat várja az újabb és újabb lomok kirakását, szó szerint a nap 24 órájában. Gyakorlatilag az utcák fel vannak osztva egymás között, lomis nyelven "fogva van". Képesek napokat eltölteni az autójukban vagy az utca sarkon fotelben ülni a jobb cuccok érdekében. Erre egyébként egyre nagyobb szükség van ugyan is sokan próbálnak /egyre többen/ ebből pénzhez jutni. A kiválogatás után a lomok elrendezésre kerülnek és gyakorlatilag az értékesítés a helyszínen megkezdődik. Bár jó lomhoz jutni nagyon nehéz, aki tényleg csak ebből él annak nagyon kell sasolnia, hogy sikerüljön az üzletet jól összehozni.

Az egész üzlet gyakorlatilag hamarosan halálra lesz ítélve kis hazánkba. Az egyik oka, hogy az FKF Zrt. meg szeretné szüntetni a kipakolós lomtalanítást pont a lomizás elkerülése miatt. A másik az életszínvonal csökkenése. Ez persze vele jár azzal, hogy többen túrják a szemetet, viszont aprózódnak a dolgok mindenki csak kevesebb pénzt kaszál, valamint az emberek is most már átgondolják mit dobálnak ki a házuk elé.

Ma már kevés a Hi-Fi, TV, Rádió, Erősítő, stb... műszaki cikk. Mert ugye ez az igazi lomi. Valamikor csak az tartozott ebbe a kategóriába aki ezeket a cuccokat egyben használati tárgyként próbálta értékesíteni mondjuk piacon. A tapasztalat viszont az, hogy a java részük már nem erre megy rá! A műszaki cikkek a helyszínen bontódnak szét és a bennük lévő lemez és nyáklapok sokasága hulladékgyűjtőkbe kerül kg-os árban. A fő ok az, hogy gyakorlatilag itt nem kell törődni az eladással, a hulladékgyűjtők minden nyáklapot átvesznek nem válogatnak, nem nézik ki mit hoz. Nekik is jobb mert keresnek vele, a lomisoknak meg nem kell cipelniük sehova és az eladással bajlódni. Ezáltal fix bevételhez jutnak bár lényegesen kevesebbhez.

Hozzászólások

(#1) DEJVID


DEJVID
őstag

XX. kerületben is csodás időszak. Az utcák még a szokásosnál is jobban tele a "jónéppel", nekik meg lomizás közben temérdek idejük van a lakások kifigyelésére.

(#2) Gergosz2


Gergosz2
veterán

nem is csodálom hogy mmegakarják szüntetni ezt iylen formában.

Nálunk llandóan azt csinálják, hogyha bezsákolod a lomot amit sokan meg is teszenek, ők nemes egyszerűséggel felvágják a zsákot és mindent kiburítanak belőle, aztán mint akai jól végezték dolgukat csak otthagyják. Össze vissza túrnak mindent, arra viszi a szél amerre akarja.

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#3) Mici80 válasza DEJVID (#1) üzenetére


Mici80
tag

Idejük van bőven, hisz javának más megélhetése nagyon nincs (segélyen kívül...)

Amúgy a cikket még tavasszal írtam csak elfelejtettem publikálni! :DD Most VIII. kerületben van lomtalanítás.
Jöttem ki az egyik kapualjból pont számítógéppel a hónom alatt az öreg már pattant fel a székből, hogy letegye. Mondom: nem-nem ezt nem ide hoztam. :D

---

(#4) Mici80 válasza Gergosz2 (#2) üzenetére


Mici80
tag

Nincs olyan ami ne tudnának szétszedni, ami létezik és egybe van azt a legapróbb darabokra szedik szét.

Az oka egyébként a beszüntetésnek a kosz és a rengeteg szemét valamint a költséges takarítás. Jövőre állítólag már nem lesz lomtalanítás ilyen formában, bár ezt már évek óta tervezik... :N

---

(#5) Rive


Rive
veterán

Értem is, nem is.
Attól, hogy nem látszik, nem lesz kisebb a szegénység.
inkább licencet kéne nekik adni, (számonkért) kötelességekkel - azzal mindenki jobban járna.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.