2022. október 7., péntek

Gyorskeresés

Tronsmart T6 & Element Force Plus Bluetooth hangszórók tartós tesztje.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tronsmart családdal való ismeretem 2017 novemberében kezdődőt el egy T6 típusú hangszóróval. Előtte JBL volt amivel már másodjára jártam pórul mert megint elkezdet recsegni a hangszórója, pedig szerettem. Visszaküldtem garancia ügyintézésre és most a pénzemet kértem vissza egy csere termék helyet.

Akkor megint hangszóró nélkül voltam így elkezdtem nézelődni és akkor találtam rá a márkára, Specifikációban erős volt a maga árkategóriájában főleg hogy JBL Flipet vettem figyelembe, nagyon nem volt veszíteni valóm hát rendeltem egyet.
Kettő napot várva végre a kezemben már a csomagolást szedtem szét ízekre. De ne szaladjunk ennyire előre.
Már a csomagolás megdöbbentő volt számomra hogy nála kétszer drágább JBL esetén jóval komolyabb minőségibb dobozban érkezett meg a kütyü ,felnyitásakor egy pici mágneses zárral találkozunk ami egyre nagyobb bizalmat táplált bennem.
Teljes kinyitásakor egy szivacságy öleli körbe a hangfalat ezzel is védve a szerkezetét. Fentebb egy lila dobozban leltem rá a kiegészítőkre ami egy microusb és egy jack kábel rejt magában. Minőségünk inkább átlagosnak mondanám mint hogy jónak.
Tovább kutatva az elengedhetetlen papírokat találjuk ami a garancia levelet és egyéb Tronsmart specifikus leírást tartalmaz a weboldaluk elérése érdekében.
Na de most térjünk ki a lényegre maga az eszközre.

Kézbe fogni első blikkre a súlyán érezni hogy azért ebben van anyag, kellemes egyben kemény műszövet borítása minőségi érzetet nyújt sőt ha nem olvastam volna utána még azt is hinném hogy vízálló képességgel is felvértezte a gyártó. De sajnos ez nem így van pedig a bemeneti csatlakozókat is egy vastag gumiajtó védelme is megerősítette volna mind ezt.
Felül köralakjában találjuk meg az irányító egységet gombok formájában ami öt darabra tagolódik.
Ezt körbeöleli hangerőért felelős gyűrű és állapot jelző fénykarika.
Gombok kellemes és jó nyomásponttal rendelkezik de kellően erős hogy a táskában véletlenül sem kapcsolódjon be.
Vezérlő közepén play/pause foglal helyet míg tőle jobbra szám léptetése előre ugyan ezt balra szám elejére ugratása vagy kétszeri megnyomása esetén szám visszalépése történik meg. Gyűrű felső részében a be és kikapcsoló gomb míg legalul hívás fogadása.
Hangerő tekerő finom kattanással jelzi működését.
Állapot jelző fényei több színben tudatja velünk mi történik éppen, bekapcsolás követően szaggatott villogással kék színben jelzi hogy bluetooth formájában keresi lejátszásra képes párját. Párosítás követően egyöntetű kék szín mutatja ennek sikerét. Zöldet úgy tudjuk előcsalogatni mikor jack kábellel aux formájában sikerül kapcsolódni és tovább hallgatni az aktuális kedvencünket.
Piros pulzáló színébe borulva már nagyon éhes és egy női hang szakítja meg a tartalmat ezzel a mondattal "'battery is low " . Ha már hangok mind a bekapcsolás,kikapcsolás követően párosítás esetén jelzi minden egyes tettünket.

És most beszéljünk arról hogy majdnem három év után milyen állapotban van és hogy viselte mindazokat amit tőlem kapott.
Burkolati elváltozás nem vehető figyelembe , masszív még mindig de és igen most jön a híres de! Szinte az első hónapban a hangerő tekerő gyűrű egy kis helyen függőleges irányban megrepedt magától, de tovább ez nem fajult és nem is befolyásolt semmit. Annak tudom be hogy a kutya sem bántotta és első szériából származó példány , lehet túl kemény műanyagból sikerült elkészíteni. Mire ez a feltételezés? Nos utólagosan rendelt piros színű, majd terepszínű kivitelnél ez nem történt meg.
De menjünk is tovább mert ezzel nincs vége , gombok kifakulásnak indultak de a piktogramok nincsenek megkopva egyáltalán.
Gumi ajtó mint újkorában jól illeszkedik tart de ez nem mondható el a micro usb csatlakozóról. Sok használat után szó szerint kikopott. Tervezők szerintem alábecsülték a használati,kikopási idejét.
Mikrofon működik de soha nem használtam mert újkorában sem volt túl nagy szám hát ez azóta sem javult csak romlott.
És mi van a hangszórókkal? Semmi! De szó szerint semmi! Azóta is szól kristálytisztán és teszi a dolgát ahogyan kell, nincs recsegés, pattogás ,torzulás.
Amiről még nem ejtettem szót az a vételi távolság , átlagban elmondható hogy tíz méter de van mikor nem gátolja semmi akkor ez pár méterre kibővül. Nem volt olyan eszköz amivel nem tudtam volna összepárosítani mind eddig.
Hangzásvilágáról még párszót , ami mai napig megfog benne az a basszusa ami megközelítőleg hangerejének úgy hetven százalékáig még kellemesen hallgatható utána torzulás lép fel plusz el kezd ordítani aminek semmi értelmét nem látom.

Az akkumulátora 6000 milliamperre rúg újkorában ami közepes hangerőn 7-8 óra volt nálam ez most 4-5 órára redukálódott.

Visszagondolva hogy egy picivel több mint tízezer forintot fizettem érte és ezért új eszközt kaptam és ennyire jól szól és bírja a strapát nem hittem volna, újból ezt választanám. Mint hasonló árkategóriában a JBL Go-t vagy picit többért a Flipet. Most az árukereső oldalára lépve meglepődve látom hogy nem csak én vagyok vele megelégedve.

Tronsmart Element Force Plus (TEFP)

Egyre aktívabb életet kezdtem élni de a zenétől nem szerettem volna megválni.
T6 több okból nem volt opció emiatt.
-Első körben a kialakítása henger formájának köszönhetően ha oldalára teszem elkezd össze vissza gurulni na meg akkor a hangzás sem olyan mint kellene. Az a talpalatnyi hely ami a kis gumi lábai vannak meg nem valami stabil, persze egy hagyományos asztalon vagy bármi ami sík az tökéletes neki.
-Második körben nem vízálló sem por álló.
-Harmadik körben kellene valami karabiner vagy akasztó.
-Negyedik és egyben utolsó sajnáltam a kis öreget ha már eddig kibírta legyen nyugodton el az irodában.

Itt az internet volt újra a segítségem de nem hajtott a tatár mind addig míg JBL Charge 3 elkezdett recsegni majd néma csenddel jelezte végérvényes akaratát. :W
Addigra orosz oldalakon feltűnt tesztek és videók TEFP-ről ami nagyon is meggyőző volt . Mindenki imádta.
Specifikációban kétszer hangosabb ,funkcióban kétszer jobb ,csatlakozók terén is jobb a helyzet T6-hoz képest. Az árazása is korrekt .
Ránéztem a JBL-re majd ment is a kosárba .
Egy hét után kézhez véve egy nagy barna csomag érkezett tele Orosz írással és felirattal ,te jó ég!
Ezek tuti elrontottak valamit én nem egy tankot kértem... de nem az volt csak jól be volt csomagolva.
Gyári dobozt meglátva régi ismerőssel találkoztam ugyan az a formavilág, szín és minőség csak picit nagyobb. Plusz kaptam hozzá egy cipőfűzőt amit nem tudtam hová tenni. Mint utólag kiderült azaz akasztója, :DDD
Kiegészítőknél maradva USB-C ,jack kábelek ugyan úgy megvannak ,minőségük ugyan az mint a T6 esetében. Ezért jár a nagy piros pont.

Hangkeltő eszközt megragadva itt is a súlya volt az ami elsőre meglepetést okozott , hát ez nem könnyű!
Borítása is érdekes, úgy tudnám leírni mint egy masszív egyben síkos,vastag vízlepergető hatású műanyag és szilikon keverékének ötvözete. Elől és hátul is csavarok segítik a még masszívabb keltőbb érzést plusz az akasztó karimát is kettő csavar tartja felülről és még kettő oldalról.
Passzív membrán is kellemes tapintású az eszköz hátlapjának a felét ki is tölti. De ez az egész addig tart amíg a gumi borítású ajtócskához érünk, nincs olyan masszív mint a kis tesóé.
De az egész úgy nagyon egyben van.

Kezdjük fenti résszel a vezérlő oszloppal. Jobbról balra haladva elsőként a bekapcsológombbal találkozunk majd ezt követi az EQ gomb ami maga equalizer, itt három előre beállított hangszínnel lesz dolgunk egy felső,közép és egy mély tartományba tudja átalakítani a tartalmat.Nagyon jól teszi a dolgát és mind ezt egy színes led és tudatja velünk hogy melyiket is használjuk fehér,zöld és kék színben. Következő egy nagy M-betű ami elvileg egy másik ugyan ilyen eszközzel lehet párosítani és egy együttes sztereó egységet hoznak létre.
Tovább haladva Play/pause gombhoz érkeztünk . Végezetül az utolsó kettő gomb a hangerő állításáért felelősöket találjuk. Plusz jelzésnél van egy pici piktogram ami az NFC lehetőségét tudjuk kiaknázni mert igen ez is van benne. Nyomásfokuk kellően erős jól kitapintható.
Gombok hada felett három visszajelző led található ami bekapcsolt állapotot, merülést az EQ jelzi vissza.
Ha szembe nézünk az eszközzel akkor egy rácsos védő pajzsot láthatunk a márka feliratával hangszórókat védve. Alul pedig négy gumirozott talp, minősítések na meg a töltés erősségének leírása ami 5V 2.5A.
Az akkumulátor bitang ebben egy kettő 3300mAh telep lapul ami könnyedén 10-12 órát bír nálam.

Hangzásvilága erőteljes de nincs olyan erős mély basszusa mint a T6-nak ,de hála a EQ funkciónak elérhetjük azt. Hangosabb teltebbek a hangzások sokkal több részlet vehető ki a zenékből mint a kis tesó esetében.

Ami a legjobban tetszik benne az a micro SD káryta olvasó és lejátszó benne. Most egy Samsung 32GB class 10-es kártya van tele szinte zenékkel és gondolkodás nélkül azonnal elkezdi lejátszani őket sőt léptetésnél sem kezdi el vakarni a fejét. Csak teszi a dolgát egyszerű de nagyszerű.
További pozitívum hogy alapból keveri a zenéket és nem beállított listát követ így mindig változatos. És még mindig lehet fokozni mert mivel nem a bluetooth használjuk rengeteg energia marad, így szinte a gyári értékeket hozzuk az eszközzel egy feltöltéssel.

Cipőfűzőre visszatérve , nem tudom hogy a cég csak csupán spórolás miatt vagy csak egyszerűen zsenik dolgoznak ott de mai napig semmi baja és eddig mindent kibírt.

Na de egy év után hogyan bírja?
Szerkezeti elváltozás nincs . Egy követ kapott az első védőrács annak maradt nyoma de ennyi.
Por imád megbújni az akasztó burkolata alatt. Gombokban lévő mélyedésben is szeret megülni.
Vizet eddig gond nélkül bírta, pedig medencétől kezdve Balatont is megjárta .
Legjobban amitől féltem a rázkódás, bringázás közben csapódik össze-vissza ez pedig játssza tovább a zenét nem kérdez.
Még annyi hogy a borítás itt is kezd fakulni ,de inkább a sok napsütéses napoknak a számát jelzi mikor kint lett felejtve.
Itt sem volt probléma az eszközök párosításával ,mindent megevett amit csak felkínáltunk neki. Bluetooth hatótávolsága is megegyezik a kis tesóval.

Tudom hogy ezeknek a teszteknek lényegi pontja a hang lenne, de nincs olyan eszközöm amivel érdemben áttudnám adni nektek ,így ezt most kimarad. Ez csak egy laikus írásos teszt lett. :)

Hozzászólások

(#1) arabus


arabus
őstag

Jó,érdekes irás.
használd egészséggel.
soha nem láttam még ilyesmit közelröl de jol néz ki meg praktikus.

Este 11-ig dolgozom utána tudok válaszolni...

(#2) Luck Dragon válasza arabus (#1) üzenetére

Köszönöm szépen. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#3) Narxis


Narxis
nagyúr

Te biciklizés közben hangszóróval hallgatod a zenét? Ez most komoly? :D

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#4) Luck Dragon válasza Narxis (#3) üzenetére

Igen, senkit sem zavarok ezzel. Mert olyan helyeken járok.

Ha tó körül megyünk túrázni akkor nem . Ez helyszín válogatja na meg a csapat. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.