2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hardveraprós eseményem. (negatív)

Írta: | Kulcsszavak: hardverapró . hirdetés . hülye vevő...

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Elég régi motoros vagyok már itt a fórumon, a logout hasábjait nem is említem.
A hardveraprón pedig már tucatjánál is több adás-vételt bonyolítottam le, gyakorlatilag szinte nulla negatív tapasztalattal.

De ma egy "kedves" tagnak sikerült kicsapnia nálam a biztosítékot.

Meghirdettem a notebookomat. Már nem az első persze. Erősebb gépet akarok ennyi.

Na hát jelentkezett rá emberünk, szinte kérdés nélkül, ő megvenné, de vidéken lakik. Postázzam el neki. Írtam neki, hogy nézd benne van a hirdetésben is FEKETE-FEHÉREN, hogy az értékére való takintettel annyira nem szeretném a dolgot, nekem meg utalni nem tud. Kérdezem tőle, hogy esetleg rokon, ismerős aki átvenné? Ugye látott már ilyet az ember fia. Hát két testvérem is pesten van megpróbálok beszélni velük. Na hát erre két óránként egy egy üzenet, hogy most ezt nem értem el most azt ilyesmi blabla. Esetleg el tudnám vinni a gépet a belvárosba a testvéréhez ahol dolgozik? Ez volt a következő kérdés. Hát mondom ha ezt nem Vasárnap délután 14 kor találod ki, akkor mondom miért ne, nem nagy dolog, időm van. Na semmi válasz, már csak esta 18 körül, hogy ááá nem tudott vele beszélni, inkább adjam fel postán. Jó mondom egye fene, intéztem már így gépet, utánvéttel feladom, fizeted a postaköltséget. Persze erről már előte beszéltünk hogy talán akkor belemegyek. Megint este 10 körül jön a válasz, hogy oké, akkor Hétfőn adjam fel a gépet.
Na hát én Vasárnap délután az egész gépet visszaállítottam gyári állapotra és elcsomagoltam a gyári dobozába gondosan, ahogy kijött a boltból. Papírokkal mindennel. Írtam neki, hogy akkor kérlek írj le minden adatot. Név, cím, telefonszám, ilyesmi.
Ma reggel jön az üzenet benne név, cím oké. Mondom légyszives a telefonszámot is mint már harmadjára írom, mert előtte is írtam már neki ezt, hogy az fontos, a nélkül hiába megyek a Postára, azt kérni fognak.
Megint nem jön a válasz, na mondom összekészülök melóba, ha megjön az üzenet kiszaladok a postára, már majdnem neki is indultam hátha addig megjön a válasz. Erre jön egy üzenet, hogy had alkudja már bele a gép árába a postát. Már ekkor kezdett eldurrani az agyam, de mire válaszoltam volna neki látom megint jött egy üzenet..

Ezt bemásolom:
Hallod amugy most mondják ez a laptop 280 újonnan , olyan meg nincs hogy 3050 6Gb ez vmi kamu...

Na ezt megláttam, az én nyugodt lelkemben úgymondom, hogy Zavar támadt az erőben!
Felidegeltem magam és ezt írtam azután hogy újra megnéztem a gépet most az aktuális árát.:

Ad 1. Nem fér bele a posta...

Ad 2. Ez a gép 290 és bővítettem a ramot.

Ad 3. Ott az információs link, de a gyártói oldalon is megnézheted, hw infót nem küldök mert full ujra lett rakva gyárira a gép és el is van csomagolva.

Amúgy itt vettem: https://www.emag.hu/msi-thin-gf63-12udx-15-6-fullhd-144hz-gamer-laptop-intel-core-i5-12450h-8gb-512gb-ssd-geforce-rtx-3050-6gb-efi-shell-magyar-billentyuzet-fekete-9s7-16r821-649-hu/pd/D1RMHYYBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648

Ad 4. Részemről ezt befejezettnek tekintem. Minden jót

Ez után még kedves ismétlen továbbra is viszonylag kedves hangvétellel megjegyeztem neki, hogy köszi, hogy két napja rabolja az időmet, plusz a gépet is lenulláztam és elpakoltam ilyesmi. Persze ha el akarom adni akkor ezt csináljam meg előre. Hát mondom majd akkor ha komoly érdeklődő lesz, ki tudja esetleg próbálni, ilyen is volt már. Szóval magyarázatot kérnék. Na hát jelzem ma 14 óra óta nem is jelentkezett be.

Egyébként 40 üzenetet váltottunk, nem vicc. Péntek estétől ma 14 óráig 40 ismétlem 40. Még véletlenül sem hívott fel... Én meg már nem akarom felhívni, nincs hozzá lelki állapotom.

Nyugodtan mondjátok azt ha hülye lennék, én szívesen fogadom a kritikát, én sem vagyok tökéletes.

Jelzem direkt nem írtam ki az ember fórum nevét. Ha egy moderátor mondja hogy kiírhatom, vagy jelenthetem valahol, akkor szívesen.

Lalikirály

Hozzászólások

(#1) Just486


Just486
senior tag

Na, akkor kezdem, szerintem "hülye" vagy :K Az elbeszélés alapján elég hamar kiderül, hogy érdemes kihagyni ezt az érdeklődőt, mert több baj lesz vele mint amennyit a konyhára hoz. Az ilyen teketóriázók, alkudozók, logikázók jellemzően túlnyújtózkodnak az aktuális takarójukon, és emiatt irreálisan magas elvárásaik vannak mind a termékkel mind az azt kínáló illetővel szemben. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Régebben még válaszolgattam az "ilyesmi" embereknek tömören, hogy bocsi mégsem aktuális. Aztán erre is olyan kaptam pár olyan reakciót, hogy egy ideje inkább szó / visszajelzés nélkül hagyom őket. Akad vevő bőven, érdemesebb olyannal üzletelni, akivel képes közös hullámhosszt találni az ember.

That unconquered country we call the future.

(#2) Lalikiraly válasza Just486 (#1) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Köszönöm!

:R

Teljes mértékben egyetértek veled, vagyis igazat adok amúgy!

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#3) zohen válasza Lalikiraly (#2) üzenetére


zohen
csendes tag

Legjobb mikor kell a vevőnek mindenképp, most azonnal jön érte,találkozzunk stb.
Órákig vagy 1 napig semmi válasz, közben több érdeklődőt is parkolópályára tesz az ember,mert ügye van akinek már félre van rakva.
Majd eszébe jut, hogy ja bocs mégse kell...

Ilyenkor sajnálom, hogy nincs valami szigorúbb "ban" rendszer, hogy az ehhez hasonlók eltűnjenek. :))

(#4) Lalikiraly válasza zohen (#3) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Na hogy ezt már hányszor bevettem... Ne is mond.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#5) AxBattler


AxBattler
félisten

"Hallod amugy most mondják ez a laptop 280 újonnan , olyan meg nincs hogy 3050 6Gb ez vmi kamu..."

Bele se kellett volna menned. Aki ilyen stílusban, ilyen igényességgel fogalmaz, az alkalmatlan egy notebook-os csomagküldés korrekt lebonyolítására.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#6) Lalikiraly válasza AxBattler (#5) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Igen, ekkor már biztos voltam benne, hogy jobb ezt nem erőltetni. Na meg ez végképp ledobta nálam a láncot. Elég magasan van a tűréshatárom, de ezzel átlépte.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#7) AxBattler válasza Lalikiraly (#6) üzenetére


AxBattler
félisten

Nem a tartalmora értettem, hanem az igénytelenségre: fogalmazás, helyesírás, levél/üzenet formátum, stb. Komolytalan a gyerek, az első 6-8 privátból kiderül, már ott el kell köszönni.

Mindegy, tanulópénz.
A lényeg, hogy nem buktál semmit az idődön, és néhány hajszálon kívül. ;)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#8) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Jobban jártál, hogy nem küldted el. Az lett volna a következő, hogy hibás, add vissza a pénzt. Sajnos sok ilyen kretén van, nem csak itt, bármelyik aprón. Nem lehet tőlük megszabaadulni.
Azért van türelmed... :R

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#9) SutPet


SutPet
aktív tag

Volt pár hasonló nekem is... Kedvencem mikor neki kell vinné. Jegelés megtörténik közben jött 3 másik érdeklődő ezeknek mindig megírom hogy van már előtte x érdeklődő ha mégse viszi el egyik se akkor jelzek.
Írok neki hogy na akkor mi van hogy szeretné? Látom volt bejelentkezve, 1 napig vártam írtam neki többször is és közben azért csekkoltam hogy volt e bejelentkezve (természetesen többször is).
Utána meguntam írtam a következő érdeklődőnek hogy vihető mert nem jelentkezik az előző, ő 2 órán belül itt volt érte személyesen.
2 nap múlva jelentkezett az első delikvens hogy én mekkora k*csög vagyok mert már megegyeztünk és neki nagyon kellett volna a gép és hogy igazán várhattam volna még válaszol...
Azóta sajnos már többször is kellett azt kijelentenem hogy bocsi de neked nem eladó a cucc... Rendszeres hogy minden olyanra kérdezgetnek rá ami feketén fehéren le van írva a hírdetésben.

God must love stupid people, he made so many of them.

(#10) Lalikiraly válasza SutPet (#9) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Ó, hogy ebbe, hányszor beleléptem már....

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.