2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Amazfit bip 3 okosóra. (Nagyot csalódtam)

Írta: | Kulcsszavak: Amazfit bip3 . okosóra

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok.

Már amikor megjelent is nagyon tetszett nekem, az Amazfit bip 3 nevű okosórája.
Egész jó árban is mérték és a bemutatók alapján sem tűnt rossznak. Hát most mikor megvettem, rájöttem, hogy egyrészt nem jártam jól utána, másrészt az igazság messze áll a valóságtól.

Az órát kereken 20 000 Magyar pénzért kaptam meg.

Már amikor vittem haza, nézegettem a dobozt és furcsának találtam, a kinézetet (szín). De mondom majd otthon kibontva kiderül. Egyébként a kéket választottam. Fekete akkor sem kell, ha lelőnek.

Na akkor mutatom sorban.
Gyári kép egy webshopnál:

A doboza (igen szín-hűen tudtam lefotózni):

És jöjjön a valóság. (Itt nem ilyen kék közel sem, fakóbb inkább szürkés jellege van) A dobozon lévőtől messze van, mint Makó - Jeruzsálemtől.

Na szóval, ez így nettó szégyen szerintem, de jól van, ha már elhoztam, legalább kipróbálom mit is tud.
Leszedtem az appot, ami tud Magyarul. Az óra már nem persze.
Beállítgattam az értesítéseket ilyesmit, aztán jöttek a csalódások.

Első testreszabhatóság. Az lényegében nulla. Le lehet tölteni pár ingyenes óraszámlapot, a többi a jobbak fizetős. Hát nyasgem nettóban.

Jól van nézzük a funkciókat.
Nincs vérnyomásmérés, nincs vércukorszintmérés, nincs testhőmérés. Oké, a két utóbbi csak a felsőbb kategória, de a vérnyomást még a 2500 forintos kínából rendelt szarunk is tudja, ráadásul komolyabb mérőhöz képest is egész pontosan.

Na hát akkor nézzük a hétköznapi felhasználási dolgokat.
Kamera vezérlés. Hát nem elég az app, még egyszer bluetooth on keresztül kell párosítani, majd szórakozni vele és utána működik, hogy elsütsz egy fényképet, vagy ha a telón kamerára váltasz, akkor elindítod a videófelvételt és slussz. Ez eddig édeskevés.

Zenevezérlés. Egyszerűen a Samsung gyári és más appal sem hajlandó működni semmiképpen sem. Lehet csak nálam van a hiba.

Kezdőképernyő testreszabhatóság, hogy mi jelenjen meg vagy ilyesmi az nincs. Van a pár ingyenes óraszámlap és kész. A menüben is alig találni funkciót.

Hívást indítani nem lehet, telefonkönyvet nem kezel.

De nézzünk egy két pozitívumot is.
A szijja kényelmes puha.
A kijelző fényerő kifejezetten jó, bár napfénynél még nem lestem.
A megjelenített kép minősége is szuper szerintem.
Van szoftverfrissítés.

És kb. ennyi. Nekem ez ennyiért az olcsóbb kínai másolatok árával viszonyítva is csalódás volt. Lehet más máshogy látja. De én így. Szóval viszem vissza a francba.

Köszi, hogy elolvastad.

Hozzászólások

(#1) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Ejj, ha leszoknál az impulzus vásárlásokról és utána néznél a terméknek előbb amit szeretnél akkor nem kéne ennyiszer csalódnod semmiben.

Occó karkötőtől vagy karórától amit várhatsz az egészségügyi funkciók terén az a pulzusszám mérés ami nem egyenlő a vérnyomással, az újabb alsókategóriások már tudnak véroxigén szintet mérni és a szokásos lépésszámlálás. Ennyi, ilyet hogy vérnyomás mérést felejts el teljesen, arra van a vérnyomásmérő. Van csuklós vérnyomásmérő, de ez nem hiszem hogy elérhető lenne okos karkötő vagy karórák körében. Itt a gyártó oldala, de akármelyik magyar websohpban fel van tüntetve hogy mit tud. Kemény egy perc rákeresni akár telefonon. Plusz ott van mind a három szín jól láthatóan képen, ez a halvány lilás meg rózsaszínes és a fekete.

Bónusz: állítom hogy a "google play" tele van 3th party appokkal ahonnét egyedi számlapokat tudsz letölteni.

Bónusz #2: mobilaréna hír

szerk.: most nézem hogy még kommenteltél is a hír alatt, akkor elég szépen kihagytad az elérhető színek és a specifikációk átolvasását a neten.

[ Szerkesztve ]

(#2) Lalikiraly válasza KISDUCK (#1) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Igazat adok neked és el is ismertem, hogy bizony félreértettem és nem is néztem jól a specifikációknak, de ennyi pénzért ezt azért erősen kevésnek tartom.
A nem működő zenevezérlés ezen a szinten már elfogadhatatlan, amikor a szó szerint filléres óra, ezt kiválóan teljesíti. A filléres óra tud vérnyomást mérni és működik is megfelelően. És még csak nem is téved sokat, komolyabb rendes mérővel összehasonlítva. Ott egy rakás ingyenes számlap van. Lehet itt is lehet vele valamit alkotni, de nem akarok. Ha megveszem a tárgyat, akkor működjön is rendesen. A szín összehasonlítást, ha megnézed, minden csak nem a gyári specifikációt mutatja.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#3) KISDUCK válasza Lalikiraly (#2) üzenetére


KISDUCK
addikt

A zene vezérléshez az appnak folyamatosan futnia kell a háttérben amit engedélyezni kell az akkumulátor vagy energia használat menüben a telefonban. És kisebb hibák lehetnek működés közben, de az appnak mindig futnia kell! Próbáld meg esetleg másik zenelejátszóval. Nekem megy többféle appal a zenevezérlés mi band 4-gyel és a karóra appja most "zepp life" néven fut.
Még egyszer leírom, az nem vérnyomás mérés hanem pulzus mérés és a kettő nem ugyanaz és a specifikációnál is pulzus mérés van megadva.
"Érdemes először tisztázni a fogalmakat: a vérnyomás az erekben áramló vér nyomásgyakorlása az erek falára, a pulzus pedig a percenkénti szívverések száma."
Az appban be van kapcsolva a pulzus mérés?
A képet megnéztem, nekem egy lágyabb lilás színnek tűnik, szerintem az passzol.

(#4) KISDUCK válasza KISDUCK (#3) üzenetére


KISDUCK
addikt

Kimaradt, a folyamatos BT kapcsolat is kell az óra használata mellett.

(#5) Lalikiraly válasza KISDUCK (#4) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

A pulzusmérést tudom ez tiszta.
A zenevezérlés semmilyen módon nem megy. Több programmal is próbalva. Abból csak a gyári samsung működik annyit, hogy hiba és kiszáll. A többi mintha nem is lenne.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#6) KISDUCK válasza Lalikiraly (#5) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hogy néz ki ez a "hiba és kiszáll" ?

(#7) Lalikiraly válasza KISDUCK (#6) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Kb 5 másodpercenként rezzen az óra és kiírja hogy hiba az előadó nem található.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#8) prolad


prolad
őstag

Vércukrot még nem tudnak mérni ezek az órák, talán már tesztfázisban van olyan, ami fog (aztán hogy hitelesítést kap-e, az más kérdés). Vérmyomást szintén nem, néhány óra van, ami valóban képes rá, de ott pl speciális szíj is kell. Testhőt meg nem tudom mennyire pontosan lehet csuklón mérni.

Ezen az árszinten talán a normális pulzusmérés megy, de ott is gondban van a legtöbb óta edzésnél vagy épp alvás közben, ha a normál intenzitáson kívül esel. Aztán talán a véroxigén ha megy, de az ilyen karkötőknél az se szokott jó lenni, túl ritkán nézi, hogy tartani tudja az üzemidőt. EKG-ról már ne is beszéljünk, az felsőbb kategória.

Viszont a tesreszabhatóság érdekes, első szériás Biphez (meg a későbbi Amazdit órákhoz is amikor 1-2 éve néztem) voltak ingyenes appok több ezer óralappal, talán még magadnak is tudtál csinálni. Egyébként maga a rendszer szögegyszerű, de pont ez volt a lényege a Bip szériának. Keveset, de azt olcsón és sokáig (főleg a transzflexív kijelzővel, 40 nap üzemidő). Amit te keresel, az nem ez.

(#9) KISDUCK válasza Lalikiraly (#7) üzenetére


KISDUCK
addikt

Érdekes, vegyük végig a lépéseket inkább, hogy ki lehessen zárni azt ami nem okozhat gondot:
1. Ahogy néztem Zepp az amazfites app neve, gondolom sokban nem tér el a zepp lifetól, ami a xiaomi amazfites termékeihez van. Szóval, engedélyezve van a Zepp-nek hogy mindig fusson a háttérben? Minden beállítás engedélyezve van neki?

2. Engedélyezve van a hozzáférés a médiafájlokhoz? Érdemes ezt is mindenképpen engedni, mert az appokat elég érdekesen írták meg, nekem pl. a mérlegem csak akkor működik ha be van kapcsolva a helymeghatározás.

3. Esetleg még érdemes megnézni hogy van-e az órához elérhető szoftverfrissítés, amit szintén az appon belül tudsz megnézni, ha rámész az órára.

4. Ugye kell a folyamatos Bluetooth kapcsolat is amit tlefonon be kell kapcsolni mindig.

Ezeken a lépéseken végig kell menni hogy ki lehessen zárni lehetséges problémákat.

Nekem a zene vezérlés működik mindennel: AIMP, Sound Cloud, Youtube Music. Olyan elő szokott fordulni, hogy az óráról nem indul el a lejátszás, de ha telefonról már elindítottam akkor megy a vezérlés teljes körűen.

(#10) Adam289


Adam289
csendes tag

Ez pontosan az a szín ami az első képen és a dobozon is van. Bármi rosszindulat nélkül, de a színmegkülönöztető képességed lehet máshogy funkcionál (ami minden embernél előfordul bizonyos árnyalatok esetén). Egy színdiagramon a MacAdam ellipsziseken tudod tesztelni pl. a barinőddel, hogy két eltérő színárnyalatot mennyire láttok másként. Ezt tényleg csak azért, hogy ne hibáztasd a gyártót, hidd el nem adnának más színárnyalatút mint ami a dobozon van.. :R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.