2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Alcatel 2005, elegáns minimalista.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mivel is lehetne elkezdeni egy ilyen minimalista telefon tesztjét, nem volt nagy marketing és sajtó reklámja, nem várta szerintem kifejezetten senki a megjelenést, valamint nem is kifejezetten új készülék, de számomra és remélem sokaknak is egy kis üde folt a rengeteg hasonszőrű tapogatós zsebtepsik tesztjei után, vagy előtt vagy a kettő között. Előre elnézést kérek a készüléket ábrázoló képeim nem sajátok mert nincs kéznél érdemben megfelelő képalkotó eszköz.

Kezdjük stílusosan a küllemi jellemzőkkel, amik első blikkre látszódnak.
A készülék vonal vezetése a megszokott egyszerűségű nekem az idolos vonalat idézi, lekerekített sarkok egyszerű sallangmentes hátlap, króm keret körbe, és persze a méretes fizikai gombok. Utobbit elég régen láttam még régebben használtam, furcsa is volt kicsit sms-írásnál pláne.

Az előlapon a 2.4 colos qvga tft kijelző található, 262000 színárnyalatra képes, képminősége fényereje színei megfelelőek szerintem. Alatta a funkció, hívás fogadás és befejezés gombok valamint egy jókora navigyűrű. (kicsit nokiát idéző stílusban). A kijelző és a klaviatúra nagyjábol fifty-fifty osztozik telefon álltal biztosított fizikai méreteken. Van egy számomra érdekes kis momentum amit előszőr illesztési hibának véltem, majd jobban megnézve egy ügyes kis megoldás, ugyanis a 7 és a csillag gomb között helyezték el a beszéd microfont így egy minimálisan kiszűrődő fény látható ha aktív a gombok világítása. Ezzel a kis szösszenettel biztosították hogy a roppant egyszerű vonalakt ne nagyon törje meg semmi. Kivéve a Jobb oldalon elhelyezett micro usb csatlakozót ami adat ás áramfelvételi pont, valamint bal oldalon a felsőbb fertájban lévő kis ajtócskát ahol a microsim lakik. De persze nem maradhat ki a zene hallgatók nagy barátja a 3.5 jack csatlakozó sem ami a készülék tetején kapott helyet méghozzá pont középen. Kár hogy semmi sem védi sem ezt sem a micro usb-t igy telemehet szöszökkel. Ezektől eltekintve az öszeszerelés minősége ha nem is példás de az árához viszonyítva rendben van. A hátlap 12 egy tucat, egy kis kamera egy kis hangszóró és röviden ennyi.

Egy kis szórakozás.

Az említett kamera mindössze 2db megapixelt tud. Képek minősége meg egyezik akár melyik tucat 2 megapixeles kameráéval. Videot 320x240 ben rögzit, szerintem olyan 15 képkoca\s al. Formátumilag mp4, visszanézéskor a hivás fogadó gomb feletti funkció bilentyűt lenyomva teljes képernyőre válthatunk. Lehetőség van minimalis beállításokra, mint kép illetve videó minőség, fekete fehér vagy normal, videó alá szeretnénk e hangot is felvenni avagy nem. Hát ez valóban nem túl bőkezű ajánlat fotózás téren, de nem is arra találták ki. Zeni téren olyan szinten jobb a helyzet, szerintem hátlapi hangkeltője szebben és hangosabban szol picit mint a nyitogatós tesója, valamint a jack aljzat is más lehet mert egy viszonylag normális 3500ft os agybadugós fülessel elég korrektül szól, míg zsanéros tesója csak karokee módot produkált ugyan ezzel az eszközzel.
Előadók szerint szét válogatja a kis alcatel szoftvere a zenéinket, képes futni a háttérben, valamint lejátszási listát is hozhatunk létre. Megemlíteném még hogy mindenféle egyéb hókuszpókusz nélkül gépre dugva használható a készülék mint háttértár, mind a telefon memóriáját mind a micro sd-t látja, valamint webkameraként is alkalmazható.

Menü.adatátvitel.

A menü meg egyezik szintén a alcatel 2010-ével.
Ugyan azok az ikonok ugyan az a szisztéma.

Ugyan úgy átrendezhetjük illetve törölhetünk számunkra felesleges ikonokat. A föképernyő aljára pakolhatunk gyorsindítókat , összesen 5db ot. Ez segíti a gyorsabb elérést az adott funkciókhoz. Internetezni vágyoknak adott a lehetőség, viszont sajnos még 3g-t sem tud a készülék, marad a szenvedős edge, Annyira nem könyörtelen, azoknak akik képesek várni 10-20 másodpercet mire betölt valamit. Én pl letöltöttem a javas facebook appot,

célnak megfelelt. láttam ki irt, vagy hol jelöltek be említetek meg, válaszolni is tudtam privát üzenetekre.... türelem kérdése. De nyilván nem ezen fogunk sem combosabb animált oldalakt sem youtubot nézegetni. Adott még a Bloototh ami ha jól informált vagyok 2.0 ás.

összegezve ezt a kis beszámolót, 9900 ft ért jutottam hozzá a készülékemhez, annyit megér szerintem, akinek egy egyszerűb telefon kel a meglévő esetleges tepsi mellé, mert melóba vagy csak simán másod telefonnak, esetleg egy tényleg kis igényü embernek akinek max zenehalgatásra meg a szokásos telefon funkciók ellátására kell készülék, tökéletesen megfelel.

Hozzászólások

(#1) Kampó


Kampó
senior tag

Látom nem kavarja meg senki fantáziájának az állóvizét ez a kis egyszerű készülék :)

AMD volt AMD van AMD lesz

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.