2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel V575: a látszat néha csal

Érintő képernyős telefon, ránézésre okosnak is tűnik, kicsi és kedvező az ára, de bizony ez nem android.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, kicsomagolás

Bevezetés

Írásom alanya egy kifejezetten olcsó darab, egész pontosan 14.000 forintot kóstál. Egyébként nagyon hasonlít a Vodafone Smart 3-ra, csak kisebb és gagyibb, mivel azon a kütyün Android található.

Bekapcsolás: azonnali boot, semmi szöszölés és fel is áll a rendszer. Ismerős a képi világ nagy a hasonlóság, de bizony ez nem android. Akkor mi a kórság, ez a furcsa szerzet?

Igyekeztek nagyon Android-szerűre fabrikálni, tudomásom szerint hasonló, mint amivel a megboldogult Nokia is előállt, ami nem más, mint az Operával szorosan összefüggésbe hozható rendszer, aminek a Cosmos Touch UI nevet adták, internetes források szerint.

Küllemre és kezelhetőséget tekintve nincs is vele különösebb baj, de azért vannak fájó hiányosságok, amikre később ki is térek.

Kicsomagolás, tartozékok

Az aprócska doboz bizony a szokásos dolgokon kívül semmi extrát nem tartalmaz.
Kapunk egy „tucatkacat” 50 forintos fülhallgatót, egy töltőfejet (a kevésbé strapabíró kis lifegős kábeldarabos "anya" USB aljzattal) amire "apa" USB-vel csatlakozik az adatkábelként is funkcionáló további kábel, és hát ennyi. Meg persze maga a készülék.

Valljuk be, nem egy tartozékorgia, amit itt felsoroltam. De mit is várunk 14 db pisztolyorrú Mátyásért?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.