2020. október 22., csütörtök

Gyorskeresés

RAPOO E6300 Ultra-Slim Bluetooth billentyűzet. Beszámoló.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Miért?

Mert szerettem volna az androidos (ennek később még jelentősége lesz) telefonomhoz egy kompakt billentyűzetet, amit kényelmesen tudok magammal cipelni bárhova (az én esetemben egyetem, előadások). Számomra a virtuális billentyűzeten való gépelés sokszor fárasztó, főleg ha egy sms terjedelménél többet kell egyhuzamban gépelnem. Valamint az is közrejátszott a vételben, hogy a méregdrága telefonomat nem használom ki annyira, hogy úgy érezzem, hogy megérte egy ilyen drága telefont venni. Úgy gondolom, hogy ha az ember sok-sok bankót kiad egy műszaki cikkért, főleg ha az egy okostelefon, akkor az eszköz/felhasználó minél jobban aknázza ki a telefonban rejlő lehetőségeket. Ezen okok miatt jutottam el odáig, hogy kell nekem egy diszkrét, kisméretű billentyűzet, amit a telefonomhoz tudok használni.

Követelmények?

Legyen minőségi, ha valamit veszek, az ne egy kalap k**i legyen, mert ebben az esetben 2000 forint is kidobott pénz az ablakon. Legyen kompakt, az egyik legfontosabb követelményem az volt, hogy a Converse mid-sized táskámban, ami ehhez hasonló, de méretre pont ekkora

kényelmesen elférjen, ugyanis ha a tervezett billentyűzet miatt nagyobb táskával kéne járnom, akkor az egészet megette a fene. (ennek is lesz később még jelentősége)

A fent említett követelmények teljesítése mellett legyen a lehető legolcsóbb.

Mit?

Androidos telefonom van. Androidhoz szánt kompakt billentyűzetekből itthon nincs túl nagy kínálat, amazonon azért ennél jobb a helyzet. A "hazai" netet böngészve, egykézen megszámlálható perifériát sikerült találnom. Ezek közül is csak ez az egy teljesítette a méretbeli megkötésemet, ugyanis csak ez az egy volt kisebb mint 23 centiméter. (a táskámba csak ekkora szélességű fér bele maximum)
Természetesen lehet találni eszméletlenül apró billentyűzetet, olcsón ráadásul, de azok csak arra jók, hogy ágyból vezéreld a géped, tényleges gépelésre nem!

Tehát a kiszemelt eszköz a RAPOO E6300 lett, amely fehér-kékben, és fekete-narancsban is elérhető hazánkban, több webshopban is. Hivatalos weboldal

Hol?

Én az A4T*** webshopján keresztül rendeltem, még aznap átvehettem a terméket. Azért ezt a boltot választottam, mert már vettem tőlük máskor is, személy-szerint nem tartom őket a legjobbaknak, de a boltjuk fizikailag közel esik hozzám, és most ez is egy szempont volt.

Mennyiért?

7.800 Ft

############################################################################

Külső:

Szerintem nagyon jól néz ki. Faék egyszerűségű, előlapján a gombok sorakoznak, hátlapja fém, felső részén egy fekete műanyag kiállás amibe az elektronikát, valamint az akkumulátort rejtették, ugyanis a készülék számítógéppel tölthető, nem elemmel működik. Élőben sokkal kisebbnek tűnik mint képekről.


Belső:

Bluetooth-on keresztül kommunikál, ez úgy működik, hogy bekapcsolod, majd a telefonodon is a BT-ot, a telefonon egyből megjelenik egy "Bluetooth Keyboard" nevű elérhető eszköz, párosításnál a billentyűzeten! kell begépelni egy rövid kódot, és már tudod is használni.

Méret:

Szerintem ez pont az a méret amin még meg tudsz tanulni gépelni, de kellően kicsi is egyben, hogy magadnál tudd hordani, akár nagyobb kabátzsebben, akár kisebb táskában. Nem nehéz, ellenben egy tokot azért adhattak volna hozzá.

PRO:

- kompakt, kellemes méret
- jó minőség
- könnyű
- a konkurenciától olcsóbb
- magyar kiosztás

KONTRA:

- androidon nem használható funkcióbillentyűk
- hiányos funkcióbillentyűzet (lásd alább)
- olcsóbb a konkurenciánál, de én el bírtam volna viselni, ha 2-3000-el olcsóbb

Használat:

Azért ezt hagytam a végére, mert élesben még nem tudtam tesztelni, nem írtam rajta még sokat, így erről még nem nyilatkoznék. Ezt később természetesen pótlom. A hiányosságoknál említettem, hogy hiányos a billentyűzet, ezt úgy értettem, hogy például nekem nem sikerült " { " jelet írnom vele, nem létfontosságú, de nekem szükségem lenne rá.

Konklúzió:

A RAPOO E6300 BT keyboard for Ipad, mint ahogy a neve is mutatja nem android rendszerre készült, emiatt androidon a funkcióbillentyűk nagy többsége nem használható, kérdés, hogy az embernek mennyire van szüksége rájuk, ha az elsődleges szempont az android billentyűzetnél gyorsabb karakter-bevitel?! Engem kicsit zavar, de az én esetemben a táskám mérete miatt más nem is jöhetett szóba, ugyanis az androidhoz tervezett billentyűzetek méretben sokkal nagyobbak voltak ennél, arról nem is beszélve, hogy árban majdnem 2x ennyi.

Úgyhogy bevállaltam a RAPOOt a fentiek ellenére, remélve, hogy meggyorsítja a sulis jegyzetelésemet, erről majd írok, ha már lesz tapasztalatom vele.

Addig is, aki androidhoz szeretne billentyűzetet venni, annak NEM ajánlom, főleg ha nincs mérethez kötve, ha a méret nem számít, illetve az sem, hogy ennél több pénzt kell letennie az asztalra, akkor vegyen egy Androidra tervezett billentyűzetet, valószínűleg azzal jobban jár. Akinek viszont iOS-e van, azt szerintem érdekelheti a RAPOO, ugyanis minőségre szerintem nagyon ott van (legalábbis ennyiért), és teljes funkcionalitást is kap az Ipad/Iphone user, nem mellékesen egy apró, de talán még pont vállalható méretű masinát.

Hozzászólások

(#1) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Open

(#2) Szipi


Szipi
aktív tag

Szia!

Pont jókor jött az írás, mivel én is egy ilyen billentyűzeten gondolkodok már jóideje.
Kinézetre nagyon bejön. :C

Egy dolog van ami visszatartott eddig, mégpedig hogy Jelly Bean-től teljesen használhatatlan lett sok felhasználó szerint. Amint alvó módba kapcsol a bill. nem csatlakozik vissza. :(
Te hányas Androiddal próbáltad, nem jelentkezett a hiba?

[ Szerkesztve ]

(#3) sagit


sagit
addikt

Sziasztok

Pc alatt nem használható? Rapoo E6100 elvileg az de azt nem találtam még magyar kiosztással :/

sᴧᴍsᴜɴɢ™ ɢᴀʟᴀxʏ Note 10 256 GB Black

(#4) Jim-Y válasza sagit (#3) üzenetére


Jim-Y
veterán

ha tudom, majd kipróbálom este, bár linuxon nem tudom mennyire fog sikerülni :)

(#5) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Semmi leírás, meg semmi sem említi, de szerinted ez iphonehoz is jó?
Ugyanaz az oprendszer, ugyanaz a bluetooth, jónak kell lennie, csak nem írja semmilyen leírás.

(#6) chester91


chester91
aktív tag

Sziasztok!

Valaki nem tudja esetleg, hogyan lehet ezt a csodás energiatakarékosságot kikapcsolni iPad-hez kötött billentyűzetnél? Nagyon idegesítő, hogy szétkapcsol rendszeresen. Sajnos a BT beállítások között semmilyen módosítás nem, hogy nem engedélyezett, de még fel sem ugrik.

Előre is köszönöm!

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#7) #41133696


#41133696
törölt tag

Nos én ma vettem E6100-at Nexus 7-hez:
Azért nem az E6300, mert az elsősorban iPad készülékekkel kompatibilis androidos eszközökkel nem működnének a funkcióbillentyűk. Másrészt az E6300-ban beépített akkumulátor van, ami nem cserélhető, így ha megfekszik akkor annyi. Egyébként az E6100 és az E6300 egy árban van, viszont az E6300-nál egy plusz hibalehetőség merülne fel így az akkumulátor miatt. A számban mérve kisebbik testvér is használható iPad és egyéb Apple termékekhez is, de a gyártó ezt már a maradéktalan formában androidos együttműködésre is felkészítette.

A használata nagyon kényelmes. Az első lépés volt a GIGABYTE M7700B Bluetooth technológiás egér beszerzése, begyűjtöttem vele a tapasztalatokat, és azok annyira pozitívak voltak, hogy rájöttem a három virtuális billentyűzet mellett kell, egy fizikai is :).

Most azon gondolkozok, hogy a Nexus 7-et, egerestől, billentyűzetestől átpakolom a másik számítógépasztalra, mert azon rengeteg hely van még úgyis, hogy azon foglal helyet az egyik UPS, egy nyomtató, és egy HGW is. Egyébként az asztal üres, mert a másodlagos PC három helyiséggel arrébb költözött a lakásban.

A dolog csak azért nem egyértelmű, mert a képeken látható, hogy az N7 „be van ékelődve” az AEROCOOL Hi-Tech 7 PRO ház, a Logitech G15, és a PHILIPS LCD közé, mivel amikor néha játszok, az N7-en szokott futni a TV GO, vagy a Mindig TV Stream. Illetve a Youtube is. A másik asztal pedig bár a szobámban van, de 90 fokkal elfordítva. Szóval komoly dilemma ez, és eddig egyedüli megoldásként az jutott eszembe, hogy venni kellene egy Nexus 9-et is :)

(#8) ademfire


ademfire
csendes tag

Hello!

Vettem egy Rapoo E6700 bluetooth billentyűzetet, mert összekötöttem a laptomom (win7) hdmi-vel a smart tv-vel. A probléma az, hogy párosítom a billentyűzetet a laptoppal, működik is, de ha újra indítom a gépet, akkor nem ismeri fel. Ilyenkor el káll távolítanom a bluetooth eszközök közül a billentyűzetet, majd újra párosítanom hogy működjön megint. Valakinek van vmi ötlete hogy mi lehet a probléma?

Előre is köszi!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.