2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

BNV 2009 (Update 10.09.11.)

Írta: | Kulcsszavak: bnv budapesti nemzetközi vásár

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hamarosan itt a szeptember. Mint minden évben, most is hamarosan itt a Budapesti Nemzetközi Vásár.


Emlékszem régen, kiskoromban mekkora területet foglalt el a kiállítás és rengeteg program volt. Szüleim szerint a régi időkben, még annál is nagyobb volt, mint ahogy én megéltem. Jó pár évvel ezelőtt, még egy helikopter túrára is be lehetett fizetni, azt nagyon élveztem.
A számtech részleg is még igen nagy volt 2006-ban (2007-ben volt utoljára, de akkor már nem volt Lanparty, arról sajnos lemaradtam). Valamelyik évben találkoztam a Mobilarena standdal is.

Tavaly már csak 2-3 pavilon volt, amiknek jobbára a fele üresen állt. Úgy látszik a válság lassan felemészti az egészet.

A kérdés, hogy ti mit vártok az idei kiállítástól? Lesz-e olyan nagy és látványos, mint ahogy reklámozzák (minden évben így reklámozzák)? A téma tehát a BNV múltja, jelenje és jövője, avagy jogosan aggódjunk-e a vásár megszűnése miatt?

Tapasztalataim

A tavalyi rendezvényhez képest ez talán egy pavilonnal nagyobb volt és tapasztalataim szerint a hangulat is jobb volt. Érdemes volt kimenni.
Végül beszéljen tovább helyettem is a Képgaléria!

Update (10.09.11.):

A cikkemhez kapcsolódóan azt tudom mondani, hogy nem is volt nagyon értelme megírni, talán a nosztalgiás bekezdés erejéig. Csak amiatt hagyom meg.
Bár tavaly készült, de megint csak azt tudom mondani, hogy eléggé gyerek fejjel gondolkodtam (r-go nem gondoltam át a témát).

"A téma tehát a BNV múltja, jelenje és jövője, avagy jogosan aggódjunk-e a vásár megszűnése miatt?"
A helyes válasz az lenne, amit szerintem sokan gondolnak és a legvalószínűbb. Nem költekeznek az emberek (mert nincs mit), így nem éri meg a kiállítóknak eljönni erre az 5 napra placcot bérelni. Egyszerűen ez nem térül meg nekik.

A mai tapasztalatok

Eddig úgy vettem észre, hogy a 2006-os után a 2009-es volt a kettő legjobb. A korábbiakról nem tudok mondani semmit, mert pár évig nem jártam ki valamiért, csak az ezredforduló tájékán.

4 pavilonban volt program. A szokásos Keleti részleg, a szokásos Tér-forma-dizájn és építészeti kiállítás, Macskakiállítás és egy vegyes részleg. A vegyes részleg volt a legérdekesebb számomra. Volt itt: bonsai kiállítás, modellkiállítás (gyönyörű működő vasút modellekkel), akadályversenyek (a kisebbeknek), focimeccs a gyerekeknek és még pár apróság.

Ha van igény rá a mostani képeket is feltölthetem valahová.

Peti

Hozzászólások

(#1) JetiRulez


JetiRulez
őstag

No, mostmár tényleg itt van 1 hét múlva. Hű maradok a hagyományokhoz, sose hagyom ki. :)

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#2) Dany007


Dany007
veterán

Én is emlékszek rá, hogy régen mekkora nagy szám volt.
Vártam, hogy felmenjünk szüleimmel, mindig láttunk új érdekes dolgokat.
Aztán jópár éve szinte semmit nem hallok felőle. Ezek szerint akkor még létezik...
Nem tudom, hogy a válság-e az oka, szerintem már évek óta hanyatlik... Persze nem tudom miért.

(#3) JetiRulez


JetiRulez
őstag

És igen! Ma kinn voltam. Hamarosan bővítem a cikket egy rövid beszámolóval.

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#4) Thunderzolee

Egy időben volt hang- és fénytechnikai részleg is, úgy a 90-es évek végén, 2000 körül. Egyik évben az egyik pavilonba egy dizsit is belezsúfoltak.
Az különösen tetszett. :)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) Dany007 válasza JetiRulez (#3) üzenetére


Dany007
veterán

Na, én kíváncsi lennék egy beszámolóra.

(#6) Jégkokó


Jégkokó
veterán

Emlékszem a 90 es évek végén 2000 évek elején mekkora nagy szám volt az autókiállítás is, töménytelen menyiségű uj kocsi mindet meg lehetett nézni, hát sajnos ez is megszünt mára.Pedig uj autók most is vannak szép számmal, csak ugy látszik a magyar forgalmazóknak nem éri meg kimenni.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#7) localhost válasza Jégkokó (#6) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Nem szűnt meg [link]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8) Jégkokó válasza localhost (#7) üzenetére


Jégkokó
veterán

Igen de vagy 3 év után volt tavaly vmi harmatgyenge próbálkozás, az összes nagyobb gyártó elmaradt a kiállításról, igy meg sok értelme nincsen 1 -1.5 pavilonba az egésznek.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#9) Thunderzolee válasza Jégkokó (#8) üzenetére

Ez pont olyan, mint a hang- és fénytechnikai cégek, diszkós boltok távolmaradása. Hiába a szép stand, a csinos hostesslányok, ha nem nő a forgalom, inkább távolmaradnak e rendezvénytől.
Van ugyan már külön kiállítás nekik is (Hangfoglalás), de ha jól menne a bolt, beleférne a BNV-n is a részvétel.
Legalább szinesítenék a BNV-t.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#10) Jégkokó válasza Thunderzolee (#9) üzenetére


Jégkokó
veterán

Csak éppen a nagy autómárkák évi sok 10 milliót dobnak ki tv ujság egyébb reklámra, nem hiszem, hogy hatalmas költség lenne nekik 4 évente kimenni az autókiállításra

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.