2022. július 6., szerda

Gyorskeresés

Aprópénz

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Komolyan nem értem mi van a mai fiatalokkal.

A legtöbb már szarba se nézi az aprópénzt, de némelyek még a kisebb bankjegyeket is megvetik. Elég gyakran vagyok szemtanúja, hogy szó szerint szétdobálják a földön az 50, 20, 10, 5 Forintos érméket. Én általában ezeket felveszem, ilyenkor persze a haverok kinevetnek, de rájuk se hederítek, vagy visszaszólok valami hülyeséget, esetleg megpróbálom nekik megmagyarázni, hogy gyűjteniük kéne és nem eldobálni, akkor ez a magyarázat nem jut el sehogy se nekik, és csak kontrázzák rá a hülyeségeiket. Én már nem kevés dolgot fizettem ki ilyen talált pénzekből, mert bizony hamar - pár hét alatt - összegyűlik akár egy lángosra való összeg, vagy az osztálypénzbe megy, stb.

Nem arról van szó, hogy gazdagok és nincs rá szükségük. Igen is tudom, hogy nem pénzesek, de ők mindig le tudják húzni valami csalafintasággal a szülőket, nevelőket, nagyszülőket.

Én ezt elvből nem teszem, de ha mégis elkunyerálok párszáz...1-2 ezer Forintocskát, akkor azt azért teszem, mert jól tudom, hogy a szüleim se tudtak soha bánni a pénzzel és elteszem helyettük is a nehéz időkre.

Peti

Hozzászólások

(#1) ttower


ttower
aktív tag

hasonló módon vélekedek én is. én rendszeresítettem egy fém dobozt amibe az ilyen aprókat dobom. fél év alatt ~8500 forint jött össze.

egyik ismerősöm a boltban a pulton hagyott aprót tette mindig el. 3 év alatt több mint 200k jött össze.

[ Szerkesztve ]

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#2) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Egyik volt iskolámban a diákok által elhullajtott aprót lelkesen gyűjtögette az iskola idős stúdiósa. (Ma kábé technikusnak hívják ezt; az a személy, aki a zenei rendezvényeken a hangosítást intézi, meg elindítja az oktatófilmeket a termekben.) Szóval Karcsi bácsi nem volt rest lehajolni érte az aula közepén is akár, és hozzátette, ebből veszünk majd új erősítőt. Mindig megmosolyogtam, ha megláttam.

Aztán lehet, h pár év alatt összejött egy végfoknyi, nem tudom. :)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) #65675776 válasza ttower (#1) üzenetére


#65675776
törölt tag

Én is egy fémdobozba dobálom az aprót. Felénk úgy hívják kávéautomata. 40-50HUF-ért cserébe egész jó kis hashajtókat ad.

(#4) mephi666 válasza #65675776 (#3) üzenetére


mephi666
veterán

ezen jót röhögtem... :D amúgy faluhelyen 30-40ft-ért már kisfröccsöt is lehet kapni... :)
az aprót én időnként a pénztárcából kirakom egy bögrébe (ha már nagyon húzza a zsebem) és időnként felhasználjuk... ha egy 5forintost leejtek, azt sem vagyok lusta felvenni... pedig 20-30ezer 5ft-os keresek havonta... ezt nem bírom, ha nem is a gyerek dolgozik azért a pénzért és nem becsüli semmibe :(

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) #65675776 válasza mephi666 (#4) üzenetére


#65675776
törölt tag

Munkahelyen ritkán adnak kisfröccsöt. Meg egyébként sem vagyok híve a hígításnak. Minek elbaltázni azt a jófajta szódát?

(#6) JetiRulez


JetiRulez
őstag

(#1) ttower
Haverjaimnak túlságosan is megerőltető lenne fél évig spórolni azért a "rongyos" 8500-ért. :W

(#3) daa-raa
Apropó automata. Egyik nap, szakmai gyakorlaton, a 90 Ft-os forró csokit 10 Ft-ért kaptam meg az automatától. Úgylátszik törzsvásárlói kedvezmény is van beleprogramozva. :D

Amúgy meg. Múltkor állok a megállóban, a trécselő csajok elejtenek 15 Ft-ot, de egyik se venné fel, hát elraktam. Két hét múlva már 150 Ft volt a tárcámban.
Nézem a buszon is a padlót, hátha ismét szerencsével járok. Máskor meg megláttam az egyik ülés alatt 1 Eurót. Persze haverom annyira agresszívan próbált lebeszélni arról, hogy felvegyem, szinte már ütött érte. Hát ráhagytam a hülyeségét és otthagytam azt az érmét. :(((

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#7) localhost válasza JetiRulez (#6) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Őszintén nem értem.
A nejemet is rászoktattam, egyszerűen el kell használni az aprót.
Nem úgy, hogy a boltban kiöntöm a fél kiló 5-10 forintost, de ha például reggelit veszek a kispékségben az 115 Ft, én mindig odaadom a 15 Ft-ot. El kell használni, fizetni kell vele. Ma már a feleségem pénztárcája sem fél kilós és a hajam sem korpásodik azóta, a mosógépünk sem vízkövesedik.

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#9) JetiRulez


JetiRulez
őstag

(#7) localhost
Mondjuk nálam így iskolás létemre természetes, hogy az aprót teszem félre (ami épp csurran-csöppen). Egyébként meg szüleimmel vagy a boltossal felváltatom.

(#8) ,,no name"
Engem is hülyének néznek ne félj. De, ha arra gondolok, hogy én magamat normálisnak tartom, akkor nyugodt szívvel nyúlok le érte, még ha sokan látják is és méterekre elgurul.

Azt se helyeslem, hogy egyik haverom azért rúgdossa néha a földön a 30000 Ft-os mobilját, hogy tönkremenjen és újat kapjon, mert ezt már unja. Érvekkel hatni nem tudtam rá se. :F

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#10) remixboy


remixboy
tag

én nem szoktam eldobálni az aprót,inkább lehajolok érte és fölszedem :)
most is gyűjtöm a fémdobozomba az aprókat,meg ha látom hogy a földön is van egy aszt felszoktam venni :))
így szól a mondás is...
"aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli! :N ;]

Hibás és nem müködő telefonokat,keresek gyűjteményembe!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.