2019. április 24., szerda

Gyorskeresés

Tessenek szörnyülködni

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A minap kaptam egy gépvasat nagybátyámtól. PIII-as konfig. Elég retkes volt belül, úgyhogy darabokra szedtem. Kipucoltam minden egyes alkatrészt. Levettem a ház előlapját, onnét is kiganéztam a mérhetetlen pormennyiséget. Végére hagytam a tápot és pont ezért jött létre ez a bejegyzés. Igen, a táp miatt.

Na most tessenek szörnyülködni:
Itt betelt a KépPH!táram. :U

Nem tudom kitől szerválta ezt a gépet, de biztos nem nála koszolódott be ennyire. Majd rákérdezek. A kosz valami gépolajos, vasporos állagú szennyeződés. Olyan, mintha esztergályos műhelyben lett volna használva. Ez tegnapig használatban volt és szerintem csoda, hogy nem füstölt el. Azt sem tudom mivel tisztítsam le. Kompresszor nem vinné ki belőle. Átmosnám valamivel, de az meg szintén nem tenne jót az alkatrészeknek. Megéri foglalkozni vele, vagy vágjam ki a kukába?

A tápegységet sikerült helyettesítenem egy másikkal. Már csak egy 200W-os ATX lapult az egyik gép-roncsomban az ágy alatt. Egyelőre nem tudom beüzemelni, mert nem találok az alaplapomhoz kapcsolási rajzot. Részletesen itt taglalom problémámat: [link]. Ha valaki tud segíteni, megköszönöm!

Peti

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Codegen 300W-ról van valahol hasonló képem (másik gépen, lusta vagyok elindítani). Úgy kaptam a gépet hogy "zúg"! Az egyik ram modul egy része eltűnt a por alatt. A táp? :DDD 8 tengelyen forgott a régi venti, még a WD40 se segített volna rajta.

[ Szerkesztve ]

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". Redmi Note 6 PRO 4/64 eladó Érdeklődni pü-ben vagy lásd aprók között!

(#2) 14adam


14adam
(PH! kedvence)

porszívó+ecset vagy kompresszor. Kisebbek a bordák benne mint a 40 000+ft-os enermaxokba ;]
Hát próbáld meg aztán ha nem megy akkor csere másikra. Ha már nagy részét kiszeded akkor onnantól már nincs gond

[ Szerkesztve ]

T56 - www.pcvizhutes.hu

(#3) maláj


maláj
(őstag)

te ez most komoly, hogy működött ez a táp :F :U

ha már az aláírást is cenzúrázzák akkor a PH lapcsalád minden tagjára bekapcsoltam minden reklámblokkolót ami csak létezik :DDD

(#4) Gergő_


Gergő_
(őstag)

azért óvatosan egy frissen szétkapott gép tápjával...
szerintem amúgy dobd ki, csak gondot okozhat...

(#5) kmisi99


kmisi99
(PH! kedvence)

Ha nem találod hogy melyik a bekapcsoló gomb két tűje kezd el sorba próbálgatni az összes kombinációba aztán ha bekapcsol akkor lehet örülni

Dell Precision M4600

(#6) moha21


moha21
(PH! kedvence)

Ez azért nem semmi.

(#5) kmisi99: :F

[ Szerkesztve ]

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#7) JetiRulez válasza maláj (#3) üzenetére


JetiRulez
(őstag)

Komoly. Tegnapelőtt vagy mikor még használta nagybátyám.

Holnap még megyek be melózni faterhoz. A gépműhelyben megpróbálom kitisztítani. Van kompresszor és összekoszolható ecset.

Szerencsére a saját gépemnél ilyen gondok nem álnak fent, mert évente darabokra szedem és kiecsetelem. Ellenben öcsém már 3 éve megkapta a gépét és még nem takarította ki. Jó vastag por van benne, de őt aztán nem érdekli. Valamelyik szünidőben igenis rákényszerítem és velem megtanulja, hogy bánjon a hardverekkel.

kmisi99: Ismerem ezt a praktikát, de így nem használom a tápot. Erre gondoltál.

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#8) kmisi99 válasza moha21 (#6) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Mire érted az :F-t? :D Arra hogy hülyeség ilyet csinálni vagy arra hogy minek írtam ezt? Mert ha arra hogy minek írtam ezt akkor az írása végén van egy link amibe leírja, hogy nem tudja melyikbe kell dugni a bekapcsoló gomb kábelét!

Dell Precision M4600

(#9) mrlt válasza Kolondrum (#1) üzenetére


mrlt
(kvázi-tag)

Óó adnék neki egy olyat meg egy akkorát, amikor valaki arra nemképes hogy legalább egy évben kétszer portalanítsa a gépét. :((( Aztán majd még az illető lenne felháborodva ha azt mondanád neki, hogy ezt a tápot te vissza nem teszed, vegyen egy újat.
Akadtak már nálam is hasonló páciensek...
(eztkellcsinánie? :(( )

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

(#10) JetiRulez válasza kmisi99 (#8) üzenetére


JetiRulez
(őstag)

Ja, félreértettelek. :DDD
Nem okozhatok zárlatot azzal, ha elkezdem az alaplapon végigpróbálni mely tűpárok indítják, illetve resetelik a gépet? :F

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.