Rendhagyóm módon most se nem mély szakmai, sem túl földtől elrugaszkodott filozófiai, hanem egyszerű hétköznapi témát választottam magamnak: egy zöldségsaláta elkészítését.
Nyaranta általában itthon lakom a szüleimmel és az anyám feladata a főzés, de most épp jobb dolga akadt és a húgomnak sem volt kedve befejezni a köretet, ezért úgy gondoltam, hogy a "kaland" kedvéért egyszer én is összeüthetnék egy egyszerű zöldségsalátát.
->Klikk a képekre a valamivel nagyobb felbontású és vágatlan (1365x1028) képekért.<-
A konyha helyett (aminek épp hátat fordítunk) használjuk inkább a nappalival egybenyitott ebédlőt és hányjunk ki mindent az asztalra, amit a hűtőben találunk és ehetőnek tűnik.
Aprítsunk fel mindent a lehető legapróbbra, amire még nem sajnáljuk túlzottan az időnket.
A keményebb és töményebb ízű növényeket akár reszelhetjük is.
Nincs olyan, hogy kellően tág spektrumú fűszerkeverék, vagy hogy túl sok fűszer, így keverünk bele egy adagot minden salátához szánt fűszerkeverékből, amit otthon találunk.
Kezdjük el keverni, de még szemléljük meg egyszer alaposabban is, hogy mi hiányozhat.
Öntet nélkül nincs is, de sajt nélkül talán még meglenne a saláta.
De ha van itthon, akkor miért hagynánk ki?
Keressünk itthon még valamit, amit csak ritkán teszünk bele.
(És a húgunk nem szeret, így nem ő fogja bebapapizni a mi salátánkat. )
Keverjük végre össze rendesen.
Keressük meg a főételt, amihez kb. két órán át komponáltuk a köretet.
-> A látszat néha csal: ez nincs megégve, hanem teljes kiőrlésű lisztben forgatták át a halat, mielőtt forró margarinba dobták.
Akadálymentesen vonuljunk át a nappaliba, nyomjuk át az öreg háttérzaj generátort a Comedy Central-ra és szánjunk egy-két percet az étel elfogyasztására is.
Na jó, hazudtam...
Egy ilyen remek saláta már megérdemelte, hogy bevigyem magammal a szombámba és elindítsak egy Breaking Bad epizódot a plazmán.